Mi a véleményed a rasztafári vallásról?
Tudom, hogy nem szép dolog, de ha belegondolok abba, hogy az egykori etióp császárról hiszik, hogy ő Isten, elfog a röhöghetnék. :)
Kicsit cargo-kultusz fílingje van.
Napirai11 válasza:
Erről a vallásról még életemben nem hallottam, így véleményem sem lehet róla.
Üdv: Napirai
Ras Tafari Makonnent 1928. október 7-én Etiópiában császárrá választották Haile Selassie néven, aki Dávid 225. utódjának, valamint Salamon király és Sába királynő örökösének számíttatta magát.
Jamaicában Istenként tisztelték. Megalakult egy vallásos csoport, mely magát a – császár polgári neve után – „Rastafarians”-nak nevezte. Többek között azt is vallották, hogy a feketék az ősi izraeliták reinkarnációi, hogy Haile Selassie az élő isten, hogy Etiópia a mennyország, hogy Jamaica maga a pokol, valamint hogy a feketék a fehéreknél magasabb rendűek, és hamarosan ők fogják a világot irányítani, továbbá hogy a császár és Isten, Haile Selassie a közeljövőben kezdeményezni fogja visszavándorlásukat Etiópiába. Ezen eszmék alapján nem annyira "békés vallás" mint ahogyan te gondolod.
Így lehet vallást és egyházat létrehozni. A kereszténység 2000 év alatt 257 ágra "bomlott" és mindenki jól él belőle.
Ha vállalkozó szellemű ember vagy, adok egy tippet: a mai magyar társadalomban egyre több az anyagilag lecsúszó ember és ezzel együtt a hitük is csökkenőben van. Alapítsd meg a "Hungor" elnevezésű egyházat, szólítsd meg a szegényeket, adjál nekik szeretetet és hitet, meglátod mennyi követőd lesz (Hun - or + Ma - gor = Hungor) és nagy ember leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!