Isten nem létezik és nem is létezhet! Megtudod cáfolni?
A racionalizmus olyan ismeretelméleti irányzat, melyben a világ megismerése az emberi értelem által történik. Elveti a hitet, az ész és a tapasztalat útján próbál hatni. Megjelennek az első természettudósok is, mint Galilei.
Descartes egy matematikus. Alapelve a kételkedés. „Cogito, ergo sum”-„Gondolkodom, tehát vagyok.” Az ember nem azért létezik, mert Isten megteremtette hanem, mert gondolkodik.
OFF:
Mostanában az a divat, ha valaki központozás nélkül írja a kommentjeit? Mert ha igen, nekem nem igazán tetszik.
Denton, kedves, egy apróság, ha már néhány nap szünet után visszatértél: Ha szó szerint idézünk valakitől egy szöveget, akkor azt idézőjelek közé szoktuk tenni, továbbá meg szoktuk adni a szerző nevét. A legutóbbi kommentednél ezek elmaradtak, így pedig esetleg megtévesztheted az olvasókat, mert azt hiszik, hogy ezek a saját gondolataid...
Ezt elkerülendő, leírom én: A szöveg szerzője Jiddu Krishnamurti indiai filozófus, író, teozófus és spirituális tanító volt.
"Repetition est mater studiorum" - tartja a közmondás. :)
Hát akkor még egyszer:
< Ha szó szerint idézünk valakitől egy szöveget, akkor azt idézőjelek közé szoktuk tenni, továbbá meg szoktuk adni a szerző nevét. A legutóbbi kommentednél ezek elmaradtak, így pedig esetleg megtévesztheted az olvasókat, mert azt hiszik, hogy ezek a saját gondolataid... >
És akkor ismét én pótolom ezt a hiányosságot az újabb kérdezői kommentben szereplő idézet tekintetében:
Forrás: Richard Dawkins Isteni téveszme c. könyve; Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2007; 102. oldal
Üdv. :)
"Nem akarom, hogy azon az úton kövess engem, amelyen én haladok a célom felé. Járd a saját utadat, kövesd az általad meghatározott irányt, amely belső késztetéseidnek a leginkább megfelel. Ne fogadj el semmilyen állítást, csak azért mert tőlem származik. Ha százszorosan igaz is, mégsem a te igazságod, nem a te tapasztalatod, és így nem is fogsz vele azonosulni. Az igazat valósítsd meg, és akkor magadévá fogod tenni az igazságot..."
De hát én pont ezt teszem! Nem a te utadon járok, hanem a számomra legmegfelelőbben. Akkor most mi problémád? Az én céljaimhoz a keresztyénség (Jézus) az út. Nem értem miért fáj ez neked? Mert hogy nagyon fáj, az tuti. Mert különben nem itt töltenéd az időd, értelmetlen kérdésekkel.
Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.
Te hiszel Mátyás királyban,láttad már ??
Ami közös az Istenben és Mátyás királyban
Mind a ketten le vannak írva és ábrázolják őket
Te nem hiszel Mátyásban mert tudod hogy létezik és isten is létezik hibába nem hiszel benne !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!