Hogyan tudnám meggyőzni a családomat, hogy nincs Isten?
A hitet nem lehet legyőzni, te sem tudod a sajátodat. Mint minden másban, így a hitben is többféle van. A vakhit a legrosszabb, mert bármit felhozol ellenérvként, nem mész vele semmire. A gondolkodó ember viszont kérdez. Ez a dolog nyitja.
Nézd meg ezeket az oldalakat, akik az isteni felsőbbrendűségben kételkednek, azoknak rögtön írják a bibliai idézeteket és jön a leminősítés. Pedig nagyon sokszor a magyarázatot ők sem tudják, illetve egyszerűen "kifelejtik" a válaszukból. Az meg nem érv, hogy a Biblia a "legnépszerűbb könyv" és abban Isten szava jelenik meg. Ez csak a zsidóságra és kereszténységre igaz, nem a teljes Földre, hanem a Földközi tenger medencéjének szűk környezetére. Ha megnézel más szent könyveket pl. Tipitaka, Korán, Popul Vuh nem mindegyikben Isten van, hanem Teremtő (a kettő nem ugyanaz).
Ha a szüleid nem szekta tagok és te tudsz illedelmesen kérdezni, akkor tudakold meg tőlük:
- hogy melyik Istenben hisznek,-
- hogyan értelmezik a Bibliában leírt "fő" kérdéseket,-
- félnek-e a haláltól, hisznek-e a feltámadásban,-
- mit várnak a túlvilágtól?
A válaszaikat tartsd tiszteletben. Amiről úgy gondolod, hogy szerinted a tudomány már meghaladta, vagy te ellentmondást látsz benne, részletesen "fejtesd ki" velük és beszéld meg. Lehet, hogy benned van a hiba, mert mersz gondolkodni.
Például az itt válaszolók közül, nekem soha nem tudták "emberi gondolkodás móddal" megválaszolni, hogy Isten milyen lény. Ugyanis ha a világegyetemet hozta létre, amely végtelen, akkor Istennek is végtelennek kell lennie. A világegyetem látható, érzékelhető anyagból van, Isten nem. A Bibliában nagyon sok helyen le van írva a kinézete (orcája nélkül - mert attól valami történik) és a hívők egy része nem fogadja el, pedig a leírtak Isten szavai.
Kedves Kérdező!
Inkább arra a kérdésre válaszolj,hogy miért idegesít annyira,hogy a családtagjaid nem ugyanazt hiszik,mint Te?Miért kéne őket meggyőzni?
Hali, én hiszen Istenben de nem hiszek az egyházakban...de ez az én véleményem, és én tiszteletben tartom más hitét, vagy nem hitét, viszont ami marha idegesítö szerintem ha valaki, a másik életébe akar beleavatkozni a hitére vagy nem hitére hivatkozva.
Szerintem dúrva és tiszteletlen dolog a másikat a te nézeteiddel gyözködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!