Mi az oka a HIT Gyülekezet népszerűségének? Mennyivel nyújt többet mint a hasonló "vallás"-ok?
#18 ott a lényeg!
#20 Az iszlám szerintem nem idegen egyetlen hívőtől sem, mivel a legfrisebb kinyilatkoztatás. Ha lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat.
A vallások dogmákká silányultak és sajnos az iszlámmal is visszaélnek. Sok vallási vezető visszaél a hatalmával, de hát mit is várhatnánk tőlük?!
Hívő vagyok és sztem Isten bennünk van, a templom pedig egy szent hely, de akik ott papolnak (tisztelet a kivételnek) már csak szubjektív emberek.
A hit gyülekezet pedig egy üzleti alapú szekta, keresztény embereknek, hogy elfogadtasság az ószövetség megmásított verzióját szent könyvként... Az eredetit is emberek írták, ezt az átírt változatot pedig egy letűnt nép helyére lépők írták. És rakatták be az igazi bibliába.
@ 22:
Nem tudom, a tiéd-e az összes 64 %-os válasz ebben a kérdésben. Ha igen, akkor nem értem, hogy nem unod még a gyűlölködést és rágalmazást... Ha nem, akkor az előző mondatom tárgytalan.
Ez a válaszod viszont biztos, hogy nem állja meg a helyét. Emberekkel dolgozom hosszú évek óta, ill. több keresztény gyülekezetből is ismerek embereket; ezért tudom, hogy vannak irányítható, naiv, gyenge akaratú anyámasszony katonái (elnézést, ez nem bántás akar lenni); így elképzelhetőnek tartom, hogy ha ritkán is de vannak egyedi esetek, amikor tényleg nem mer valaki kilépni.
Viszont normális lelkivilágú, erős hitű emberek esetében ez egyáltalán nem játszik. Nem számoltam meg, de nagyon sok olyan embert ismerek, aki elhagyta a HGY-t, legalább ötvenet. Vannak olyanok is, akik elmentek, aztán később visszamentek, de a többiek más gyülekezetekben maradtak.
Úgyhogy szerintem hiba a ritka esetek alapján általánosítani.
A kérdésre válaszolva: A gyülekezet a '80-as években még "illegálisan" működött; de már akkor is sok fiatalt megfogott az egészséges, élő tanítás, és az, hogy valóságosan megtapasztalták az életükben Istent; voltak gyógyulások, szabadulások, sokak élete megváltozott. Én ezt csak hallomásból tudom, ill. olvastam róla.
A rendszerváltás után még többen mentek a gyülekezetbe.
Én személy szerint azt gondolom, hogy aki tényleg komolyan akar Istennel kapcsolatba kerülni, megélni a hitét, nem pedig csak vallásoskodni, az egyik legjobb hely erre a HGY. Mellettük még vannak preferált közösségeim (pünkösdi karizmatikus gyülik, pl. EPK, Golgota), mindezeket szívesen ajánlom bárkinek.
Üdv. :)
A lényegről:
Ha valamiért pénzt kell adnom, akkor az szigorú üzlet. Ha ma nem, csak holnapután ötszörannyit, akkor az uzsora. Tisztaság majd akkor várható, ha a legrongyosabbak a papok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!