Sára (Biblia). Miért vannak ezek?
Üdv nálam!
Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy irigykedem meg hasonlók, leszögezném, hogy nem vagyok irigy!
Vannak dolgok, amiket nem értek Istennel kapcsolatban.
De azt előtte elmondanám, hogy én egész életemben
mindig is hívő voltam, sohasem kérdőjeleztem meg
ezeket, de előfordultak dolgok, amik igencsak mélyen
megsebzett..
Pl. egyike azoknak a dolgoknak, hogy ugye, Isten azt
tanítja, nem számít a külső, ne a külsőt nézd stb., de van egy részlet, ami kissé furcsa és fájó azokra nézve, akik érintettek..
"A Bava Batra szerint Sára káprázatosan szép nő volt, méghozzá olyannyira szép, hogy mások majomnak tűntek mellette."
Nos, ilyenkor csak az jut eszembe, ez mi?! Akkor mi van
a sok rút nővel, akikkel valljuk be, igencsak kicseszett a sors, mert a szép nők így könnyen vannak, bárkit megszerezhetnek egy szempillantás alatt!
De itt most hagyjuk a mellébeszélést, a belső értékek
maszlag-dumát, mert az csak vigasz, mert valljuk be, nem
ez az igazság, a tény tény marad, a szépségnek van ereje..
Nos, ha megérted, miért írtam ezt le, nyilván azt is
érezni fogod, hogy azért valahol érthető a kételkedésem
és a kétségbeesésem! Mert ekkor jogosan érezhetné az ember magát bohócnak, akin mindenki röhög...
Várom a véleményeket!
Szóval csúnya vagy és oda a remény,hogy egyenlőként vagy kezelve?
Az,hogy nem vagy egy Sára nem jelenti azt,hogy kevesebb vagy maximum nem te díszelegsz a divatlapokon.
Azt nem mondta senki, hogy csúnya vagyok! : ]
De köszi a válaszokat!
Én csupán arra gondoltam, hogyha az ember tartja magát ehhez a dolgokhoz, hisz bennük, igaznak tartja, akkor ezek meg miért vannak?! Tökmindegy mi, legyen a szépség, vagy éppen a testvéri féltékenység, ugye, a kedvenc miatt...
no szóval, az a lényeg, hogy ezt egy ember elég nehezen
kezeli, néhol elég komolyan megrendül a hitében.. nem gondoljátok?! És kérlek ne legyetek ennyire lekezelőek, jó?! Mert azt vettem észre, hogy amíg azt hittétek én csúnya vagyok, elég lekezelő volt a hangnem, vagy legalábbis nekem úgy tűnt, én átlagos kinézetű vagyok
amúgy, de köszönöm szépen a bókot! : 3
Bocsánat, nem a kérdésre fogok válaszolni, csak egy félreértést szeretnék tisztázni:
Az idézet nem a Bibliából való. A Biblia nem ír Sára külsejéről.
A Bava Batra a Talmudban található; amennyire én tudom, a Talmudban különböző rabbik egyéni elképzelései, gondolatai, magyarázatai szerepelnek, s ezek korántsem egységesek.
Ettől függetlenül Sára lehetett szép külsejű, vagy akár káprázatosan szép is, de lehetett teljesen átlagos is, az ő személye esetében sem ez a lényeg.
Üdv. :)
Szerintem ezt úgy érdemes felfogni, hogy aki kevésbé szép, annak Isten egy keresztet adott az életébe ezzel. Aki egyenesen csúnya, annak még nagyobb keresztet.
Bár egy csúnya is lehet boldog életű, találhat társat magának, hiszen relatív az, hogy kinek mi a szép és a csúnya.
De aki tényleg kimagaslóan szép, lehet hogy ebben ajándékot adott neki Isten, viszont lehet hogy szerencsétlen házassága lesz és keserű élete, nem tudni hogy Isten mit miért tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!