Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi miért nem hiszik,...

Jehova tanúi miért nem hiszik, hogy Krisztus testben támadt fel?

Figyelt kérdés

1Jn 4,3 "És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már."

2Jn 1,7 "Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus."

2011. júl. 14. 16:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert az Őrtorony megvakította az elméiket, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát.
2011. júl. 14. 16:13
 2/27 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, JT-itól most erre olyan válaszokat fogsz kapni, amit ők már előre bemagoltak. Az őrtorony szervezet ugyanis előre felkészíti őket arra, hogyan érveljenek túl egy gondolkodó embert. De nem mindig állja meg az érvelésük az igazságot, de őket úgy tanították hogy ha valaki elbizonytalanítja őket, akkor azt azonnal hagyják ott, és magukban sátáninak mondanak minden tanítást ami nem az őrtoronytól származik.

Én előre szóltam neked, hogy bemagolt, betanult válaszokat fogsz kapni, amiket ha meg is cáfolsz, ők továbbra is kiállnak az őrtorony tanítás mellett, és azt mondják magukban hogy te rosszul értelmezed a bibliát és csak is ők értelmezik jól.

2011. júl. 14. 17:37
 3/27 anonim ***** válasza:
0%

Azt mondják ezek a versek, hogy Jézus "testben feltámadt", vagy "testben megjelent"?!

Pál apostol arra intette munkatársát, Timóteuszt, hogy óvakodjon a hitehagyottak tanításaitól, akiknek a szava „úgy fog terjedni, akár az üszök”. Ilyen hitehagyott volt például Himéneusz és Filétusz. „Ezek az emberek — folytatta Pál — eltértek az igazságtól, azt mondva, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyek hitét” (2Timóteusz 2:16–18). Himéneusz és Filétusz nyilván azt tanították, hogy a feltámadás jelképesen értendő, és hogy a keresztények szellemi értelemben már feltámadtak. Az igaz, hogy ha valaki Jézus őszinte tanítványává válik, életre kel Isten szemében, amit maga Pál is leszögezett (Efézus 2:1–5). Csakhogy Himéneusz és Filétusz tanítása figyelmen kívül hagyta a halottak betű szerinti feltámadását, amely Jézus ígérete szerint Isten Királyság-uralma alatt fog valóra válni (János 5:28, 29).

Később a gnosztikusok kidolgozták a pusztán csak jelképes feltámadás elméletét. Ez a csoport azt vallotta, hogy az ismeret (görögül: gnó′szisz) titokzatos úton nyerhető el, és összekapcsolta a hitehagyott kereszténységet a görög filozófiával és a keleti miszticizmussal. A gnosztikusok például abban hittek, hogy mindaz, ami anyag, gonosz, ezért Jézus nem hús-vér testben jött el, hanem csak látszólag öltött emberi testet — ez az úgynevezett doketizmus tana. János apostol, amint láttuk, pontosan erre a veszélyre figyelmeztetett (1János 4:2, 3; 2János 7).

Ezzel szemben beszél-e konkrétan arról a Biblia, hogy Jézus hogyan támadt fel?

Itt meg lehet találni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. júl. 14. 18:06
 4/27 A kérdező kommentje:

A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 18:06

A linkben, melyben írtál, következtetések és nem Isten igéje szerepel: Többszőr írtad, hogy több helyen említi a Biblia, hogy szellemben támadt fel, de egy idézetet sem hoztál fel.

Ilyen szavakat használsz: "...gondolták...nem azt akarta bizonyítani...elmondhatta volna...nem mondott mást, mint...valószínűleg...kerültek volna...

Ez viszont írva van: "És ezt mondván, megmutatá nékik a kezeit és az oldalát." Ján 20

Máshol meg:

"Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképen el nem hiszem."..."Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.

És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!"

Lukács 24:

39 "Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!

És ezeket mondván, megmutatá nékik kezeit és lábait.

Mikor pedig még nem hívék az öröm miatt, és csodálkozának, monda nékik: Van-é itt valami enni valótok?

Ők pedig adának néki egy darab sült halat, és valami lépesmézet,

Melyeket elvőn, és előttök evék.

És monda nékik: Ezek azok a beszédek, melyeket szóltam néktek, mikor még veletek valék, hogy szükség beteljesedni mindazoknak, a mik megirattak a Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban én felőlem.

Akkor megnyilatkoztatá az ő elméjöket, hogy értsék az írásokat.

És monda nékik: Így van megírva, és így kellett szenvedni a Krisztusnak, és feltámadni a halálból harmadnapon:"

Ezek a beszédek, mely tanúsítja, hogy Jézus testben feltámadt Krisztus.

