Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan tudnám meggyőzni a...

Hogyan tudnám meggyőzni a családomat, hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés
Annyira idegesítő, hogy sok ember köztük a családom nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy nincs Isten.
2011. dec. 28. 14:24
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

"Persze, de ha a gyerekeid összeverik egymást akkor azt Isten okozta, vagy a hülye gyerekeid?"

Az agressziót, az ösztönt, az érzelmeket, a mentális rendellenességeket(pszichopátia, skizofrénia etc) az emberek alkották?

2011. dec. 28. 15:09
 22/35 anonim ***** válasza:
73%

"Az agressziót, az ösztönt, az érzelmeket, a mentális rendellenességeket(pszichopátia, skizofrénia etc) az emberek alkották?"

Nem de hatalmunkban áll uralkodni rajta. Szabad akarat.

2011. dec. 28. 15:12
 23/35 anonim ***** válasza:

"Szóval ha van két gyereked és az egyik a másikat egy baseballütővel véresre veri, akkor te csak nézed, hogy ez az ő dolguk, maguknak csinálják a bajt? Ha meg tudod akadályozni a bajt és nem teszed, akkor te is bűnös vagy."

Ez most hogy jön ahhoz az állításomhoz, hogy a gonoszságot az emberekben kell keresni? Miért, ha az egyik gyerekem agyonveri a másikat, az Isten hibája? Nem, elsősorban az enyém és az apjáé, mert félreneveltük, de nem is kicsit! Nyilván ezt örökké mondogatnám magamnak...

Ha pedig szemtanúja vagyok az esetnek, hogy a fenébe ne avatkoznék közbe? Ezzel Istenre célzol, hogy minden igazságtalanságnál miért nem jön le a Földre és tesz rendet? Ha minden lépésünk irányítva lenne, az milyen élet lenne, kérdem én? Az utcára sem lépnél ki, mert Isten tudja, hogy elütne az autó... Mindenkinek meg van írva a sorsa, az ellen úgysem lehet tenni. Én meg kérdőjelezem meg Isten akaratát!

2011. dec. 28. 15:22
 24/35 anonim ***** válasza:

"Nem de hatalmunkban áll uralkodni rajta. Szabad akarat."

Azért azt elárulhatnád, hogy például egy agresszív, elbutult Alzheimer-kóros hogyan uralkodik a saját állapotán?

2011. dec. 28. 15:26
 25/35 hollófernyiges ***** válasza:

"ha a gyerekeid összeverik egymást akkor azt Isten okozta, vagy a hülye gyerekeid?"

Mármint azt akarod kérdezni, hogy én verem-e össze a kisebbiket, vagy a bátyja. Ha én adom az ütőt a nagyobbik kezébe és jelen vagyok a verésnél és nem teszek semmit (szólj ha ez a modell nem fedi azt amit a kereszténység állít a világról, merthogy a gyilkos ösztönöket is Isten tette belénk), akkor jó apának vagyok-e mondható?

2011. dec. 28. 15:37
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Ja, mert a legtöbb gonoszságot a világban az agresszív,elbutult alzheimer kórosok okozzák :-)))) Ez a nap vicce. Én gondoztam alzheimer kóros nénit, és ismertem három másik ilyen embert. A világ legszelídebb, gyermekibb teremtései. A leépülés egyfajta naiv gyermeki állapotban tartotta őket. Nagyon szomorú volt látni, de az agresszióhoz semmi közük.

Azon kívül vagy képes vagy a teremtésre mint egy céllal rendelkező globális egészre nézni, és akkor abban a szenvedésnek is helye van, vagy nem, de akkor kárnak vitatkozol erről. Miét is okolnád Istent, ha nem hiszel benne?

Kérdező, sehogy nem tudod meggyőzni őket, és az tőled volna intoleráns, beszűkült és elvakult. Inkább tiszteljétek egymás hitét és hagyjatok békét egymásnak.

2011. dec. 28. 15:40
 27/35 anonim ***** válasza:
40%

"Azért azt elárulhatnád, hogy például egy agresszív, elbutult Alzheimer-kóros hogyan uralkodik a saját állapotán?"

A betegségeket ne keverjük össze az agresszivitással, meg erőszakkal.

2011. dec. 28. 15:43
 28/35 anonim ***** válasza:

"Ja, mert a legtöbb gonoszságot a világban az agresszív,elbutult alzheimer kórosok okozzák :-)))) Ez a nap vicce. Én gondoztam alzheimer kóros nénit, és ismertem három másik ilyen embert. A világ legszelídebb, gyermekibb teremtései. A leépülés egyfajta naiv gyermeki állapotban tartotta őket. Nagyon szomorú volt látni, de az agresszióhoz semmi közük. "

Én konkrétan csak azért hoztam fel az alzheimert, mert anno az egyik ismerősöm nagyapja baltával akarta megtámadni a szomszédját egy teljesen abszurd indok miatt.:-)))) Ahány ház, annyi szokás.

"A betegségeket ne keverjük össze az agresszivitással, meg erőszakkal."

Már pedig a gének, hormonok, környezeti hatások, egyéb szellemi defektusok általában szoros kapcsolatban állnak az agresszióval.

2011. dec. 28. 16:19
 29/35 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Sehogyan, mert van Isten. Az, hogy te nem hiszel benne a te dolgod. Ne idegeskedj emiatt, inkább próbáld megérteni azt, hogy mások miért hisznek Istenben. Talán ha nyitottabb leszel megérted.

Üdv. Péter

2011. dec. 28. 16:59
 30/35 anonim ***** válasza:
51%

A vÁLASZOlók nagy részével ellentétbe válaszolok,

ne azzal érvelj, hogy ők hülyék mert nem csak még makacsabbak lesznek, s ne is reméld hogy 10 perc alatt fog sikerülni ha egyentalán sikerül,valszeg visszavágnak ne azt mond, hogy ez nem így van hanem miért gondolod másképp, és valószínű esett, hogy egyikőtöknek sincs 100%-ba igaza

2011. dec. 28. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!