Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallási fanatizmus, miért van...

Vallási fanatizmus, miért van még ilyen?

Figyelt kérdés

Kinek jó ez, miért vannak még egyáltalán vallási fanatikusok? Nem tanultak a különböző vallásirányzatok a múlt hibáiból?

Ne értsük félre én most szinte minden vallásra gondolok.

2012. febr. 4. 23:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Igen, elég szomorú. Szerintem, csak gyenge és befolyásolható jellemű emberek válnak fanatikussá. Hogy kinek érdeke? Azoknak, akik ezáltal hatalmat nyerhetnek felettük, irányíthatják őket. Kihasználva őket önös érdekeik miatt. Igaz ez a politikára, vallásokra, világnézetekre... A legjobban a fanatikus és vak embereket kerülöm el.
2012. febr. 4. 23:46
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a könnyen befolyásolható emberek válnak fanatikussá. Egyszerűen átmossák az agyukat valamivel, és nem látják már reálisan a többi embert, és a világot. A manipulatív jelleg miatt így az ember elveszti saját magát, és a vallás "harcosává" válik. Ilyenkor már nem az számít, hogy a vallás lefektet-e jó alapelveket, vagy ami jót lefektet, megszegésre kerül-e az adott cselekvés által. Ezért nem tanulnak a múlt hibáiból, mivel önös érdekeik útján, saját elképzeléseik szerint ez a helyes.
2012. febr. 4. 23:57
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
A vallásoknak pont az a lényege hogy nem tanulnak semmiből. Nem képesek a fejlődéssel változni. Olyanokat mondanak hogy ezt már kétezer éve így csináljuk.
2012. febr. 4. 23:58
 4/15 anonim ***** válasza:
68%
És természetesen csak buta korlátolt rosszindulatú emberek lesznek fanatikusok.Utánpótlás meg van!
2012. febr. 5. 00:03
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
egyetértek az előttem szólókkal,szűk látókörű,könnyen manipulálható emberek mindig is lesznek.Érdeke pedig a hatalomnak fűződik hozzá,de ha megnézed,sok dolog erről szól a mi világunkban,a politika,média különböző ágai is egy kalap alá vehetők az egyházi hatalmakkal,agymosói tevékenységüket nézve.
2012. febr. 5. 12:03
 6/15 anonim ***** válasza:

Mit értesz vallási fanatizmus alatt? Olyan embert, ki szerint, ha valaki nem a vallásához tartozik, annak meg kell halnia, vagy azt nem tekinthetjük még embernek sem?

Ez szerintem is elítélendő, nem helyes.

Vagy azt az embert, ki szerint megvan az elve arra nézve, hogy lett a világ, ki tartja fent és mi lesz mindennek a vége? Ez lenne a fanatizmus? Nekem lenne egy véleményem a világ kialakulásáról, ami a legkevésbé sem egyezik a történelemkönyvekben tanultakkal. De jogom van véleményt formálni és a megfelelő körülmények között kinyílvánítani. Vagy te ezzel nem értesz egyet?

Szeretnék kérdezni valamit. Szerinted az evolúció elve milyen áldást, fejlődést hozott az emberiségre? Mit köszönhetünk az evolúció tanának? Mondanál egy példát? Az evolúció is kitaposta a maga útját a fasizmus rasszizmus világháborúk rögös ösvényén, így megkérdezhetném én is, hogy miért nem tanulunk a múlt és a jelen hibáiból?

2012. febr. 5. 20:12
 7/15 anonim ***** válasza:
41%

Biztos vagy benne, hogy csak a vallások tudnak agyat mosni? Nem fordulhat elő, hogy tudományos módszerrel mossanak agyat? A médiát mindennel vádolhatod, csak azzal nem, hogy keresztyén tanokat hirdet. De olyan agymosást végeznek, a nemzet fog belepusztulni. Ne gyere nekem azzal, hogy ennek a világnak a keresztyénség az egyetlen ellensége, és ha nem lenne eljönne az aranykor a földön! Néz már kicsit jobban szét a világban, amiben élsz, és ne legyél már ennyire fanatikus!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 6. 18:26
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

az előttem szólónak: "a média nem közvetít keresztény tanokat!"

nézd meg a pax csatornát például!

2012. febr. 7. 18:35
 9/15 anonim ***** válasza:

Vidiripi

S mekkora nézettsége van a Pax csatornának?

2012. febr. 7. 23:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

... És a Pax csatornán mennyi műsor van, ami tényleg vallási műsor? Amikor én utoljára láttam (pár évvel ezelőtt), akkor már a műsorok jó része okkult marhaság volt.

És különben is, ez csak egyetlen egy csatorna a többszázból, amikből meg folyik a szenny.

Az eredeti kérdést nem igazán tudom értelmezni, mivel nem egyértelmű, hogy a kérdező mit ért fanatizmus ill. fanatikusok alatt. Lehet, hogy pl. az iszlám öngyilkos terroristákat, de lehet, hogy mindazokat, akik kicsit is komolyabban veszik a hitet a sokéves átlagnál. Amíg ez nem tisztázódik, addig nincs sok értelme erről beszélni.

2012. febr. 7. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!