1,5 éves kislányomat szerettük volna katolikus templomban megkereszteltetni, de mivel a 7 éves iskolás lányom nem jár hittanra így elutasított a pap. Állítólag kötelező. Ki kötelezheti a gyerekemet rajtam kívül bármire is? Most hol keresztelkedjünk?
Biztos rosszul esik, de szerintem igaza van a papnak. Ha kereszteled a gyereket, szerintem nem árt, ha gyakorlod is a vallást. Butaságnak tartom, ha csak akkor lát az ember belülről templomot, ha keresztelik-esküszik, meg mikor a gyerekét kereszteli, egyébként nem törődik az egésszel.
Én akkor akadtam ki, amikor egy ismerősünk arról beszélt, hogyan osztotta ki a papot a keresztelő előtti "elbeszélgetésen", hogy semmi köze ahhoz, hogy hogyan neveli majd a gyerekét...
Nincs igaza a papnak !
Lassan szokjon hozzá a gondolathoz, hogy a keresztelkedés csak egy népszokás, és nincs hitbéli alapja.
Ha az egyház igazat ad a papjának akkor meg kell vonni tőlük az állami normativát. Fizessenek a hívőik, tartsák el abbol masgukat.
A papnak viszont nem kötelező népszokásokban részt venni.
A papokat meg az egyház tartja el, nem az állam.
"Az egyházat az állam tartja el. Tehát a papot is."
A világegyetem és az emberi hülyeség határtalan. Az elöbbiben nem vagyok biztos. Einstein.
Az egyházat a hivek tartják fenn.
Az állam még a normativát is ellopja (ld pl. a tüntetések Magyar Bálint minisztersége idején.)
Az egyházat az állam tartja el.
Az egyházaknak a költségvetésből kiutalt normativát még a Horn kormány idejln zsarolta ki Vatikán. Akkoriban úgy volt beállítva ez a dolog, hogy az Uniohoz való csatlakozás egyik feltétele, ha az egyházakat kárpótolják, illetve szerződésben kötelezzék az államot, hogy működésüket finanszirozza. A szervilis Horn kormány aláírta a szerződést, mely Vatikáni szerződés néven híresült el, és melynek következményeit a mai napig nyőgjük. A hívek adójából befolyt 1 %-ok amiről azt hiszed, hogy eltartják az egyházat, elenyésző összeg. Legalábbis a rkat klérus tudosításai szerint. Ugyanis adórevizor nem nézhet bele az egyház pénzügyeibe. A legtöbb adónem,illeték alol is mentesülve vannak.
Szóval az a minimum, hogy megkereszteljék annak a népnek a gyermekeit akiken élősködnek !
"A hívek adójából befolyt 1 %-ok amiről azt hiszed, "
Egyébként a helyes választ már leírták
"Az a kérdés, mit jelent számodra a keresztelés. A pap nem színjátékos, vagy bohóc, hogy csak úgy brahiból kereszteljen. Nem kötelező a nagyobb gyerekednek hittanra járni, de ha nem jár, az nyílvánvalóan mutatja, hogy a család számára nem fontos az egyházi kötelék. Ezért nem vállalja a pap."
Teljes joggal.
Nem, az ,hogy mit jelent számomra a keresztelés, és úgy egyáltalán a vallás az magánügy.
A keresztelés, pont úgy mint a temetés, egy szolgáltatás.
Ha a pap nem akarja a szolgáltatást elvégezni akkor szolgálati mulasztást követ el. Neki sincs joga számonkérni senki lelki meggyőződését.Nem áll a törvények fölött.
Vagy ha igen, akkor kérje attól az apanázsát akit szolgál !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!