Az igazi bibliát miért lehet megtekinteni amit a Vatikánban őriznek 8 lakattal? Mert az eredetit már vagy ezerszer átírták és az nem érdekel.
A Biblia / Szent Iras, az egyeduli konyv, aki azt mongya sajat magarol MERESEGEL ! , hogy Istentol Ihletett !
Ha, ezt elhiszuk , akkor, elhiszuk azt is, hogy Isten Szent Szelleme altal volt irva a Biblia
es ha, Isten ugy akarta, hogy a Biblia, egy " level " legyen szeretett foldi gyerekeinek,
logikus azt is elfogadnunk, hogy felvigyazot arra, hogy a Biblia uzenete a mai napig is, eljuson mihozank sokk valtozast nem ismerve !
en, 2 nyelven olvasom, es nagy kulombseget a 2 forditasban a mai napig nem talaltam !
az uzenet ugyanaz !
hogy az emberek, maskep magyarazak, ez mas tema ........
ezert meg, a Bibliai IGASAG nem valtozik ! ha, mas nyelveken is olvasod
"A Biblia / Szent Iras, az egyeduli konyv, aki azt mongya sajat magarol MERESEGEL ! , hogy Istentol Ihletett ! "
Az ilyenekkel egyszerűen nem lehet vitatkozni.
Vagy képes vagy gondolkodó emberként elvonatkoztatni attól, amit igaznak tartasz, és csak egyetlenegyszer megkérdőjelezni és utánajárni józan fejjel, vagy maradsz ilyen beszűkült, aki akármit elhisz. Pont olyan vagy, mint az iszlám dzsihádosok. Nem lehet őket leállítani, mondják a magukét.
Egyetlenegyszer próbáld már meg megérteni, hogy minket nem érdekelnek a Szent Szellemek meg isteni sugallatok és nem hiszünk ebben. Nem kell a bibliából sem másolgatni, nekünk ez nem jelent semmit. Úgy tudsz velünk kommunikálni, ha megérted, hogy mi nem hiszünk ebben.
Mondtam en va egy szoval, hogy higyel ? nem hiszem !
nekem nincs celomban, hogy meggyozelek, hogy higyel a Bibliaban, mindez, nem tartozik ram !
Szent Szellem csak Egy van ! es az iranta valo bun, nem bocsajtatatik meg az embernek !
Sajnos, igy is latszik, hogy nem ismered a Bibliat ! de ellene vagy, sajnos ....ellene vagy valaminek, amitt nem ismersz eleget !
Vagyis, en probalom, hogy megercselek, de ha komunikaciot akkarsz, probald te is megerteni, hogy az en alapom, eletem, a Biblia alapelveire alapszik, ugyhogy, nem tudok irni, komunikalni, hogy ne hozzam szobam a Bibliat es Istenemet .
Mindez, nem jelenti, hogy egy vak, fanatikus hitem lenne, hannem Biblia, tudomany, stb alapjai van hitemnek.
Ezt irtam az elozo hozaszolasomban is, hogy az EGYEDULI konyv...mindezt nem a Biblia irja, hannem sajat ismereteim alapjan irtam,
meg a Koran sem mereszkedik, hogy azt mongya sajat magarol, hogy Isteni ihletes alapjan irodot volna....
Mohamed felvilagosodot ....igy irta a Korant, 7 evei visszavonaulasa utan , Mohamed, nem nyilatkozot, hogy Isten Fia lenne, csak mind egy profeta, meg ha elolvasnad az eletleirasat ....hat nekem, nem tetszet egyaltalan !
