A zsidóknak a keresztény Nagypéntek örömteli nap?
Hidd el barátom, hogy nem Jézus halála miatt mulatnak, ha erre akarsz célozni. Egyébként sincs velük bajom. Én az embert nézem, nem a vallását, származását stb...
A megváltóról alkotott képükkel és világnézetükkel egyáltalán nem értek egyet, de ez nem oka arra, hogy negatívan gondoljak rájuk.
Ozzy, úgy látom, nem bírsz lekattanni erről a témáról... :(((
Ma 2012. április 6. péntek van, ez a zsidó időszámítás szerint 5772. Nisszán hónap 14., a Pészachot megelőző nap, az első Széder este napja.
Tessék, ismét a Google segítségével kerestem neked két oldalt:
A következő videót pedig pár órával ezelőtt találtam, szerintem nem véletlen... :D
Passover Rhapsody – Jewish Rockopera
http://www.youtube.com/watch?v=BRWNrk7FxG4
Jó olvasást és kellemes szórakozást. :)
De jó xD
Ennek mondjuk nem sok köze van hozzá, de végülis sivatag az van:
Kedves Kérdező! Én már igazán nem vagyok kritikátlan a zsidó néppel, szellemiséggel, törekvésekkel szemben, és igyekszem a témát összefüggéseiben, minden oldalról megvizsgálni - de most nem tudom, mi a baj azzal a nemzetközi Food Day-rendezvénnyel.
A szombat a vallásos zsidóságnál pénteken, napnyugtakor "jön be", és ma egyébként is Széder-este van, közös vacsorával. Lehet azonban, hogy annak az eszem-iszomnak semmi köze nincs semmihez, se zsidósághoz, se kereszténységhez - mert egyszerűen nem hívők, világiak, vagy egyenesen ateisták a megrendezői. Annyi nem zsidó ember is van, akinek Nagypéntek nem mond semmit..Tegnap kellett éppen (egy 28 évesnek!) elmondanom, mit jelent a Húsvét. Megdöbbentő módon semmit sem tudott róla, tehát - oktatásunk nagyobb dicsőségére - értetlenül áll(t) minden műalkotás előtt, ami az európai kultúra közös kincse, és ami (még hithű) zsidóknak is esztétikai élvezet.
Beteg vagy xDD
http://www.youtube.com/watch?v=okeRuvG5inM
Egyébként vettem a viccet, de most inkább nem fejlesztem tovább:P
Miért gondolod, hogy ma nem lehet főzniük?? Mi tiltja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!