Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mért mindenki a kereszténysége...

Mért mindenki a kereszténységet szapulja?

Figyelt kérdés

Nekem eléggé fáj hogy sokszor szídnak minket, de Isten is megmondta hogy nehéz a keresztény élet. A hinduizmus A hülyeség, még most is alakítják, nem beszélve a szcientológiáról, a zsidókat pedig a holokauszt miatt nem szapulják, a szektákról ne is beszéljünk.

Ne értsétek félre nem zavar, mert mosoly tölt el azt látva milyen boldogok a keresztények, szeretetben élünk és szerencsére nem foglalkozunk ezekkel, de azért engem mégis érdekel hogy mért pont minket?

2012. márc. 31. 01:32
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
49%

1. *ez van kéznél.

Kicsit ma összegabalyodnak a gondolataim...

2012. márc. 31. 15:51
 22/41 anonim ***** válasza:
17%
A zsidók a legrosszabbak. Persze őket nem szabad szapulni. Pedig elég érdekes dolgok vannak a Talmudban.
2012. márc. 31. 16:17
 23/41 rajcziz ***** válasza:
68%

16:17

Nem hogy őket nem szabad szapulni, de senkit sem. Mindenkit el kell fogadni olyannak, amilyen.

2012. márc. 31. 16:18
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónál a pont.

Nem kell elhinni, amit a másik állít, lehet kritizálni is, ha nem értel valamiben egyet. Lehet vitatkozni. Ha valakinek bizonyítéka van, ami hiteles, az még jobb is. Sokkal.

De a másikat bántani, belerúgni csak azért, mert más, az undorító...Tudom, hogy azzal is lehet megbántani mást, ha a hitét vagy gondolatit bírálja valaki. És a másiknak valószínűleg teljesen más a világképe. De kultúrált emberi formában is meg lehet ez vitatni. És aki hisz, az hisz, aki tud az tud...Csak a nyomorult ugrik neki a másiknak, aki ostoba vagy hazudik.

2012. márc. 31. 19:01
 25/41 anonim ***** válasza:
53%

Na,azért kapnak a többiek is,nem csak a keresztények.

Szerintem kissé túlreagálod a dolgot("mért pont minket?)mintha azt állítanád,hogy keresztény üldözés van.

A kereszténység egy eléggé elterjedt vallás,és hát ismered Presszer Gábor dalát,"Nem szerethet mindenki"ez már csak így van.

Nyilván vannak,akik kötekednek csak,de azért pl.itt a valláskritikán jogos kérdéseket tesznek fel sokan.sok képmutató keresztény van,és főként a buzgó fanatikusoknak köszönhető,hogy az emberek megutálják a keresztény vallást,a keresztényeket(na és a bort ivó,vizet prédikáló,ravaszdi egyházi vezetőket is említsük meg).mert a fanatikus az,aki a gyülekezetben szeretet mámorban úszik,de amint kilép onnan,már a "megvetendő világiak" közé leereszkedve osztja az eszet,intoleráns,és nem túl bölcs módon meg sem hallgatva a másik fél véleményét,de azért ő elvárja,hogy a másik hallgassa végig.érthető,hogy pl.az ilyenfajta viselkedés sokak szemében irritáló.

Aztán vannak emberek,akik keresztények voltak ugyan(jómagam is)de a keresztény egyházban,és tanításaikban csalódtak,ezért kritikus szemmel néznek alapban a keresztényekre is.ez utóbbi mondjuk rám így nem igaz,mert aki engem békén hagy,nem akar megtéríteni,azt én is tisztelem,tehát önmagában nincs bajom senkivel sem,pusztán azért mert keresztény.

30/F

2012. márc. 31. 19:17
 26/41 anonim ***** válasza:

Nem szabad általánosítani. Azért, mert engem mondjuk egy templomba járó képmutató felrugott az utcán, vagy egy pedofil pap megerőszakolt, a többi még nem lesz olyan.

Ha valami azt hirdeteni, hogy rúgd fel a másikat és légy pedofil, azt már lehetne bírálni és a követőit is. Hisz azért követik, mert majd fel akarnak valakit rúgni és gyermekeket megrontani. Kivétel mindig van. Minden ember más. Ne szóljunk egymás életébe negatívan.

2012. márc. 31. 19:51
 27/41 anonim ***** válasza:
66%
Azért, mert úgy 200 év óta megy a keresztényellenes propaganda, és most már mindent ezen keresztül látnak, ettől nem tudnak elvonatkoztatni.
2012. márc. 31. 21:43
 28/41 anonim ***** válasza:
38%
Bírálgathatnánk a buddhistákat is, de az ő egyházaik nem próbálnak beleszólogatni az ország ügyeibe, és hát valljuk be őszintén nem ők sarcolták az őseimet 800 éven át...
2012. ápr. 1. 17:51
 29/41 anonim ***** válasza:
Azért az őseink sem voltak semmik, amikor egymást gyilkolták.
2012. ápr. 1. 18:12
 30/41 anonim ***** válasza:

@ 28:

Majd csak várd ki a végét: 5 buddhista felekezet tarthatta meg az egyházi státuszt, az összesen 33 elismert egyház között. Azért ez nem kis arány...

Az őseidet pedig valószínűleg sarcolták a muszlimok is rendesen, legalább 150 éven át; azt nem tudom, hogy a katolikus egyháznál kisebb vagy nagyobb mértékben. De azért az sem lenne baj, ha árnyalnánk egy kicsit a kereszténységet, mivel az a reformáció óta folyamatosan növekvő számú felekezetből áll; és ezek nagy többsége még csak hozzá sem szagolt a politikához soha sem, nemhogy közvetlenül a húsosfazék mellé került volna.

2012. ápr. 1. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!