Hol az idézeted, mely bizonyítja, hogy Isten eltűntette a testet, hogy ne legyen kellemetlen a tanítványoknak. Hol az idézeted, hogy a test számított Istennek, mert ha azt visszaveszi Jézus, semmit nem ér az áldozat? Nem vagyok már kíváncsi a mellébeszélésre! Konkrét példákat hoztam fel a Bibliából, viszont is ezt várom. Miért fáj neked a testben feltámadás, miért kell fellengzőre eresztett magyarázatokat hozni, következtetve bizonyítani állításaitokat? Isten igéje egyértelmű, a te igened is igennek, és a te nemednek is nemnek kellene lennie, mert ami ezen felűl van az a sátántól van.

2011. júl. 16. 13:58
 5/27 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanezeket a kérdéseket már eljátszottátok a másik kérdésnél is, sőt sokszor máshol is.

Szövegösszefüggés! Éppúgy itt is ez hiányzik, mint a Bibliában. Nem néztél alaposan szét a környező oldalakon a válaszaimban. Azokban ugyanis ott van a válasz minden kérdésedre.

Ez ugyanis az egyetlen helyes következtetés, méghozzá KONKRÉT versek alapján.

2011. júl. 16. 14:51
 6/27 A kérdező kommentje:

Ez aztán a válasz!

Te úgy gondolod, hogy sok száz oldalon keresztűl keresgélem a válaszaidat? Én néhány mondatban megválaszoltam neked, csak a Biblia szövege alapján, ezt én tőletek nem kaptam meg. Ez a minimum, hogy elvárható legyen a másik oldalról is, nem?

2011. júl. 16. 16:08
 7/27 A kérdező kommentje:

Még annyit hadd kérdezzek, hogy Ti a feltámadott Krisztust hogyan "képzelitek" el?

Megfogható személyként, vagy "szellemlényként"?

Nincs teste? Milye van? Tudom, hogy Istennek minden lehetséges, de...

Mi lett volna, mi lenne az értelme, a lényege annak, hogy nem testben támadt fel, hanem "szellemszemélyként"?

Hogyan képzeltek el egy szellemszemélyt? Amikor akar akkor testet ölt és a szemeivel lát, füleivel hall, az orrával szagol, ha leveti az ideiglenes testét, akkor nem kell a szem, hogy lásson, nem kell a fül, hogy halljon, nem kell az orr, hogy szagoljon? Akkor pedig mint ahogy a buta filmekben látható, hogy ott van de mégsem fogható meg?

Azt, hogy az angyaloknak van-e teste, még azt sem tudhatjuk konkrétan, mert a megjelent angyalok nem akarták, hogy fogdozza bárki is, nem tapogatta senki, sem Ábrahám, sem Dániel, sem János. A szent szellem talán nem galamb képében (mint egy galamb) szállt Krisztusra? Volt teste? Hol van leírva? Mi lett a galambbal? Elszállt? Belebújt Krisztusba? Nincs leírva. Itt nem is érdemes angyali példa-párhuzamokat felhozni, hiszen egy angyal sem bizonygatta, hogy lenne teste, vagy sem, viszont a feltámadott Krisztus megtette ezt. Lásd például: János 20, Lukács 24

Nem fogadta volna el Isten az áldozatot, ha Krisztus visszaveszi a testét? Ezért neki el kellett tüntetnie még a halála után, a feltámadása előtt, mert jajj, de kínos lett volna a tanítványoknak? Ez vicc és nem evangélium. Tehát a test az áldozat és nem maga a feláldozás?

Letette, és fel is vette: Ján 10:17,18 "Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."

Bizony, zúgolódtak a zsidók is ezen mondatok után is.

Nagy élmény lesz szerinted, hogy mindenki szellemlényként támad fel? Szellemlények voltak ezek is? "És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.

És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének."

Nem a test az áldozat, hanem hogy az egész emberiség Ádámtól kezdve mi is Isten ellen van, Isten ellen támad nap mint nap. Ez az az Isten, aki : "úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

"az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van" adta a világnak. Ez az áldozat. Miért ne vehette volna fel bűntelen testét. Ő győzött. Aki győz jutalma van, nem büntetése.

Köszönöm, ha válaszolsz!

2011. júl. 16. 23:12
 8/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogom ismételni magam.

Ha téged valóban érdekelne a kérdés és nem elsősorban kötözködni akarnál, akkor már régen utánanéztél volna a válaszok között. Mindössze 5(!) oldal és az összes hozzászólásom sem olyan sok, főleg nem a 3-as oldaltól kezdve!!!

Ja, ha neked nincs időd? Akkor tárgytalan.

A legtöbb esetben a Biblia képes önmagát értelmezni, csak hagyni kéne beszélni...

