Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A világ hatezer éves?

A világ hatezer éves?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, nem is tudom, kik vallják. Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel, hogy jön ki. Előemberek, dínók, üledékes kőzetek, a földrészek vándorlása, vagy csak eleve a csiĺlagok, amik fénye millió év alatt ér ide.
2012. ápr. 17. 06:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
13%

Kedves rajcziz!

Én úgy látom, hogy nem fejlődik a világ, hanem egyre nagyobb fertőben és romlásban él.

2012. ápr. 17. 13:07
 12/33 anonim ***** válasza:
64%

Off: Azt csak hiszed,hogy régen idill volt nem romlásba fejlődik hanem mindig is romlott volt csak most már látod a hírekbe. Régen is voltak ember rablások rabszolgaság elnyomás, halál éhezés betegségek, tömeges gyilkosságok.

On: Nem

2012. ápr. 17. 13:18
 13/33 rajcziz ***** válasza:
72%

13:07

A fejlődés nem biztos, hogy pozitív irányú, de előbb-utóbb mindig hasznot hoz. Attól, hogy valaki romlik, még levonhatja a következtetéseket, és ezáltal hirtelen felemelkedhet. A negatív fejlődés is jobb, mint az egy helyben ácsorgás.

2012. ápr. 17. 15:08
 14/33 anonim ***** válasza:
24%
Nem gondolom, hogy régen idilli volt a helyzet, de ha már a híreket említetted, csak körül kell nézni akármelyik médiában, hogy mi folyik. Hova fejlődött az erkölcsiség, pl? Technikailag valóban fejlődünk, de lelkiségben nem. Abban kellene mindenkinek. Abban valóban jó és szükséges.
2012. ápr. 17. 15:51
 15/33 rajcziz ***** válasza:
75%
A középkorban, amikor embereket gyilkoltak Isten nevében, mennyiben volt jobb az erkölcsiség? Ahhoz képest szerintem még mindig jobban állunk.
2012. ápr. 17. 16:10
 16/33 anonim ***** válasza:
20%
Az én vallásom szerint pedig a világ igenis 200 éves!!!! És a tudomány sem érdekel, hazudnak ők, megváltoztatják a téziseiket is undorító! Én inkább hiszek egy 180 éves Könyvnek (a Könyvek könyvének, áldja meg a nagy Hqbbppp!!).
2012. ápr. 17. 16:48
 17/33 anonim ***** válasza:
27%
Milyen középkor? Az Én szent Könyvem szerint olyan sosem volt, hazugság, kitaláció!
2012. ápr. 17. 16:49
 18/33 rajcziz ***** válasza:
Ha ez egy paródia akart lenni, akkor jól sikerült. Ha komolyan gondolod, akkor sajnállak.
2012. ápr. 17. 16:50
 19/33 anonim ***** válasza:
61%
A kérdésre válaszolva : Nem lehet tudományos módszerekkel vizsgálni egy vallási kérdést . A vallás attól vallás hogy nem tudod , úgy mint a tudományt hanem csak elhiszed . Egy vallási fanatikusnak tökmindegy , hogy hány tény mond ellent a hitének , ha neki az a hit jelenti a biztonságot , hogy jól él valamint az igazat követi semmivel se tudod meggyőzni . De ha nagyon kell egy tudományos válasz akkor nem . a cirkon alapú kormeghatározás nem ezt mondja , a a geológiai formák se ezt mondják , a leletek se , a rétegek se és a DNS se mondja hogy a világ 6000 éves lenne .
2012. ápr. 17. 17:01
 20/33 anonim ***** válasza:
87%

A Bibliában sehol sincs feljegyezve a Föld kora, ezt teológusok és bibliaszakértők számolták ki, és ahányan belefogtak annyiféle eredményre jutottak. A számítások ez előtt 5 és 10 ezer év között szórnak. Érdekes módon a teremtés időpontja pont az utolsó jégkorszak vége[1] és az írásbeliség kialakulása[2] közé tehető. Ez egy elég érdekes egybeesés. A teremtés pont arra az időszakra esik, amitől korábbról nem maradhattak fenn emlékek.

[1] [link]

[2] [link]

"Technikailag valóban fejlődünk, de lelkiségben nem."

Ez a te véleményed. Szerintem viszont nagyon is fejlődünk. Legalábbis a gazdaságilag fejlett országok sok szempontból morálisan is fejlettebbek. Ma már ha egy hadsereg áthalad egy szövetséges vagy semleges országon, vagy épp a sajátján, nem dúlja fel, nem rabol, nem fosztogat, nem erőszakol. Az párbajokat, amivel régen a sértéseket és vitákat lerendezték, már betiltották. A kínzások és kínhalál sem alkalmazott büntetési forma. A fejlett országok közül, ahol még van halálbüntetés, csak nagyon ritkán alkalmazzék, és a leghumánusabb módon végeznek az elítélttel. Állami szinten is segítséget nyújtanak a rászorulóknak, például természeti katasztrófák után, a világ másik végén is. Ha erkölcsileg nem fejlődik a világ, miért mostanában a legbiztonságosabb?

2012. ápr. 17. 17:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!