Japán tanulás. Hogyan kezdjek hozzá?
Elkezdtem ismerkedni a japán nyelvvel, mert a kultúrájuk már régóta érdekel.
Találtam oldalakat a neten, ahol le van írva a hiragana, katakana, jó pár kanji, meg az alap nyelvtan. Hol kezdjem? Tanuljam meg a kanákat, aztán jöhet a nyelvtan meg a kanjik?
A negatív válaszok megelőzése érdekében írom, hogy komolyan érdekel a dolog, de tanfolyamra sajnos se időm, se pénzem.
Továbbá az is érdekelne, hogy intenzív (2-3óra/nap) tanulással eljuthatok-e arra a szintre, hogy le tudjam tenni a középfokút?
Köszönöm!
Ha angolul tudsz, a Teach yourself sorozatban van japán tankönyv is. Itt megtalálod:
Igen, először tanuld meg a kanákat, gyakorold be jól. (Mi az első két órán vettük át őket.) Aztán természetesen jöhet a nyelvtan az alapoktól, meg a kanjik 10-15ösével. Mi a Genki nevű könyvet használjuk, ha nem gond, hogy angol nyelvű, akkor szívesen belinkelem neked még más könyvekkel együtt. Ha pedig magyar nyelvűt szeretnél, akkor itt van ez; nemrég jelent meg:
Köszönöm mindkettőtöknek!
A Dekiru-t mindenképp beszerzem, aztán ha úgy érzem, hogy szükséges, akkor utánézek az angol könyveknek is.
ma 18:28
Én nem állítanék ilyet a helyedben...Kétlem, hogy te meg tudod állapítani, más megérti-e egyedül. Én például tökéletesen...Az, hogy szokatlan vagy távoli, nem feltétlen jelenti azt, hogy nehéz megérteni is. Ez teljesen egyénfüggő, ne általánosíts magadból kiindulva.
Nemrég rendeltem egy Japanese Grammar című könyvet és teljesen világosan, érthetően le vannak benne írva a nyelvtani dolgok. Nincs szükségem tanárra ahhoz, megértsem.
Biztos vagyok benne, hogy el lehet jutni alapfokig, sőt középfokig is egyedül!
Kedves Yume!
Ha megengeded, azért én neki vágok egyedül is. Utánanéztem a dolgoknak, és mindenhol azt írják, illetve magam is azt tapasztalom, hogy a nyelvtan egyáltalán nem bonyolult, mert nagyon logikusan van felépítve.
Sokkal logikusabb mint az angol, vagy akár a spanyol.
Egyedül a kanjiktól "félek", de majd barátkozunk.
Kedves kérdező!
Hidd el, tudom, mit beszélek, tanulom a nyelvet.
".Yume. válasza:
milyen szinten vagy? Mióta tanulod?"
Szeptember közepe óta tanulom egyetemen, heti 3*1,5 órában. De ez igazából nem jelent semmit, mert általában a nyelvtani részeket a könyvből szoktam megtanulni, megérteni, nem az órai magyarázatokból. Főleg amikor az anyanyelvi tanárunk magyarázza, kénytelen vagyok magamtól, mert sajnos hiába beszéli a nyelvünket, a nyelvtani dolgokat elmondani úgy nem nagyon tudja érthetően...
Egyébként meg sok nyelvtani részt előre elolvastam a könyvben már csak kíváncsiságból is, és a bonyolultabbak is teljesen érthetőek, csak egyelőre még azokat nyilván nem akarom megtanulni, majd csak szépen, fokozatosan.
Kizárólag amiatt jó, hogy nem egyedül kell tanulnom, hogy van számonkérés meg egyfajta kényszer, amikor következő órára meg kell tanulnom X szót vagy kanjit. Ha egyedül tanulnám, akkor valószínűleg az össze-vissza lenne, egyik nap többet, másik nap meg kevesebbet vagy semmit. Talán lenne, hogy egy hetet is kihagynék, mert épp nem érnék rá. Kanjikat se tuti heti rendszerességgel tanulnám, hanem ahogy és amennyit kedvem tartja. De ez más tészta; ettől eltekintve egyedül is tudnám tanulni a nyelvet.
Számokban : idáig kb. 5-6-700 szót ismerek, kanjiból meg egy olyan 100-120 darabot. Hihetlen gyorsan haladunk amúgy: Az első könyvet (Genki I) most fogjuk majd befejezni. Három hónap alatt egy könyvet végigvenni azért elég gyors :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!