Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, nektek a Bibliáb...

Jehova Tanúi, nektek a Bibliában leírt ó, - és újtestamentumi könyvek közül melyik az "alap", amelyből kiindultok?

Figyelt kérdés
2012. márc. 22. 19:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves Doktor Nyelvész!

Ha elolvasol néhány történetet a linken levő többszáz közül, akkor láthatod, hogy pontosan az a legszomorúbb a dologban, hogy többnyire NEM távolították el a bűnösöket a közösségből.

Nemrégiben olvastam néhány cikket e témában, amelyekben arról volt szó, hogy a JT-knél ha panasszal is él valaki ezen a területen, akkor is csak abban az esetben kezdik el kivizsgálni az ügyet, ha legalább két tanú van... Márpedig az szinte lehetetlen, tehát az ügyek elsikálódnak.

Az olvasottak között volt egy olyan vén is, aki leírta, hogy pontosan ezt a hozzáállást nem bírja / bírta "nézni" sok éven át; nem emlékszem, hogy elhagyta-e a szervezetet emiatt vagy csak fontolgatta a kilépést, vagy talán próbált a maga módján tenni ellene. Úgy látszik, ehhez már túl rég olvastam, elnézést.

A másik témában pedig kíváncsi lennék, hogy pontosan hol, mikor és kiknek segítettek a JT-k; ugyanis nemrégiben előjött ez a téma egy-két másik kérdésben, de a segítségnyújtásról a JT-k mélyen hallgattak, sőt, egyikük elég szélsőséges álláspontot képviselt...

Interneten pedig egyetlen esetet találtam régebben: a Hawaii földrengést (már ha jól emlékszem); de ott is vitás volt, hogy csak a saját felekezetbelieket támogatták-e a JT-k, vagy minden rászorulót.

Így megkérnélek, hogy ha tudsz linkeket, akkor másolj be ide néhányat; előre is köszönöm.

Üdv. :)

2012. márc. 29. 19:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Csak saját felekezeten belülit támogatnak.(ha támogatnak)
2012. márc. 30. 05:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Üdv!

Nos az teljesen egyértelmű, hogy JT-i is emberek a szó szoros értelmében. A különbség abban rejlik, hogy ők igyekszenek másként csinálni.Nem biztos, hogy mindig sikerül, és nem minden ember gondolja komolyan amit csinál. Az, hogy írnak valamit egy oldalon és Te elhiszed, legalább olyan hiszékenységre vall, mintha én becsöngetnék hozzád, és Te mindent elsőre elhinnél nekem. A második hozzászóló valószínűleg nem JT-ja csak mókásnak tűnik neki ha hazugságokat terjeszthet. Én is írhatnám, hogy katolikus vagyok és rendszeresen elmegyek a prostizni a pappal az egyház pénzén, de mivel ez a népszerűbb vallás ezért senki nem hinné el, egyszerűbb egy a tevékenysége miatt gyűlölt valláson szórakozni. Hogy hány helyen vagyunk ott a segélyeknél, az legyen a mi dolgunk de megnyugtathatlak hogy ahol csak lehet. Az hogy nem állunk ki nyilvánosan a média elé és ajnározzuk magunkat mint a krisnások meg a baptisták, hogy nézd hogy milyen király gyerekek vagyunk, hogy osztjuk a kaját, amit amúgy az adófizetők pénzéből teszünk az állam segítségével az szerénységre vall, arról nem beszélve, hogy mi a saját adományainkból tartjuk fenn magunkat, sehol sem fogadjuk el az állam pénzét. Írhatnám még tovább is de ennek sem volt értelme leírnom, mert ahelyett hogy előítélet nélkül olvasnátok és gondolkoznátok rajta inkább mindjárt jönnek a trollkodások, meg kapom a negatív értékeléseket, de nem számít.

Imre

2012. márc. 31. 09:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves Imre!

Szerintem nem csak a JT-k igyekeznek másként élni... Itt kezdődnek a gondok, ha ti ezt látjátok különbségnek. Aki komoly, megtért, újjászületett hívő keresztény, az mind igyekszik másként élni.

A neten olvasottakat pedig nem feltétlenül hiszem el mindig, volt már, amire rá tudtam kérdezni személyesen is (JT-kel kapcsolatos témákban).

És neked sem hinnék el mindent elsőre, ha becsöngetnél, de még így sem, hogy leírod, mint pl. a segítségnyújtást. Hiszen tényleg azt mond mindenki, amit akar... ;)

Egy kis ellenszenv érződik az írásodból mások felé, szerintem pl. a baptik egyáltalán nem ajnároztatják magukat. A katolikus pedig egyáltalán nem a legnépszerűbb vallás, nem tudom, miből gondolod ezt; inkább a legismertebb, és sajnos sok kívülálló teljesen azonosítja a kereszténységgel, mintha protestánsok nem is léteznének. De ha körülnézel itt, a GYK-n, magad is láthatod, hogy őket is elég sokat támadják (most abba nem megyek bele, hogy jogosan vagy nem).

A JT-kkel kapcsolatban rengeteg kérdés volt már, olyan is, hogy ki miért nem szereti őket; aztán az egyes tanokkal kapcsolatosan is volt több kérdés, én úgy látom, hogy igazából ezekkel van a probléma.

Az önfenntartással kapcsolatosan: Állami pénzeket - tudomásom szerint - bármely felekezet kétféle módon kaphat: 1. Állami feladatok átvállalásának támogatása, pl. hajléktalanmmissziók, oktatási intézmények; mivel a JT-knek ilyenjeik nincsenek, így teljesen logikus, hogy nem is kaphatnának erre pénzt, még ha kérnének sem. 2. A személyi jövedelemadó 1 %-a, amelyet az állam kiegészít, ha jól tudom, a duplájára. Ezt pedig a JT-k is felveszik évek óta, pl. a 2009-es adóévre vonatkozólag 7.638 fő ajánlotta fel nekik az 1 %-ot, 26.144.933 Ft összegben, a 2010-es adóévre vonatkozólag pedig 8.249 fő, 22.831.790 Ft összegben (az adatok a NAV kimutatásából származnak, a honlapjukon megtalálható).

Tudsz esetleg valami konkrétumot, hogy ezeken felül milyen támogatások léteznek még, és ezeket mely egyházak és milyen összegben vettek fel?

Üdv. :)

2012. ápr. 1. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!