Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Erre a parancsolatra miért...

Erre a parancsolatra miért volt szükség, hiszen csak egy Isten létezett?

Figyelt kérdés

Mózes II.20/3.

(Károli G. Bp. 1990.)

2012. ápr. 15. 18:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Karposz: "Zsoltár 96:5 Mert a nemzeteknek minden istene bálvány, az Úr pedig egeket alkotott."

Kiragadtál egy igehelyet a szövegkörnyezetből és innentől kezdve hamis az egész. Ez a rész a pogányok közötti hirdetésről szól.

Ilyen alapon a zsidó nemzet istene is csak egy bálvány!

Innen én is kiragadok egy igehelyet:

Zsolt. 96/9:

"Hajoljatok meg az Úr előtt szent ékességben, rettegjen előtte az egész föld!" - micsoda Isten az amely előtt mindenkinek rettegni kell a Földön? Diktátor? Hol a híres szeretet?

Látod rögtön félre lehet magyarázni mindent. Egy kicsit a saját észt is kellene használni, nem mindent vakon elhinni.

2012. ápr. 17. 18:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Van egy olyan fajta felfogás is az én szeretet felfogásomon kívül, hogy az Istennek mindent lehet, mert ő a teremtő, és mi nem értjük az ő tettit. De amit ő mondd, az úgy helyes.

Véleményem szerint az Istentől egyik esetben sem kell félni.

Bár az első esetben lenne rá lehetőség. Nekem egy szerető, apuka Isten kell és nem olyan, amit nyalni kell.

2012. ápr. 17. 19:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a Te hozzáállásoddal fölösleges bármit is kérdezni. Úgysem vársz választ, mert ha kapsz egyet, azt nem vagy hajlandó meghallani, megérteni, elfogadni. ;)

De azért felvilágosítalak, hogy régen a "félni valakit" kifejezés a tisztelni, imádni szinonimája volt, nem a mai értelemben vett félelmet, rettegést jelentette. Most ki nem keresem neked, hogy hol van ez leírva a Bibliában, de van egy olyan rész, amely ki is mondja: ne félelemből cselekedjük az Úr akaratát, hanem szeretetből és meggyőződésből.

2012. ápr. 18. 13:24
 14/14 A kérdező kommentje:

# 13- elfogadom, csak akkor azt kell leírni és nem szimbólumokból kitalálni az értelmét.

Már annyiszor fordították magyarra a Bibliát és több kiadásban is megjelent, hogy "érthetővé" tehették volna.

Sajnos már többször írtátok ezeken az oldalakon, hogy "azt nem úgy kell érteni". Talán az a szép a Bibliában, hogy mindenki azt olvas ki belőle, ami neki tetszik? Ilyen alapon én is azt teszem.

2012. ápr. 18. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!