Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki egy szoborhoz...

Ha valaki egy szoborhoz beszél egyből hívő, ha valaki magában beszél az miért bolond?

Figyelt kérdés

Ha egy ember megy az utcán és magában beszél mert épp gondolkodik pl azon, hogy édesanyja rákos és műteni fogják és teljesen ki van mert nem akarja anyját elveszteni arra mások azt mondják hogy bolond és intézetben a helye. Mert magában beszél. Vagy valami máson töpreng... Kinézik az emberek ..... De ha egy idióta a templomban beszél egy szoborhoz és nemlétező dolgokról beszél az jaj de f@sza gyerek stb... jaj de rendes hívő.

Ez miért van?

2012. ápr. 10. 12:13
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

Inkább nem írom le az egész vallás-hitgyülekezet-felekezet kombóról a véleményem mert az eddigi megválaszolt kérdéseknél a metál-hívő vonal mindig töröltette azokat. :D

De azért utalok rá: BULLSHIT! :D

2012. ápr. 11. 17:14
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Hülye senkiházi 16 éves kötsög vagy, igy röviden tömören!
2012. ápr. 11. 17:34
 13/29 A kérdező kommentje:

nem bántott senki xD

Csak annyira qrvára elegem van abból, hogy folyamatosan a vallási sz@rságokat hallom látom mindenhol szinte.

2012. ápr. 11. 17:38
 14/29 anonim ***** válasza:
78%

xDDD

Nem kellene ezt a topicot olvasgatni és akkor nem látnád.

De miért zavar?

2012. ápr. 11. 17:43
 15/29 anonim ***** válasza:
61%
Öhm, de ha nem érdekel a vallás, akkor miért írsz róla?
2012. ápr. 11. 21:14
 16/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Én hívő vagyok, én is beszélek magamban, sőt néha hangosan is - szerintem nincs ezzel gond, szeretek jó társaságban lenni!

Amúgy a szobrokhoz való beszédet - akár magában, akár kimondva - én is gáznak tartom!

Ezt lehet magyarázni, de egyszerű bálványimádás / mindegy, hogy keresztény vagy buddhista teszi/ = értelmetlen.

2012. ápr. 12. 16:14
 17/29 anonim ***** válasza:

Téves megállapítás! Ha valaki beszél egy szoborhoz, azt is jelentheti, hogy ő azt hiszi, hogy amit mond úgy gyorsabban eljut az adott szobrot ábrázoló istenséghez. Igazából bálványimádás nem létezik, mert ott sem a tárgyakat, hanem a tárgyban látható istenséget próbáljuk elhinni.

Remélem érthető voltam, csak kissé kacifántosan fogalmaztam.

2012. ápr. 12. 16:33
 18/29 anonim ***** válasza:

"Igazából bálványimádás nem létezik"

Bocsi, de én olvastam róla a bibliában.

Akkor most Isten szava téved, vagy?

2012. ápr. 12. 16:36
 19/29 anonim ***** válasza:
Nem, de Mózes se azért törte össze először a kőtáblákat, mert szobrokat imádtak, hanem mert visszafordultak az ősi egyiptomi bika istenhez, Ápiszhoz. A szobor mint mondtam közvetítő, nem pedig az imádat tárgya. Lehetett volna az akár Garfield-os szobor is, ez csak azt bizonyítja, hogy akkor Garfield lett volna az istenük. A hit az amit nem látsz, de szeretnél, hogy úgy legyen. Isten pedig megnyilvánította magát előttük, ezért büntette őket Mózes, úgy hogy összetöri.
2012. ápr. 12. 19:03
 20/29 anonim ***** válasza:
Amiről tudod, hogy létezik, a már nem hit. Ezért büntette Isten annyiszor azokat, akik tudták, hogy van, ám mégis ellene tettek. Nem hiszem, hogy minden busman egyből a pokolba jut, hisz ők nem ismerik ezt az istent, de ezért nem is úgy ítélkezik felettük.
2012. ápr. 12. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!