A Biblia mit tanít az igaz vallásról? (Bővebben lent)
Azt tanítja, hogy csak kétféle vallás létezik: igaz és hamis vagy azt, hogy az egyetlen igazságnak sokféle verziója legitim Isten előtt? Egyáltalán ez utóbbi választ hogyan lehet elképzelni a gyakorlatban?
A kérdés nem provokatív vagy "térítő", őszintén érdekel.
" ▪ Azt tanították, hogy Jézus Isten Fia, Istentől különálló, és Istennek alárendelt személy (1Korintusz 11:3; 1Péter 1:3).
▪ Buzgón prédikálták, hogy Isten Királysága az emberiség egyedüli reménysége (Máté 24:14; 28:19, 20; Cselekedetek 1:8)."
Azt írod hogy Jézus Istentől különálló , és Istennek alárendelt személy. Hát én nem merném ezt állítani, mert már földi élete során is tudták hogy ő a király akit vártak, csak akihez jött nem fogadták el. Jézus a király, e felől nincs kétség. Már Dávid Urának nevezte őt.
Krisztus megjelenése.
És látám hogy az ég megnyilt,és íme vala egy fehér ló,és aki azon ül vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és
hadakozik.
És az ő szemei olyanok mint a tűzláng: és az ő fején sok korona: az ő neve fel van írva,amit senki sem tud, csak ő maga.
És vérrel hintett ruhába van öltöztetve és a neve Isten igéjének neveztetik.
És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon,fehér gyolcsba öltözve.
És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat: és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel: és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.
És az Ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura. Jelenések19:11-16
AKKOR SZEMÉLYRŐL BESZÉLÜNK? akinek teremtő ereje van az nem lehet személy.
Utolsó vagyok.
A személy szót Istenre lehet vonatkoztatni, de nem olyan értelemben ahogy ti gondoljátok.
Jézus még mindig nem érintette meg a szíveteket? Pedig ha az igazságot ismernétek, szabadokká tenne titeket.
Ha Isten Királyságát hirdetitek, hogy hogy nem ismeritek fel a Királyt?
"Azt írod hogy Jézus Istentől különálló , és Istennek alárendelt személy. Hát én nem merném ezt állítani, mert már földi élete során is tudták hogy ő a király akit vártak, csak akihez jött nem fogadták el. Jézus a király, e felől nincs kétség. Már Dávid Urának nevezte őt. "
Én nem azt írtam, hogy ő nem Király, hanem azt, hogy külön állószemélyek. Hisz vannak olyan felekezetek melyek a szentháromságot tanítják és ezt a Biblia nem támogatja. Ezért utaltam a következő Biblia versekre
1Kor11:3 De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten.
1Pét1:3
Áldott legyen Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istene és Atyja, mert nagy irgalmassága szerint új születést adott nekünk élő reménységre Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által
"AKKOR SZEMÉLYRŐL BESZÉLÜNK? akinek teremtő ereje van az nem lehet személy."
Ne haragudj, de nem értem a kérdést? Főleg az utolsó részét.
Kedves laci1!
Bár az ún. háromság-tan az egyik legnehezebb témakör, de ha már pont ebbe kezdtetek bele, hát legyen... :)
Az alábbi linken egy olyan segédletet találsz a háromság-tan tanulmányozásához, amit elsősorban JT-k számára készített a szerzője:
Meg fogod látni, hogy a keresztények NEM úgy értik a "háromságot", mint ahogyan azt az Őrtorony a JT-knek bemagyarázza...
