Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tegyek? A HIT gyülekezete...

Mit tegyek? A HIT gyülekezete behálózta egy barátomat, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A barátom a hétvégi buliknak és a semmittevésnek élt, de egy szép napon belépett az életébe egy hittérítő, aki rendszeresen feljárt hozzá, elhívta gyülekezetbe. Azóta a srác nem iszik, próbál munkát találni, ami annak is köszönhető hogy a férfi folyamatosan pénzt ad neki. Eddig nem is lenne probléma. De őrült módjára viselkedik, folyamatosan démonokról és a sorsról beszél, böjtöl, ráuszítja mindenkire a hittérítőt. Ha rendes vallásról lenne szó akkor nem lenne probléma. De ez?! 2x voltunk mert addig zaklatott ( kiderítette a lakcímünket, sms-ek stb) minket amíg elmentünk. Németh szent sándor folyton az adakozásról hadovál, a biblia egyes részleteit saját hasznára fordítja a cigarettámat elvették ( vissza se adták), a mosdóba is utánam hozták az adakozós kosarat. Az emberek valamiféle rohamot kapnak a szent szellem nevében, a templom tilos és bálványimádás szerintük, aki nem ebbe a gyülekezetbe jár az a pokolra jut. ( dehát csak 1979-ben alapult, előtte senki nem ment a menybe?) mindegy. ezt még ragozhatnám lényeg a lényeg szerintem ez egy népbutító szekta. Azóta a hittérítő közösségi portálon, smsben stb zaklat minket hogy menjünk el stbstb, különben az Úr bosszút áll... meghalunk ha nem oda megyünk, egyszer démonűzésst végzett rajtam mert fájt a fejem. kérdem én? normálisak ezek? a barátunk meg egyre félelmetesebben viselkedik, egyik végletből a másikba... segíteni szeretnénk rajta ( nem az Úrban való hitétől eltéríteni), csak lásson reálisan stb...kérek szépen ötleteket!
2012. febr. 28. 19:10
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
82%

@ 30:

Úgy látom, nem értetted teljesen a szabályzatot. Mutatom még egyszer, de most már csak azokat a pontokat, amelyeket az előző válaszod sért (szerintem):

"Ha választ írsz, tartsd be a következőket:

- Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!

- Ha kérdésed van, ne a válaszba írd, hanem írj ki új kérdést!

- A gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, (...) kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!

- Fenntartjuk a jogot, hogy válaszodat (ha nem tartod be a fenti szabályokat), további különösebb indoklás nélkül töröljük."

1. Az általános vallásellenességednek és a leírtaknak nincs köze a kérdéshez.

2. Ha kérdésed van, ne a válaszba írd, hanem írj ki új kérdést! - ezt nem tudom elmagyarázni ennél jobban; nem tudom, mit nem értesz rajta.

Azért javaslom, hogy a kérdés kiírása előtt olvasd el és tartsd be az arra vonatkozó szabályokat; pl. használd a keresőt, hogy volt-e már hasonló kérdés, stb. :D

3. Lehet, hogy szerinted semmi sértőt nem írtál, de ez a te szubjektív megítélésed. A moderátorok nem a te szemeddel látják a dolgokat, hanem objektíven.

Ahogy így elnéztem, ebből a kérdésből eltűnt legalább egy régebbi kérdezői komment, ill. több válasz (köztük az enyém) is. Pedig én sem érzem úgy, hogy bármi sértőt vagy provokatívat írtam volna, de bizonyára mégis volt valami oka a törlésnek... Ha más nem, akkor az, hogy a letörölt kérdezői kommentre reagáltam, és így a válaszomnak már nem volt értelme. Persze csak a modik szerint, mert szerintem akkor is volt. :)))

2012. ápr. 11. 18:29
 32/35 anonim ***** válasza:
22%
Ilyen elven legalább a válaszok felét ki lehetne törölni mert nem a kérdésre válaszoltak, hanem próbáltak hitet téríteni..
2012. ápr. 11. 18:57
 33/35 anonim ***** válasza:
47%
Mert ki kit térített itt? Írta valaki, hogy ne abban higyj amiben hiszel? Hűha te aztán térítve lettél. Én inkább az ágyadba térítenélek, hogy menj aludni:)
2012. ápr. 11. 19:50
 34/35 anonim ***** válasza:
87%

Na, ez megint jó példa a szubjektivitásra...

Nem olvastam vissza, de szerintem nem folyt semmiféle hittérítés, pusztán egy provokatív és rágalmazó kérdésre jött néhány normális és valós cáfolat.

Egyébként pedig a szimpla offok nem nagyon szokták zavarni sem a beszélgető feleket, sem a modikat; vitázni is lehet nagyon kulturált formában is. A többi szabálysértésre viszont mindenki érzékenyebb. Tehát ha egy off más szabálypontot nem sért, azt el szokták nézni, ellenkező esetben esélyes a törlés. Szóval, próbálj meg egy kicsit más szemmel nézni és látni, kulturáltan és _tényleg_ nem sértő és provokatív módon fogalmazni, és akkor "életben maradsz". :)

Épp tegnap is volt egy vita hasonló témában: a kérdező kihangsúlyozta, hogy keresztény, és teljesen világos volt, hogy hívőktől vár választ. Ehhez képest néhány ateista nem bírta ki "észosztás" nélkül a szólásszabadságra hivatkozva, ill. arra, hogy nem tiltja a szabályzat, hogy válaszoljanak. Az valóban nem tiltja, de evidens, hogy nem tudnak hasznos választ adni; innentől kezdve pedig intelligencia és erkölcsi érzék kérdése, hogy valaki ír vagy nem...

2012. ápr. 11. 21:31
 35/35 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Ez off lesz,mert abszolute nem tartozik a kérdéshez, de ha már itt foglalkoztatok vele, ideírom a véleményemet.

A Gyik-on naponta több száz, vagy megkockáztatom több ezer kérdés és válasz forog a különböző kategóriákban, és nem hiszem azt el, hogy a moderátorok ezt a töménytelen mennyiségű kérdésáradatot a kommentekkel együtt folyamatosan nyomon tudnák követni, és így törölgetik a szabálysértő válaszokat.

Szerintem, de ez csak az én szubjektív véleményem, mivel nem látok bele a moderátorok fejébe, és nem tudom, tényleg így csinálják-e azt valószínűsítem, hogy a kommentelők közül páran sértőnek találnak egy választ, vagy kérdést, ezt jelentik a moderátoroknak, azok meg törlik azokat.

Szerintem ez ilyen egyszerű.

Az meg, hogy mennyire hasznos egy válasz, vagy nem, számomra nem fontos: engem pl. teljesen hidegen hagy, hogy egy kommentet 0, vagy 60%-os-ra értékelteka többiek, vagy mondjuk 100%-ban hasznosra. Számomra két dolog fontos: vagy az, hogy emberek mit gondolnak egy adott témáról, vag a kommentekből tudok-e szerezni hasznos információt.

Ebből az is következik, hogy az is teljesen érdektelen s zámomra, hogyha én írok egy kommentet, azt hány százalékosra értékelik a kommentelők, én leírtam a véleményemet, vagy egy hasznos infót, de általában olyan témákhoz szólok hozá, ahol nem infót, hanem véleményt tudok írni, aztán hogy a kérdező, vagy a többi kommentelő elfogadja-e az adott tanácsot, elgondolkodik-e rajta, amit írtam, az már rajtuk áll, nem az én dolgom.

A Gyikről van egy külön véleményem, de azt már nem írom ide, mert a z már tényleg nagyon off lenne.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 11. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!