Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha most bárki azt állítaná...

Ha most bárki azt állítaná magáról hogy isten fia, példabeszédeket mondana és megöletné magát akkor a kutya se hinne neki. Pedig az összes keresztény simán beveszi ugyanezt a sztorit egy 2000 éves könyvből. Csak nekem tűnik ez furcsának?

Figyelt kérdés

2012. márc. 8. 23:05
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

csak az a gond hogy itt mindenki a bibliából idéz bizonyítékként, holott pont ez a legmegbízhatatlanabb és lényegében az EGYETLEN forrás.

ahha, szóval azért hihető mert előre megjövendölték? :D na ez most megmosolyogtatott:D miért ha én megjövendölök valamit és netán beteljesedik akkor az automatikusan hihető lesz számotokra? ez nem ok, főleg ha én elhatározom hogy pont egy prófécia szerint fogok élni, lehet Jézus is pont ezt a trükköt választotta és egyszerűen a "használati utasítás" szerint élt...

Egyébként én egyenesen veszélyesnek és együgyűnek tartom hogy valaki egy könyv szerint éljen és cselekedjen, sőt hogy az irányítsa az egész életét.

2012. márc. 9. 16:47
 12/27 Ozmium42 ***** válasza:
75%
Állítólag másodszor is el fog jönni a Messiás. Erre is vannak próféciák szép számmal. Próbáld meg betölteni őket, és látni fogod, hogy hogy működik ez.
2012. márc. 9. 18:32
 13/27 anonim ***** válasza:
85%
Ha megmosolyogtatott, akkor nem ismered ezeket a próféciákat. Viszont véleményt mondasz róluk zéró ismerettel. Na, engem ezt mosolyogtat meg. Ami a görög isteneket illeti csak egyetlen kérdésem van velük kapcsolatban: hol vannak ők ma, vagy az elmúlt kétezer évben? Előtte is elég gyengén szerepeltek. Jézus jelleme a lényeg.
2012. márc. 9. 21:07
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Kérdező jövendölj meg valamit! De azért had említsem meg hogy azt is meg jövendölték hogy Jézus hol fog megszületni.

"ha én elhatározom hogy pont egy prófécia szerint fogok élni, lehet Jézus is pont ezt a trükköt választotta és egyszerűen a "használati utasítás" szerint élt..."

Már a születésed pillanatában elbuktál ami a használati utasítást illeti.

Jézus Betlehemben született. De hoppá ,melyik Betlehemben? Mert Izraelben kettő is van belőle. Meg aztán vedd figyelembe azt is hogy majd meg kell halnod s feltámadnod mert ez is szerepelt a használati utasításban.

De ott van Josephus Flavius római zsidó történetíró. Ő egy betűt nem írt a bibliába. De nagyon sokat ír a zsidók történelméről.

"Egyébként én egyenesen veszélyesnek és együgyűnek tartom hogy valaki egy könyv szerint éljen és cselekedjen, sőt hogy az irányítsa az egész életét."

Jómagam meg a tudatlanságot tartom veszélyesnek. A Biblia könyvekből áll ,tehát nem egy könyv csak össze van fűzve.

2012. márc. 9. 23:28
 15/27 A kérdező kommentje:

gondolom a két Betlehembe együttvéve csakis és kizárólag jézus született -.- gondolom fülébe jutott a prófécia és kihasználta az alkalmat... Meghani nem gond egy cél,rögeszme miatt és nem is ritkaság(kamikazék,öngyilkos merénylők...) a feltámadást meg csak a szűk baráti kör állította/találta ki talán éppen a prófécia tökéletes megvalósítása érdekében.

Flavius-szal mellélőttél, tény hogy egy betűt nemírt a bibliába mivel nem hitt Jézusban mint messiásban.

jó akkor legyen több könyv... nem sokat változtat az ügyön... Épp a tudatlanok választják a hitet, mert azon nem kell gondolkozni,válaszokat keresni, hanem elég elhinni és kész.

mindenesetre az én környezetemben drasztikusan csökken a hívők száma,üresek a templomok... csakis azért van ennyi keresztény a statisztikákban, mert csecsemőkorban ráerőszakolják a emberre...