2011. júl. 17. 00:02
 9/27 A kérdező kommentje:
Folyamatosan figyelemmel kísérem sok hónapja a témával kapcsolatos kérdéseket, válaszokat. Ennek fényében jelentem ki, hogy nem láttam választ a kérdéssel kapcsolatban tőletek. Én konkrét igehelyeket vázoltam a testben feltámadással kapcsolatban, ennek megcáfolására konkrét igehelyet nem láttam tőletek, pusztán következtetéseket alapjaiban rossz alapokkal. Csak olyan két három igehely kellene tőletek, melyben konkrétan az lenne leírva, hogy Krisztus nem testben támadt fel és Isten a testet eltűntette, mint ahogy te állítottad. Ennek az ellenkezője le van írva, melyet idéztem. Hol az állításod bizonysága Isten igéjéből? Eddig sehol. Ha kötekednék is, miért nem győzől meg, miért nem bizonyítod semmivel az állításod igazát? Én nem kötekszek, bár nem tudom, hogy ezt a vádat miért adod rá mindenkire, aki kérdez, és nem érti a magyarázataitokat? De a te dolgod...
2011. júl. 17. 06:02
 10/27 A kérdező kommentje:

Kedves Tanú!

Még annyit fűznék hozzá, hogy elolvastam a hivatkozásodat, ráadásul kétszer is. Először amikor a kérdező feltette a kérdést, a 07-14 15:28-as válaszig, és mivel értetlenül álltam a válaszok előtt azért tettem fel ezt a kérdést.

Másodszor a hivatkozásod "miatt" olvastam el, majd eltöprengve, és utána olvasva, kikeresve az álltalad hozott hivatkozásokat: "(2Timóteusz 2:16–18)",

"(Efézus 2:1–5)", "(János 5:28, 29)", "(1János 4:2, 3; 2János 7)" . Mivel ezek a hivatkozások nem ide passzoltak, azon gondolkoztam, hogy ezeket miért is hoztad a témában, hiszen nem ide vonatkoztak, azért kérdeztem ismét.

De sajnos már tapasztalatból mondhatom, ha valaki kérdez tőletek és túl nyúlik a válasz az őrtorony társulat álltal megválaszolt kérdéseken akkor az illető már a sátántól van és csak kötekszik.

Nyilván azért kérdezek, keresek ki és írok hivatkozásokat, mert érdekel a dolog és szeretném megérteni a ti álláspontotokat. De ti ezen mindíg csak felháborodtok és szapuljátok az embert, hogy biztosan csak kötekedni akar. Gondolod nincs jobb dolgom?

Bizonyára van olyan illető is aki így van ezzel, de én az igazságot keresem és kíváncsi vagyok arra, hogy más felekezetek mit , és hogyan értelmeznek ugyanazon dolgokat.

Én szívesen "beszélgetek" erről bárkivel, aki nem csak a kötekedést látja bennem. Lehet, hogy a stílusom néha kivetni valót hagy maga után de az csak azért lehet, mert éppen csak azt a válszt kaptam, hogy keresd ki, vagy már válaszoltam, csak téged nem érdekel, vagy csak kötekedni akarok, ahelyett, hogy 2 mondatban saját szavaiddal elmondott gondolataid, magyarázataid és erre vonatkozó hivatkozások, ami ténylegesen ide vonatkozó! Ki szoktam keresni és elolvasni nem csak azt az 1-2 mondatot, hanem az előtte és utána való verseket is , hogy konkrétabban tudjam miről is szól a vers.

Egy példa: az "(Efézus 2:1–5)" "Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal,"

Igen! Ez a megtérésről szól, amíg valaki nem tér meg a bűneiből addig halott, és csak Krisztus áűlltal születhet valaki újjá. Ez idáig rendben, de ez hogy jkön ide ahhoz a témához, hogy Krisztus testben támadt fel??? Ezért az értetlenkedésem! Nem erre vonatkozó a hivatkozásod!

Örülnék és várom a tegnap esti kérdéseimre és hivatkozásaimra való válaszaidat.

Most ezt nem másolom be mégegyszer, de ha sorba vennénk, szerintem elég fontos hivatkozások.

Pl: "Letette, és fel is vette: Ján 10:17,18 "Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."

Bizony, zúgolódtak a zsidók is ezen mondatok után is."

Köszönöm a válaszokat, válaszodat.

Mellesleg bizonyára te sem értettél mindent elsőre, vagy azonnal, és bizonyára neked is voltak, vagy még vannak is kérdéseid, akkor téged is kötekedőnek , a sátántól valónak mondtak, tartottak? Nem hiszem!

Csak olyan két három igehely kellene tőletek, melyben konkrétan az lenne leírva, hogy Krisztus nem testben támadt fel és Isten a testet eltűntette, mint ahogy te állítottad. Ennek az ellenkezője le van írva, melyet idéztem.

2011. júl. 17. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!