Mi a véleményed a rasztafári vallásról?
"Sok minden változott a rasztafarizmus kezdete óta a világban és a vallás is az idők folyamán sok értelemben átminősült. A kezdetek kezdetén a "fekete öntudat mozgalma" volt, ami a fizikai harc helyett mentális harcot hidetett Babylon ellen. Napjainkban a raszták vallása, életvitele, zenéje, ruhái, szokásai az egész világon elterjedtek, afrikai, európai, ázsiai, amerikai vidékeken. Már nem egy tipikus fekete vallás, a bőrszín ahogy az eredeti tanításokban is szerepelt, lényegtelen. A raszták mindenhol a békét, szeretetet, egységet és toleranciát képviselik. A 21. századi rasztának már nem kell istenítenie Hallie Selassie-t, nem kell Etiópiába vágyakoznia és nem kell a Garvey-féle Biblia fordítást olvasnia, az elképzelésük Istenről nem olyan kötött mint a 20-as években vagy mint nagy világvallásokban. Ma már Babylon nem feltétlen a fehér politikai elnyomás, hanem a globális gondokat okozó emberi gyarlóság szimbóluma, ami egyértelműen mérgezi a Földet és az emberiséget. A jelen raszta közösségét az azonos életfelfogás, szimbólumok és a jellemző zene (reggae,ska,dub) szeretete tartja össze."
Ez egy borhoz hasonlatos dolog: még nincs kész, zavaros, változásokon kell átesnie, és ehhez még sok idő kell. Leginkább egy élharcos kellene, aki felkarolja, és egységbe fogja a világ rasztáit, mert most még nagyon sok mindent bele lehet magyarázni.
"Nincs vallásom, vagyok ami vagyok.
Rastafari vagyok... És ez nem vallás, ez élet" Bob Marley
"A rasztafári nem vallás, csak egy keleti hiedelem, amelyre nyugaton ráöntöttek egy adag liberális szószt."
itt az élő példa, kár hogy ő sem tudja miről beszél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!