Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 1,5 éves kislányomat szerettük...

1,5 éves kislányomat szerettük volna katolikus templomban megkereszteltetni, de mivel a 7 éves iskolás lányom nem jár hittanra így elutasított a pap. Állítólag kötelező. Ki kötelezheti a gyerekemet rajtam kívül bármire is? Most hol keresztelkedjünk?

Figyelt kérdés
2009. jún. 2. 21:27
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
Basszus, milyen pap ez? Komolyan... Mindenkinek joga van megkeresztelkedni!! Egyébként meg a pap nem tud semmit. Nagynak képzeli magát (nem mind), mert ő a valaki, és ezáltal a maga szemlélete szerint egyetlen szent ember.
2009. okt. 8. 13:22
 42/46 anonim ***** válasza:

Szerintem ez "hülyeség".Hisz normális esetben még csecsemő korban keresztelik meg a gyereket és ő még nem jár hittanra, szóval akkor egy 7 éves miért nem járhatna?+ Normális esetben egy 7 éves még nem tud annyira olvasni és értelmezni a dolgokat, szóval felesleges neki még hittanra járni.Amúgy is a hittan az csak annak kell aki majd első áldozó akar lenni és a későbbiekben egyházi esküvőt akar.

Szóval nem tudom mi köze van a keresztelőnek a hittanhoz.

2009. okt. 15. 11:00
 43/46 anonim ***** válasza:
dejó már azért is majd fizetnem kell hogy eltemessenek? na kva jó...
2010. febr. 6. 20:58
 44/46 anonim ***** válasza:
Sehol. Legyen a kislány ateista
2010. jún. 11. 16:32
 45/46 anonim ***** válasza:
A katolikus Egyházban tényleg ígéretet tesz a szülő arra, hogy gyermekét/gyermekeit katolikus módon fogja nevelni. De ehhez hozzátartozik a hitoktatáson való részvétel! Különben mit jelentene az, hogy "katolikus módon nevelni"? Egyébként az Anyaszentegyház 4. parancsolata is így szól: "Házasségodat az Egyház törvényei szerint kösd meg, és gyermekeidet katolikus módon neveld!" Ez pont azt jelenti, h a szülő megtanítja az alapokra, majd a hittanórán a többit tanulja meg végzett hitoktatóktól. Úgyhogy nem igaz az a hozzászólás, miszerint nem arra tesz ígéretet a szülő, hogy hittanra járassa a gyermekét, hanem csak arra, hogy vallásosan neveli. A kettő ugyanis szorosan összefügg...
2011. máj. 17. 18:02
 46/46 anonim ***** válasza:
Az előző írásában egyébként van valami. Egyébként a keresztség csodáját senkitől sem szabadna megtagadni így szerintem ne hagyd annyiban....keresd fel a püspököt vagy beszélj komolyan azzal a pappal. De lehet nem fog semmit sem érni...
2012. dec. 23. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!