Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka a HIT Gyülekezet...

Mi az oka a HIT Gyülekezet népszerűségének? Mennyivel nyújt többet mint a hasonló "vallás"-ok?

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 09:06
1 2 3
 11/28 viktor123456 ***** válasza:
75%

azért, mert egy közösségi élményt ad azoknak, akik oda tartoznak.

tekintheted egyfajta szubkultúrának. egy zárt csoport, akik értik egymást, és jól érzik együtt magukat, mert hasonlóan gondolkoznak.

olyan ez mint amikor a deszkások is összejárnak, mert ez a szenvedélyük, miközben kívülről te annyit észlelsz a deszkásokból, hogy egész nap csattognak a deszkákkal, és a betonvackok élét koptatják.

bármi ilyen csoport létezik a leghelyesebb hozzáállás, hogy tiszteld őket a szenvedélyük miatt, mert az valami, hogy így tudnak hinni Istenben, vagy a ollieban és a backflippben... :)

ha tetszik, járj hozzájuk, ha nem, keress más szenvedélyt...

2012. febr. 18. 09:59
 12/28 anonim ***** válasza:
54%

Tagja voltam a "HIT" gyülekezetének és semmi köze Jézushoz. Azt reklámozzák hozzá szólnak, de ez csak marketing. Zsidó vallás leánycége nem zsidóknak. Nincs kapcsolat se istennel se a Fény semmilyen képviselőjével. Masszív tömegpszihózis sok fiatallal a beavatásnál és sok lehúzott lúzerrel az "isten" tiszteleteken. Ez maximum egy befektetés, olyan mint az operabál. Ha nincs senkid, nincs hited, unatkozol és életed sincs, akkor ott a helyed!

Minden más esetben kerüld őket!

2012. febr. 19. 11:48
 13/28 anonim ***** válasza:
40%
mégvalami: ragacsos, édelgős stílusuk ne tévesszen meg! Az alsó szinteken elvakult "szerető" felebarátok, feljebb masszívan céltudatos üzlet-"emberek" vannak.
2012. febr. 19. 11:50
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Hajléktalan kérdésre: krisnatudatú hívők osztanak ebédet a Blahán, amire pénzt gyűjtenek az utcán. Szerintem szép dolog megpróbálni segíteni a hajléktalanoknak, én nagyon tisztelem az összes önkéntest, meg aki ezzel foglalkozik. De szerintem nem lehet ez elvárás egy egyháztól sem, és azt is gondolom, hogy nem az én 50-100 forintom fogja megoldani egy hajléktalan életét, sokkal nagyobb feladat az ők segítése, mint hogy bármilyen egyháztól elvárható lenne érdemben változtatni ezen a problémán. Az utcán élő embereket a társadalomba kellene megpróbálni integrálni valahogyan. Hallottam olyanról, aki hajléktalan kórházban dolgozott, és találtak munkát, lakást a meggyógyított embernek, aki másnap ugyanúgy fedél nélkült árult... Ez csak egy példa, de meg van ez szervezve, keresnek a bekerülőknek lakást és munkát is.
2012. febr. 19. 19:44
 15/28 anonim ***** válasza:

Isten nem gyülekezetek alapján fogja megítélni az embert hanem a cselekedetei alapján.Így mondhatjuk azt aki kér annak adj ,ha rászorul.Aki a nyilvánosság előtt vallja hogy milyen nagy hívő? Nem a gyülekezetben kell a segítség hanem annak aki -e világban rászorul.

Az Ige így szól:

"Aki kér, annak adj, s attól, aki kölcsönt akar tőled, ne tagadd meg!

"Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is?"

2012. febr. 20. 20:56
 16/28 ekeke ***** válasza:
88%
A kereszténység régen elfordult Jézustól, minden formája beteg. Nem magyarázni kell, hanem TENNI ahogy hirdetik. Ha bármilyen "egyház" pénzeket vár el vagy bármilyen módon vezérli az áldozatok életét, az azonnal hiteltelen. Vagy egész pontosan Jézust követik, vagy kaka az egész.
2012. febr. 28. 06:42
 17/28 anonim ***** válasza:
67%
Lényeg hogy Higgyünk Jézusban és tegyük meg amit tanított .
2012. febr. 29. 14:49
 18/28 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy higyjünk Jézusban és betartsuk tanításait miért van szükség bármilyen gyülekezetre vagy egyházra,vallaásra?
2012. márc. 1. 06:00
 19/28 ekeke ***** válasza:

Nos, a kamukereszténység miatt vagyok muszlim.

Nemhivatalosan és nem járok sem mecsetbe, nem is imádkozom, de az életemben ha bármilyen gondolatmenet vezethet, akkor az az iszlám.

2012. márc. 1. 22:43
 20/28 A kérdező kommentje:
Mennyire idegen az európai szellemiségtől az iszlám vagy a buddhizmus vagy más egyéb távol-keleti vallás mint pl. a sintóizmus?
2012. márc. 2. 03:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!