Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mért mindenki a kereszténysége...

Mért mindenki a kereszténységet szapulja?

Figyelt kérdés

Nekem eléggé fáj hogy sokszor szídnak minket, de Isten is megmondta hogy nehéz a keresztény élet. A hinduizmus A hülyeség, még most is alakítják, nem beszélve a szcientológiáról, a zsidókat pedig a holokauszt miatt nem szapulják, a szektákról ne is beszéljünk.

Ne értsétek félre nem zavar, mert mosoly tölt el azt látva milyen boldogok a keresztények, szeretetben élünk és szerencsére nem foglalkozunk ezekkel, de azért engem mégis érdekel hogy mért pont minket?

2012. márc. 31. 01:32
1 2 3 4 5
 31/41 Zsizsik666 ***** válasza:
0%

"Ha bevonulsz arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ad neked, ne tanuld el az ottani népektl az utálatos dolgokat.

Ne akadjon közted senki, aki fiát vagy lányát arra készteti, hogy tzön menjen át; aki jövendmondásra, varázslásra, csillagjóslásra vagy boszorkányságra adja magát; aki bbájosságot z, szellemet vagy lelket kérdez; aki halottat idéz. Mert aki ilyet tesz, utálat tárgya az Úr szemében; az Úr, a te Istened emiatt az utálat miatt zi el ezeket a népeket elled.

Légy egészen h az Úrhoz, a te Istenedhez.

Ha ezek a népek, amelyeket elzöl, hallgatnak is a jövendmondókra meg a varázslókra, neked az Úr, a te Istened ezt nem engedi meg. Neked prófétát támaszt az Úr körödbl, testvéreid közül, mint engem, rá hallgassatok.

MTörv 18,9-15"

Én többek között ezért "szapulom". Itt világosan ki van mondva, hogy a ti istenetek UTÁLKOZIK. Utálat tárgya hogy a fenébe lehet az úr szemében valaki, ha mindenkit szeret? Ellentmondásos hazugság az egész biblia, pogányoktól lopták és átalakították a történeteket, és így elvették a spirituális tudást. Sok embert megöltek, máglyán elégettek, megkínoztak. Ne haragudj, de ennél utálatosabb "vallás" szerintem nincs, felfordul tőle a gyomrom, gondolj bele, neked milyen érzés lenne, ha az "úr" akaratából karóba húznának, mert egy haragosod rádfogná, hogy boszorkány vagy?

2012. ápr. 2. 13:37
 32/41 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Zsizsik!

Amit te idéztél az a Deuteronomiumból van, ami keletkezését tekintve legkésőbb Kr. e 622-ben íródott, de sokan már Hiszkíja uralkodása idejére (Kr. e 728-699) teszik, és a zsidó néphez szól. Ezért érdemes ennek a kornak és helyzetnek a szemszögéből vizsgálni.

Ebben a részben a környező népek politeista hitvilágát ítélik el és az ahhoz kapcsolódó babonás, kuruzslós, varázslós szertartásokat. Ebben az időben félő volt, hogy az izraeliták nagy része a környező népek isteneihez pártoljon.

Amúgy meg nem az ember utálatos az Isten előtt, hanem a bűn. Jézus új szövetséget kötött az emberrel, azóta már tudjuk, hogy Isten mindenkit egyformán szeret és megbocsájtja a vétkeket.

Ha meg előjött a egyház "boszorkányüldözése", ahhoz meg csak annyit, hogy nem állt az egyház jogkörében a kivégzés, azt mindig az államhatalom végezte, mivel az eretnekség a fennálló rend ellen volt (ez olyan, mintha ma az anarchisták kukákat borítgatnának kint a Kossuth téren és autókat gyújtanának fel). Az inkvizíciós eljárásban az egyház feladata vádlott vizsgálata volt, sok esetben az illető pont ezért úszta meg az ítéletet, mert a világi bíróság egyből máglyára küldte volna.

Bár gondolom nem győztelek meg úgysem, mert ha valaki csak a negatívumot akarja látni, akkor nem is fog mást.

2012. ápr. 2. 16:42
 33/41 anonim ***** válasza:
50%
Jó kérdés, és nem tudom rá a választ, de szerintem azért pont minket, mert idegesíti őket hogy más tud boldogan örömmel élni, de ahhoz lusták sajnos hogy olvassanak, kérdezzenek, vagy gondolkodjanak. Helyette jön amit a legkönnyebb: "MINEK EZ? JÓÓ MINDEN ÚGY AHHOGY VAN..."
2012. ápr. 2. 18:04
 34/41 anonim ***** válasza:
57%

"Én többek között ezért "szapulom". Itt világosan ki van mondva, hogy a ti istenetek UTÁLKOZIK. Utálat tárgya hogy a fenébe lehet az úr szemében valaki, ha mindenkit szeret?"

Nem az ember az utálat tárgya, hanem a tettei, és a sátán, ami benne lakozik. Ha az(ok) az eber megtérne, ő nem lenne utálat tárgya, és ő is utálat tárgyának mondaná ki azt amit annakelőtte tett.

2012. ápr. 2. 18:07
 35/41 anonim ***** válasza:
48%

#34, ezért nem hiszem el szó szerint, ami a Bibliában van.

Az Isten nem ilyen, az Isten szeret téged.

Ez a gonosz dolog azért lehet, mert:

1. Belfirkáltak a Bibliába dühös emberek

2. Nem értjük teljesen Istent.

3. A LEGVALÓSZÍNŰBB!

A Biblia megértéséhez rengeteg tudás kell. Teológia, műveltség és végig olvasás nélkül nem sok esély mindent megérteni.

De vannak akik értik ezeket, ők elmondanak neked dolgokat, ha valamit nem értessz.

De az élet és halál értelmét mi sem tudjuk.

2012. ápr. 2. 18:22
 36/41 anonim ***** válasza:
#34 helyett #31 -nek írtam.
2012. ápr. 2. 18:22
 37/41 anonim ***** válasza:
70%

A legtöbbünknek nem a keresztényekkel van baja, hanem az egyházzal, és azzal, hogy a tagjaik nem vonják kérdőre a vezetőket, pedig rengeteg mocsokságot tesznek.

De a pápa sem fog már sokáig élni, a mocsok dolgok pedig napvilágra kerülnek...

2012. ápr. 2. 19:54
 38/41 anonim ***** válasza:
Késői reakciómban a 9-es válaszadónak üzenem,hogy a csökevényes agyműködésem teljesen rendben van és még mindig használom a szólás szabadságoz.Természetesen akkor irányítom személyesre a válaszomat,amikor én akarom.
2012. ápr. 3. 00:23
 39/41 anonim ***** válasza:
*szólásszabadság
2012. ápr. 3. 00:24
 40/41 anonim ***** válasza:
Mondjuk amikor a keresztények a Zsidókat szidják nem jut eszükbe, hogy Isten, és Jézus is Zsidó.
2012. ápr. 12. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!