2012. márc. 10. 00:46
 16/27 anonim ***** válasza:

Akkor Jézusnak sem hittek....

Csak a halála után,miután írtak róla egy szentnek kinevezett könyvben,és az egyház elkezdte kiterjeszteni magát,világvallást hozott létre.

Ha most lenne egy ugyanilyen ember,valószínűleg őt is kiközösítenék,kinevetnék,esetleg megölnék,majd mikor látnák,hogy mindezt szeretettel viseli,akkor halála után szentnek kiáltanák ki,talán még egy vallást is alapítanának köré.

2012. márc. 10. 10:01
 17/27 anonim ***** válasza:
73%

Vidiripi

Kérdező!

"gondolom a két Betlehembe együttvéve csakis és kizárólag jézus született -.- gondolom fülébe jutott a prófécia és kihasználta az alkalmat..."

1. Jézus nagybetűvel írandó mert tulajdonnév.

2. Betlehemben hányan élnek az meg a földrajz kategóriába tartozik. De ha egy emberről van szó akkor hogyan születhetett egyszerre két helyen? Mondom én hogy a tudatlanság a legveszélyesebb. Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Amikor még meg sem született akkor hogyan juthatott bármi is a fülébe?

Feltámadás! Aha a szűk baráti kör. Akkor miért állítottak Jézus sírja elé őrséget? Van az a mondás hogy Jézus sírját sem őrizték ingyen. S feltámadása után nem csak az apostolok látták őt. Volt hogy több száz ember is látta őt egyszerre. De ezzel te is tisztában lennél ha nem lennél tudatlan.

Akkor nem csak a hívők tudatlanok hanem te is?

"Épp a tudatlanok választják a hitet, mert azon nem kell gondolkozni,válaszokat keresni, hanem elég elhinni és kész."

Nem kell gondolkozni. Ez érdekes mert én úgy tapasztalom hogy csak azoknak az embereknek vannak kérdéseik akik gondolkoznak.

Miért engedi Isten hogy ennyi gonoszság történjen? Mire vár? Hogyan kell imádkozni? Mi van a halál után? Mi a helyzet a lélekkel? Van e pokol? A zsidók a kiválasztott nép? Lesz világvége? Stb.

Annyira tudatlan vagy hogy az már szinte hihetetlen. El sem tudod képzelni mennyi kérdése van egy embernek.

Hát nem tűnt még fel hogy itt a Gyk-n a vallás kategóriában a hívők is kérdeznek? Ha nem gondolkodnának akkor miért lennének kérdéseik?

"..üresek a templomok..."

Na vajon miért üresek? Talán azért mert a tudatlan híveknek elegük lett abból hogy a kérdéseikre nem kapnak megfelelő választ? Vagy mert az a közösség amelybe jártak nem felet meg a közösség fogalmának? Mindössze azt lehetett rájuk mondani hogy templomba járó emberek.

Vallás!

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

A csakis azért van annyi keresztény mert csecsemőkorban ráerőszakolják az emberre nézet csak részben igaz.

Ha pontos képet akarunk kapni akkor logikusan gondolkodva s nem tudatlanok módjára eljutunk a megoldáshoz.

Az alábbi link megmutatja hogy mennyi keresztény van az országban s olyan keresztény aki választotta azt nem pedig csecsemő korában ráerőltették.

Kövesd a pénz útját!

[link]

2012. márc. 10. 11:12
 18/27 anonim ***** válasza:
17%

Nem, nem csak neked. Próbáld ki, jövendöljél és ha kétszáz év után beválik akkor neked van igazad.

Nekem az is furcsának tűnik, hogy kb. 1700 éve senki sem folytathatja a bibliai könyvek írását (pedig ma már sokkal több tudással rendelkezünk mint őseink - kivéve Enókhot és Ezékielt).

Az is furcsa, hogy a papok egy zsinaton, hogyan merészelték Isten szavát felülbírálni és önkényesen eldönteni, hogy mit kell a Bibliai iratok közül "kidobni" - remélem ezért Isten megbüntette őket és a Pokolban találkozok velük.

