A Jehova tanúi az "emlékünnepen" miért Krisztus haláláról emlékeznek meg, miért nem a feltámadásáról?
Igen meghalt, de feltámadt, és most is él, (nem halott).
Akkor a születését is meg kéne ünnepelni, hiszen, csak úgy halhat meg valaki, ha megszületett.
"Jézus meghagyta azt hogy emlékezzünk meg a haláláról.
Azt sosem mondta hogy a születéséről is emlékezzünk meg."
De nem is a születésről szól a kérdés, hanem a feltámadásról.
De amúgy én megköszönöm a válaszod, mert segít megérteni titeket.
Jehova Tanúi azért Jézus haláráról emlékeznek meg, mert ezt ő mondta h cselekedjen így. Példának okáért a katolikusok is megemlékeznek- áldozáskor ( mikor az ostyát odanyújtják a hívőnek).
A halálával fizette ki a váltságot értünk emberekért. János evangéliuma 3:16 : ˝Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az egyszülött fiát adta, hogy mindaz aki hitet gyakorol benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."
A feltámadást bár tudják mikor van, de erre nincs parancs a Bibliában.A Húsvét után bárki utána nézhet h egy pogány szokásból ered.
Mondjuk én nem is szeretem ezt az ünnepet.
A születésével az a probléma, h nem ismerjük. (A dec. 25. id kitalált és pogány forrásból ered, amit behozott a kereszténység.) Ha nem tudjuk a napot és hónapot, hogy szerethetnénk megünnepelni.
Remélem segíthettem. :)
A Húsvétnak a tavaszünneprésze valóban pogány eredetű, de a Feltámadás nem. Én pogány vagyok, én a feltámadást nem ünneplem, a többi részét a Húsvétnak igen.
És a Pünkösdöt ünneplitek? Vagy azt sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!