Hogyan kéne valakit a vallásról lebeszélni?
a barátom olyan családban született ahol nagyon szigorúan veszik a , és nem nagyon szeretném hogy a gyerek hivő legyen
, szeretném hogy logikusan gondolkodjon tehát evolúció, ősrobbanás stb. tehát létszi segítsetek.
azt hitte hogy meleg vagyok ez jó
14 éves vagyok iskolába járok csak nem tudom hagyni hogy ilyen eszmékkel nőjön fel 8és ezt most nem azért mondom mert hülyeség a vallás meg hoigy fikázom mindenki azt hisz amit akar) csak ő a barátom :P
# 1/11
milyen gyülekezetbe vitt el ha emlékszel még rá vagy ha megkérdezhetem?
Ne akard lebeszélni, mindenkinek a maga dolga, hogy miben (nem) hisz. A legtöbb vallás amúgy elfogadja az evolúciót és az ősrobbanást, legalábbis a keresztények biztosan, azokat ismerem. A Bibliát képletesen kell értelmezni (ezt a papok is mondják), ma már nem nagyon hiszi senki, hogy a teremtés 7 nap alatt történt, és a nő a férfi oldalbordájából lett, de attól még vannak hívők. Egy csomó tudós vallásos volt, egy idő után eljut oda a tudomány, hogy oké, volt ősrobbanás, de miért, mi váltotta ki, és ami azt kiváltotta, azt mi és stb., így eljutottak oda hogy kell lennie valami felsőbb erőnek.
Szóval a vallás nem zárja ki a logikát, már nem a középkorban vagyunk, hogy tiltja a tudományt.
Sokat hallottam nem hívő emberektől, hogy mennyire utálják, ha valaki meg akarja őket téríteni, na, egy vallásos embernek akkor nem lehet rossz, ha le akarják beszélni? Hagyd ezt, inkább menjetek focizni, 14 évesen nagyrészt úgyis még mindenki a szülei véleményét hangoztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!