Plusz reagálás címszavakban Judit válaszából néhány részre, ha már itt vagyok:
1. <Jézus és az apostolai nem vettek részt politikában, kereskedelemben. Semlegesek voltak. A mai vallások nem ezt teszik. Először is nem ismertették meg az emberekkel Isten nevét, nem prédikálták az Isten Királyságát.>
1. 1 Egy másik kérdésben Vidiripivel már tárgyaltunk erről, "kérvény benyújtás - egyházi státusz - adó 1 %" kulcsszavakkal; ezek figyelembe vételével egyértelmű, hogy a JT Egyház bár semlegesnek akar látszani, de valójában NEM az. Jut eszembe, a korai keresztények városonkénti gyülekezetekbe szerveződtek, és volt közöttük együttműködés, de NEM volt közös nevük (pl. "Jézus Tanúinak Izraeli Egyháza", vagy "Jeruzsálemi Karitász Központ Gyülekezet" :) ]; és nem ismerte el őket "hivatalosan" a római államhatalom, hanem üldözte...
1. 2 Isten neve... A könyökömön jön ki már ez a téma, annyit foglalkoztunk vele, de most találtam egy vonatkozó cikket "Isten a barátunk" címmel, amiben vannak új infók az eddigiekhez képest:
[Vidiripi, nagyon figyelj majd! :) ]
1. 3 A keresztény felekezetek és gyülekezetek, ill. Jézus Egyházának tagjai - optimális esetben - igenis hirdetik az evangéliumot, azaz a jó hírt: Jézus Krisztus emberként élt, meghalt, de feltámadt, és aki hisz Őbenne, annak örök élete van. (ld. János 3:16)
A házról házra mászkálást szintén kitárgyaltuk már, úgyhogy felejtős. :P
2. < Nem Istentől várják a helyzet jobbra fordulását, hanem emberekben biznak, benn ülnek az ENSZ-be, részt vesznek annak munkájában.>
Bármilyen hihetetlen is, de az igazi / normális keresztények Istentől várják a helyzet jobbra fordulását, még akkor is, ha részt vesznek a politikában személyesen, vagy csak imádkoznak a kormányért (merthogy ez utóbbira a Biblia kimondottan felhívja a figyelmet, hogy KELL... ].
Innentől kezdve pedig szerintem semmi baj nincs azzal, ha keresztények is ülnek az ENSZ-ben, sőt...
Ha pedig a JT-k mindenáron ragaszkodnak ahhoz, hogy az ENSZ-szel való együttműködés fúj-fúj, akkor tessék szépen tükörbe nézni: volt idő, amikor az Őrtorony Társaság is együttműködött az ENSZ-szel, hoppá... Aki nem hiszi, járjon utána. :P
Jó olvasást. :)
Kedves Laci! Azért nem akarod megérteni mert a szervezeted nem engedi.
Aki nem akar Jézushoz menni, és meg sem kísérli, nem is fogja megérteni. Keressétek először Isten országát, és annak igazságát , s a többi megadatik néktek.
Szerinted miért nem érted? Azért mert nem jó istenhez imádkozol Te magad.
Elmondom neked ha TE, Isten Királyságát prédikálod, miért nem nézel utána, hogy ki is az a királyok, Királya és uraknak, Ura? Ha nem hiszed nézz utána. Ő a BÁRÁNY.
Nem Jehova.
Jézus Isten mivolta vitathatatlan. Nem alárendelt.
Kár hogy még nem érintette meg a szívedet Isten szava.
Kedves Berta Wooster
Én megelékszem azzal amit a Biblia ír a szentháromsággal kapcsolatban, és, hogy mit tanítanak eggyes vallások ezt tudom mert nem voltam mindig Jehova Tanúja.
A www.watschtower.org-on kimerítő válaszokat találhatsz a szetháromsággal kapcsolatban.
Jehova Tanúi történelme –üldözése a kormányok, Hitler, Sztálin, a komunizmus részéről- nagyon jól mutatja, hogy semilyen formában nem támogatták sem a háborút se a politikát.
A név.
Válasz nagyon egyszerű.
Ézsaiás 43:10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.
„ A keresztény felekezetek és gyülekezetek, ill. Jézus Egyházának tagjai - optimális esetben - igenis hirdetik az evangéliumot, azaz a jó hírt: Jézus Krisztus emberként élt, meghalt, de feltámadt, és aki hisz Őbenne, annak örök élete van. (ld. János 3:16)”
Az, hogy optimális esetben hirdetünk, olyan mintha csak optimális esetben köszönjük meg az ételt stb.
