Valamilyen szintem házilag való Latin tanulás? Nem profi szinten, de valamilyen alap szint.
Hello mindenki.
Az a nagy helyzet én nem vagyok vallásos ember, de mindent nagyon szeretek ami Jézus Krisztushoz, esetleg papsághoz, keresztes lovagokhoz kötődik. Valami októl fogva ebből jött az hogy nagyon szeretnék valamennyit latinul tanulni, minél többet.
utánna olvastam h leginkáb művekből lehet megtanulni a helyes szószerkezetet, mondat szerkezeteket.
de van esélyem h házilag elsajátítsam valamennyire a nyelvet nem felső fok hanem 1 alap.
van barátok aki latint tanult tehát ő tudna segíteni. szerintetek lehetséges?
előre is köszi a választ!!!
A latin nem olyan, hogy ha sok latin filmet nézel meg sokat beszélgetsz rómaiakkal, akkor rád ragad némi mostanában divatos római szleng. A latint csakis "házilag" tudod, könyvből tanulni.
Vegyél egy nyelvtant és esetleg egy bevezető nyelvkönyvet, aztán állj neki.
köszi a választ most nézegetem latinból a betűkapcsolódásokat és hogy ha magánhangzó van előtte vagy utánna akkor hogy ejted. azért nem baj ha előre tudok valami kis alapot mint pl a betűpárok, kiejtés szabályok.
remélem össze jön:D bár nem ismerek h megmondjam római embereket:DXD
régen beszélgettem Julius Caesarral. de annak már több száz éve:D
Jakab Éva: forum romanum
(Jogon ebből tanulnak)
Pontosabban ebből is.....
Egyébként latin rádió van:
Nyelvkönyvek:
Ferenci-Monostori: Latin nyelvkönyv
Tanuljunk nyelveket! sorozat latin kötete is jó
Nyelvtan:
Nagy-Kováts-Péter: Latin nyelvtan
Szótár:
Györkössy Alajos: Latin-magyar, magyar-latin szótár
Vicces, hogy az utóbbi jóval vastagabb, mint az előbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!