Kovetkezes kepen, nekem nem egy vakon elfogadot szo, gondolat, tanitas , hogy a Biblia Isten ihletese alatt volt irva, Bibliai tanulmanyaim alapjan jotem ra, hogy igenis, olyan csodalatos a Biblia, minden szegszogbol, hogy egy ember / vagy tobb ember egy ily csodalatos konyvet nem irhatott volna , emberi bolcseseg alapjan, nem irhatodot volna meg a Biblia
Vitatkozni mondod ? nem ! ezen nem kell vitatkozni !
ird meg nekem is, ha nem irtam ezt ertelmezve az igasagot, mongy egy mas konyvet, ami hasonlo a Bibliahoz, vagyis egy elet utmutatoja, ami cel t add eletednek, stb. es azt mondja sajat magarol, hogy Isteni ihletes alatt volt irva, vagyis, nem sajat magat magasztalja fell ! hidd el, probalnam megismerni a konyvet, ha letezne ilyesmi !
en, meggyozodtem, hogy a Biblia Isten ihletese alatt volt irva, nem foggadtam mindezt el vakon !
es eddig is es most is, nem tartom magamat tavol, mas konyvek, gondolatok, temak tanulmanyozasatol, de, mikkor ismered az igasagot, hamar rajosz, hogy altalaban, az " uj " temak, elkebzelesek, csak ujak nem !
Velemenyem szerint, a Koran is, egy Biblia masolat, elforditva / elferditve , ennyi az egesz, semmi ujat nem ajalt fel nekem a Koran ...
Igen, kulfoldrol jovok, Erdelybol , Kolozsvarol,
ezert is irok ekezet nelkul es nehezkesebben fejezem ki magam Magyarul, mivvel, magyar iskolat vegeztem, de eletemben, nem hasznaltam mindenap a magyar irast....
ugyhogy elore is elnezest kerek mindezekert !
kosszonom megertesuket
Szivesen !
Kosszonom, hogy olvasa !
Nem is gondoltam en egy pillanatott sem ! , hogy rossz indulatbol kerdezne ,
tudom, hogy latszik, hogy idegen vagyok es mindez, engem nem zavar !
Megmosolyogtatóak ezek az összeesküvés-elméletek :)
1) "Az eredetit ezerszer átírták"
És ezt az állítást ezt mégis mire alapozzák? Valami forrás? Összehasonlítási alap?
2) Ha valóban megmásította a katolikus egyház a saját szájízére, hát akkor borzasztó gyatrán csinálták, ugyanis pontosan ugyanerre a és kizárólag a szövegre hivatkozva indult el a XVI. században a reformáció mozgalma, ami szerint a katolikus egyház ellentmondásba kerül több helyen a Bibliával. Vagyis akkor az átírással elég nagy öngólt lőttek az egyházi vezetők.
3) Ha továbbra is feltételezzük, hogy az egyház saját kedvére átírta a Bibliát érdekei alátámasztására, akkor mégis mi a fenénk őriznék meg egy olyan forrást, ami minden kétséget kizáróan bebizonyítaná a manipulációt.
Ha van egy dokumentum, ami tele van kompromittáló bizonyítékokkal rólad, mit csinálsz? Fogsz egy öngyújtót, és elégeted, hogy soha senki ne tudja meg, vagy szépen elrejted a lakásodban, hátha valaki megtalálja?
az igazi bibliát azért nem lehet megtekinteni mert beázott a vatikáni könyvtár titkos terme ahol őrizték, és nagyon penészes lett, ekkor kitették száradni a kamrába ott meg megették az egerek.
Állítólag Jézus olvasta az eredeti evangéliumot és abból tanult meg vízen járni. De nem akarta hogy rossz kezekbe kerüljön az evangélium titkos tudása ezért Pál apostollal elküldte Vatikhánba a pápának hogy vigyázzon rá, az meg elfelejtette felhozni a pincéből amikor Julius Cézár építkezései miatt feljött a talajvíz a vatikánba.
-----
ezek titkos tudások és ne áruljátok el senkinek, én is egy tudományos kanálison láttam ami csak beavatottaknak szól.
---
azt se mondjátok el senkinek hogy a titkos teljes bibliát igazából Shakespeare írta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!