Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten nem létezik és nem is...

Isten nem létezik és nem is létezhet! Megtudod cáfolni?

Figyelt kérdés

A racionalizmus olyan ismeretelméleti irányzat, melyben a világ megismerése az emberi értelem által történik. Elveti a hitet, az ész és a tapasztalat útján próbál hatni. Megjelennek az első természettudósok is, mint Galilei.

Descartes egy matematikus. Alapelve a kételkedés. „Cogito, ergo sum”-„Gondolkodom, tehát vagyok.” Az ember nem azért létezik, mert Isten megteremtette hanem, mert gondolkodik.

2012. febr. 3. 14:01
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező, már bocsánat, de kiderült, hogy halvány lila gőzmozdony fogalmad sincs se a teremtésről, se az evolúcióról, filozófiáról és logikáról nem is beszélve.

Hogy 150 éve nem tudják az ellenkezőjét bizonyítani? Te ezen a bolygón élsz? Épp ellenkezőleg. 150 éve nem tudják bebizonyítani, sőt egyre több olyan bizonyíték jelenik meg, ami kezd kínossá válni. És ezt evolucionista tudósok mondják, hogy a mai napig nincs perdöntő bizonyítékuk, de mégis nyilvánvaló, hogy igazuk van. Befejezhetnéd végre a hülyeséged, és olvashatnál netes forrásokon kívül mást is.

2012. febr. 14. 13:58
 42/59 A kérdező kommentje:
Nincs bizonyíték az evolúcióra??? A teremtésre rengeteg tárgyi bizonyíték van!? Ugye!! Csak egyet mutass légyszives!!! Kinek nincs gőze semmiről!!! Szerintem, van tükröd!!
2012. febr. 14. 15:45
 43/59 anonim ***** válasza:

ebbe bekapcsolódnék:) én jötten egyébként a teáskanna hasonlattal:)

Szóval. Nyilván egy-két válaszoló ezek szerint jártasabb az evolúció/kreacionizmus témnakörben, mint azt az ember lánya hinné. Ez egyébként remek:)

Akkor hoznátok fel példákat arra, hogy kreacionistáknak mivel sikerült ezidáig "cáfolni" az evolúciót?

Csak mert én otthon vagyok kreacionizmus-evolúció témában is (érdekelt az ellentábor véleménye, hogy úgy mondjam:), és szívesen vitatkoznék róla, ha benne vagytok:)

2012. febr. 14. 19:31
 44/59 anonim ***** válasza:
65%

Szia embernek lánya!

Én nagyon szeretek vitatkozni, de sajna nem vagyok otthon az általad említett témában. Viszont megpróbálom megmagyarázni az álláspontomat(a megmagyarázásban állítólag jó vagyok)Engem ateista szülők neveltek egy ateista társadalomban. Az iskolában az ateizmust tanították, és nem fogod elhinni, ateista voltam. Az evolúció elmélet ennek szerves része volt, ezt mondták a szüleim, ezt tanultam az iskolában, ezt hirdette az egész társadalom. Nagyon boldog gyermek korom volt. Szüleim nem ittak, nem dohányoztak, nem csalták egymást, még csak veszekedni se láttam őket soha. De 17 évesen még is meg akartam halni. Semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy folytassam a biokémiai reakciómat, és éljem a teljesen céltalan és értelmetlen életemet. Nem értettem, hogy ateista szüleimnek, miért olyan fontos, hogy az én biokémiai reakcióm még működjön néhány évtizedet, és csak aztán szűnjön meg a tudatom. Hát nem teljesen mindegy, hogy mire nem fogok emlékezni, és miről nem fogok tudni a halálom után? Mi értelme az ateizmus szerinti értelmes és céltudatos életnek, ha halálod után úgy sem fogod tudni, hogy olyat éltél? Azt se fogod tudni, hogy éltél, hiszen nem fogsz tudni semmit! Ez tényleg ennyire érthetetlen? Tanulsz mint a güzü, szenvedsz, kínlódsz, küszködsz, csak azért, hogy elfelejtsd, és ne tudj róla? Ne haragudj, de ha neked lenne igazad, akkor az aki lop, csal, hazudik, csak a saját érdekeit nézve élvezi az életet sokkal bölcsebb nálad, mert ő amíg biokémiai reakciót folytat örömöt örömökre, élvezetet élvezetre halmoz, és tök jól érzi magát, aztán ha kell, hát megy a sehová, ahol semmiféle következménye sem lesz, bármekkora gazember is volt.

