Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi az "emlékünnepe...

A Jehova tanúi az "emlékünnepen" miért Krisztus haláláról emlékeznek meg, miért nem a feltámadásáról?

Figyelt kérdés

Igen meghalt, de feltámadt, és most is él, (nem halott).

Akkor a születését is meg kéne ünnepelni, hiszen, csak úgy halhat meg valaki, ha megszületett.

2012. jan. 16. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Jézus meghagyta azt hogy emlékezzünk meg a haláláról.

Azt sosem mondta hogy a születéséről is emlékezzünk meg."

De nem is a születésről szól a kérdés, hanem a feltámadásról.

De amúgy én megköszönöm a válaszod, mert segít megérteni titeket.

2012. jan. 27. 08:49
 12/18 anonim válasza:

Jehova Tanúi azért Jézus haláráról emlékeznek meg, mert ezt ő mondta h cselekedjen így. Példának okáért a katolikusok is megemlékeznek- áldozáskor ( mikor az ostyát odanyújtják a hívőnek).

A halálával fizette ki a váltságot értünk emberekért. János evangéliuma 3:16 : ˝Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az egyszülött fiát adta, hogy mindaz aki hitet gyakorol benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

A feltámadást bár tudják mikor van, de erre nincs parancs a Bibliában.A Húsvét után bárki utána nézhet h egy pogány szokásból ered.

Mondjuk én nem is szeretem ezt az ünnepet.

A születésével az a probléma, h nem ismerjük. (A dec. 25. id kitalált és pogány forrásból ered, amit behozott a kereszténység.) Ha nem tudjuk a napot és hónapot, hogy szerethetnénk megünnepelni.

Remélem segíthettem. :)

2012. márc. 1. 07:48
 13/18 anonim ***** válasza:

A Húsvétnak a tavaszünneprésze valóban pogány eredetű, de a Feltámadás nem. Én pogány vagyok, én a feltámadást nem ünneplem, a többi részét a Húsvétnak igen.

És a Pünkösdöt ünneplitek? Vagy azt sem?

2012. márc. 1. 09:05
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
Jézus meghalt értünk, mintegy váltságul adva az életét a bűnökért. Erről emlékszünk meg. Ja, és azért, mert ez egy bibliai parancs, hogy emlékezzünk meg róla.
2012. márc. 5. 07:30
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Látom szereted cenzúrázni a kommenteket:) Jézus nem halt meg senkiért! Ezt a hazugságot Pál találta ki és ő alapította meg a Vatikánt ami Jézus tanításaival tök ellentétes eszméket vall. Ebből alakult ki a mai összes keresztény vallás.
2012. jún. 24. 17:23
 16/18 A kérdező kommentje:
Miután már a kérdésemre megkaptam a választ, nyugodtan offolgas. Hoznál egy (EGYETLEN EGY) példát, amiben Pál ellentétes filozófiát vagy törvényt vall, mint Krisztus? :D
2012. jún. 25. 16:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Nemtudom ti hogy vagytok vele de én bűntelenül születtem:D És szerintem minden csecsemő büntelen. Mért jó az nektek ha bűnösnek hiszitek magatokat? Ennyire szeretitek az önsanyargatást?:D
2012. okt. 14. 20:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Mert Jézus az emberekért halt-meg mi értünk bűnös Emberekért.
2012. dec. 22. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!