A zsidóknak valóban nem Jézust jövendölték meg mint megváltót, hanem Sámsont. A zsidók Jézust nem is fogadták el és nem is szerették. Gondolj bele, megtagadta "szülő vallását", azt terjesztették róla, hogy Isten fia, csinált egy új vallást, ami megkérdőjelezte az akkori zsidók hitvallását. Jézuson kívül voltak más megváltók is abban a korban, akik sokkal "híresebbek" voltak nála, azokat egyszerűen hamis tanítóknak titulálták.

Ráadásul én úgy hallottam, hogy Jézus feltámadása után Indiában élt és tovább terjesztette az új vallás tanait, de a hinduizmust nem tudta felülmúlni.

Mivel mi nem abban a korban éltünk és a leírások nem mindig fedték a valóságot, a Bibliai könyvekben leírtak elfogadásához valóban nagy hit kell.

2012. márc. 11. 21:57
 19/27 anonim ***** válasza:
67%

"A zsidóknak valóban nem Jézust jövendölték meg mint megváltót, hanem Sámsont."

Már bocsesz, de ismered te a messianisztikus próféciákat? A legtöbb Ésaiástól származik, aki jóval Sámson után élt. sőt, ha belegondolok , majdnem miden messianisztikus prófécia Sámson után volt és egy olyan emberre mutatott, aki pl. a pogányok világossága lett. Na, most mutass már nekem Jézuson kívül még egy zsidót, aki a pogányok számára is messiás lett......

" A zsidók Jézust nem is fogadták el és nem is szerették. Gondolj bele, megtagadta "szülő vallását", azt terjesztették róla, hogy Isten fia, csinált egy új vallást, ami megkérdőjelezte az akkori zsidók hitvallását."

A zsidók nagy része valóban nem fogadta el, de Jézus sohasem tagadta meg zsidó voltát és nem csinált új vallást. A kereszténység pünkösdkor született meg, a feltámadás után. Azon kívül Jézus sosem kortársai hitvallását hanem a szokásaikat kérdőjelezte meg.

"Jézuson kívül voltak más megváltók is abban a korban, akik sokkal "híresebbek" voltak nála, azokat egyszerűen hamis tanítóknak titulálták.

Azok az emberek nem voltak megváltók. Nem volt szokásuk feltámadni, tehát nem tudták eltörölni a bűnt.

"Ráadásul én úgy hallottam, hogy Jézus feltámadása után Indiában élt és tovább terjesztette az új vallás tanait, de a hinduizmust nem tudta felülmúlni. "

Erre nemcsak hogy bizonyíték nincs, hanem ennek értelme sincs. A feltámadás után Jézus a mennybe ment az Atyához. Nem lenne furcsa, ha maga Jézus aki feltámadt -tehát tudott valamit-a feltámadás után Indiában nem képes létrehozni kereszténységet, míg jóval később az egyszerű katolikus papok virágzó keresztény közösségeket hoztak ott létre?

Ez egy blődség, már ne is haragudj.

2012. márc. 11. 22:06
 20/27 anonim ***** válasza:
59%

Vidiripi

"Nekem az is furcsának tűnik, hogy kb. 1700 éve senki sem folytathatja a bibliai könyvek írását..."

Szerinted mit kellene még beleírni?

"A zsidóknak valóban nem Jézust jövendölték meg mint megváltót, hanem Sámsont."

Sámson Betlehemben született? Mert ha nem akkor már is kiesett a megváltói titulusból. Ugyan is meg jövendölték hogy a megváltó hol fog megszületni.

"Ráadásul én úgy hallottam, hogy Jézus feltámadása után Indiában élt és tovább terjesztette az új vallás tanait, de a hinduizmust nem tudta felülmúlni."

Tételezzük fel hogy így van. Akkor a tanítványait miért Jeruzsálemben kezdtek prédikálni aztán pedig Görögországba? Egyiptom sokkal közelebb van. Illetve Jézus miért hagyta el a tanítványait?

Azt írod feltámadása után. Erre ember nem képes tehát akkor Jézus Isten fia kellett hogy legyen. Mert csak is Isten képes halottakat feltámasztani. S Jézus maga jelenti ki hogy elmegy az ő mennyei Atyához.

2012. márc. 12. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!