De én nem ezért hiszek Istenben. Elmagyarázom egy példával. Olyan ez, mint mikor nagyanyám megtanul vezetni. Fogalma sincs arról, hogy néz ki egy gépjármű motorja. Nem tudja, hogy forognak a hengerek, mi történik, ha kinyomja a kuplungot, milyen szerkezeti elemeket mozgat gázadáskor, és igazából nem is érdekli. Legyen az az autó gyárak gondja, hogyan hozták össze a gépjárművet. Őt csak az érdekli, működjön, tudjon vele közlekedni. Megtanulja a legszükségesebbeket, hogy mikor mit kell csinálnia, hogy az történjen amit ő akar. Tudod, menjen előre az autó, aztán forduljon el erre-arra, álljon meg, stb. Hogy van-e az autóban golyós csapágy, vagy hogy mi az a felfüggesztés, és hogy minek a kartergázt vissza vezetni, Nem tudja, és nem is érdekli. De közlekedik. hát így vagyok én a világgal. Nem tudom, hogy keletkezet, mi tartja fenn, milyen ismeretlen törvényszerűségei vannak. Csak azt tudom, amíg ateista voltam, az olyan volt, mint mikor egy bennszülöttnek adsz egy gépkocsit. Nem fog tudni vele közlekedni. Persze, ha esik az eső tök jó, mert nem ázol benne, meg van egy gomb, amit ha megnyom szól a zene, meg az ülések átalakításával sokkal kényelmesebb alvás van benne mint a földön, tehát igazán hálás lesz neked. De hát a gépkocsi, bár tény mindezeket tudja, de ennél sokkal többre jó. És ehhez meg kell tanítani a gépkocsi vezetésére. Ha már tudja vezetni, utána is bebújhat az eső elől, hallgathat zenét, meg aludhat is benne ha akar, de most már tudja azt is, amire igazából a gépkocsi rendeltetett. Na ez az, amikor valaki megtér. Megtanulja, mire lett teremtve ez a világ, és megtanulja hogyan kell az életet úgy kezelni, hogy ne menjen tönkre. Tudod! Sebességet váltani ideig-óráig kuplung nélkül is lehet, egy jó autó egészen sokáig bírja, de aztán csak tönkre megy. Pont ilyen az ateista élet is. Csak idő kérdése, mikor megy tönkre. És a keresztyén gyülekezetek Isten szervizei, ahol "megszerelik" a tönkre ment életeket. Ne feledd ezt, mikor már a tied is ripityára ment. Jusson eszedbe, Isten szervizei állnak rendelkezésedre. Addig is jó rongálást.

Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nekem nincs időm kivárni.

2012. febr. 15. 08:36
 45/59 A kérdező kommentje:
Fantasztikus megközelítés az általad leírt történet!Köszönöm szépen, hogy ez a véleményed, az ateista emberek nem emberek! De! Azért én már az ateista kifejezéssel sem értek egyet, mert azért, hogy valaki másképp gondolkodik, nem ateista! Én sem vagyok az, csak egy gondolkodó embernek tartom magam! Soha nem voltam hívő, és nem is leszek már, mert rájöttem valamire, amire nagyon sok ember nem! Az autós téma nagyon jó példa volt, legalábbis szerinted, de a világnak nem droidok kellenek! Senkit nem akarok megbántani, mindenki azt gondol és hisz amit akar! A világ és az élet csodálatos isten nélkül is!!!
2012. febr. 15. 13:24
 46/59 anonim ***** válasza:
86%

Denton, állítsd már le magad, legyél olyan kedves. Ennél és a többi kérdésednél is folyamatosan csak égeted magad. És még te minősítesz másokat...

Nekem nagyon tetszik az a történet, és nagyon klasszak a párhuzamok is. Gratulálok az írójának. :)

2012. febr. 15. 14:55
 47/59 A kérdező kommentje:
THE END!
2012. febr. 15. 15:02
 48/59 anonim ***** válasza:
28%

én nem hiszek benne. ugyanis: azt mondják, hogy "isten" az apánk, mi pedig a gyerekei. na most, melyik szülő hagyná azt, hogy a gyereke szenvedjen?

majd akkor elhiszem, hogy létezik, ha valaki bebizonyítja a létezését. de egy állítólagos lényben nem tudok hinni, akiről még azt sem tudjuk, ő hogy jött létre...

2012. febr. 15. 17:17
 49/59 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Látom van még értelmes ember!
2012. febr. 15. 19:01
 50/59 anonim ***** válasza:

Itt droid 1023 Vétel!

Itt droid 1023 várom a következő utasítást!

Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.

2012. febr. 16. 05:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!