A próféták az elsőszázadi keresztények akkor is hirdettek amikor üldözték őket. Istent nem csak akkor kell szeretni mikor ez optimális hanem mindig
„Bármilyen hihetetlen is, de az igazi / normális keresztények Istentől várják a helyzet jobbra fordulását, még akkor is, ha részt vesznek a politikában személyesen, vagy csak imádkoznak a kormányért (merthogy ez utóbbira a Biblia kimondottan felhívja a figyelmet, hogy KELL... ]”
Ha idézed,hogy kell imátkozni a politikáért légyszives támazd alá bibliaverssel !!!
Dávid viszont arról beszél, hogy Isten megfogja semmisíteni a ma uralkodó kormázatokat
Dániel 2:44 "És azoknak a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig."
Ez nem azt jelenti, hogy nem kell engedelmeskedni a kormánynak, hisz a
Róma 13:1 "Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában."
Csel 5:29
Péter és a többi apostol így válaszoltak: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek.” Tehát a kormányzatoknak addig tartozunk engedelmességel míg nem ütközik Isten törvényével.
A hitehagyottak honlapjaival nem szeretnék foglalkozni!
Vidiripi
A kereszténységet mikor ismerte el az államhatalom legelsőre?
Akkor ez itt a kérdés. Valamikor a 3. vagy a 4. században.
Viszont Pál élt az államhatalom adta jogával. Pedig nem része a világnak.
Cselekedetek 16:35-40
Az adóval kapcsolatban meg maga Jézus volt az aki azt tanította a tanítványoknak hogy fizessék meg a császárnak ami a császáré. Meg azt is tanította nekik hogy vessék alá magukat a mindenkori államhatalomnak. Tehát engedelmeskedjenek de ha Pál élhetett a jogával mivel római állampolgár volt. (Róma 13:1) Akkor az államilag elismert keresztény egyházak miért ne tehetnék meg azt hogy élnek vele? Az összes amelyik erre jogosult s nem csak egy.
"[Vidiripi, nagyon figyelj majd! :) ]
1. 3 A keresztény felekezetek és gyülekezetek, ill. Jézus Egyházának tagjai - optimális esetben - igenis hirdetik az evangéliumot, azaz a jó hírt: Jézus Krisztus emberként élt, meghalt, de feltámadt, és aki hisz Őbenne, annak örök élete van. (ld. János 3:16)
A házról házra mászkálást szintén kitárgyaltuk már, úgyhogy felejtős. :P"
Nagyon figyelek! :)))
"Bármilyen hihetetlen is, de az igazi / normális keresztények Istentől várják a helyzet jobbra fordulását, még akkor is, ha részt vesznek a politikában személyesen, vagy csak imádkoznak a kormányért (merthogy ez utóbbira a Biblia kimondottan felhívja a figyelmet, hogy KELL... ]."
A politikában keresik Isten országát?
Kedves 12:07. Szia .
Abban egyet értünk, hogy Jézus a bárány, megváltó, messiás Isten Fia, de ő semmi képen nem lehet a MINDENHATÓ ISTEN Filippi 2:6 "noha Isten formájában létezett, nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen"
János 14:28 "Hallottátok, hogy azt mondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam"
János 8:42 "Hallottátok, hogy azt mondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam."
János 12:49 "mert én nem önmagamtól indíttatva szóltam, hanem maga az Atya, aki küldött engem, ő adott nekem parancsolatot, hogy mit mondjak, és mit beszéljek"
János 5:19 "Jézus azért még ezt mondta nekik válaszul: „Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak amit lát, hogy az Atya tesz. Mert amiket Az tesz, azokat teszi hasonlóképpen a Fiú is."
Ezek az írás szövegek remélem megfelelőképen igazolják, hogy Jézus Krisztus alárendelt helyzetben van Istenhez képest, ő maga támasztott alá ezt a gondolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!