Mózes hogy tudta a világ összes állatát egy olyan hatalmas bárkába zárni, ami még a világ legnagyobb óceánjárójától is nagyobbnak kellett volna hogy legyen?
A világ összes állatát ha józan parasztésszel gondolkozunk, a mai technológiával is képtelenség lenne!
Még a világ legnagyobb óceánjárója is kevés lenne ahhoz, hogy minden élőlényből egy párt beletegyünk.( [link]
Hogyan tudta megmenekíteni a tengeri élőlényeket a vízözöntől? Mert a tengeri élőlények sós vízi lények és a vízözön édes víz volt, tehát minden tengeri lénynek el kellett volna pusztulnia. Ez hogy akadályozta meg?
Végül hogyan tudta az összes fajt összeszedni az egész föld területéről? Azt ne mondjátok hogy gyalog, mert megmarom magam.
nem Német Sándortól hallottam sokan tudják hogy ez az igazság nem csak Magyarországon.
és nézz utána a dolgoknak mielött nekiállsz okoskodni meg belémkötni.
A radiokarbonos kormeghatározás a sugárzó elemek felezési idejét méri ami a te csontjaidban is jelen van, mint mindenkiében. Mivel a felezési idő és a csontokban lévő elem mennyisége ismert, így egy egyszerű számítási művelettel meghatározható az adott csont kora. A biblia jelképek gyűjteménye, nem szabad szó szerint venni. Aki szó szerint veszi, az vakbuzgó. Komolyan 6000 éves föld???
Nevetséges.
Ja és én is hiszek Istenben.
Jah, és hogy az eredeti kérdésre is írjak valamit:
1.: Noé volt, nem Mózes
2.: akár a mai értelemben vett fajtát is érthetjük alatta, hiszen Isten mindenható, tehát elintézhette azt, hogy beférjenek akár egy gyufásdobozba is.
3.:A tenger sós vize csak felhígult, nem változott át egyik percről a másikra édesvízzé. Sós maradt, csak jóval kisebb mértékben. A kevés sótartalmú vízben ez édesvízi és a sósvízi állatok is elvegetálnak.
akkoriban joval kevesebb allat volt es minden allatból csak 2őt vitt.
tehat 2 kutyát,stb
Utánanéztem, tessék:
Idézek:
"A 14C-módszerrel mérhető maximális kor 50–70 ezer év, a hibahatár általában ±100 év, az analitikai módszerek és kalibrálások pontosításával egyre kisebb."
És általánosságban:
" A radiometrikus kormeghatározásra használható radionuklidok felezési ideje néhány ezer évtől néhány milliárd évig terjed."
nem csak arról kéne olvasnod hogy mit tárnak "tudományosan" a köznép elé a national geographic meg hasonló "hiteles" szervezetek.
a dolgok mögé kéne nézni néha nem csak azt hajtogatni amit földrajz órán tanultál.. de tudom te más vagy te mindennek minden oldalról alaposan utánanéztél és én ne feltételezzek ilyeneket.. ha az így lenne nem mondanál ilyet de ne haragudj rám sajnálom most az időmet pazarolni ezt komolyabban megvitatni van neked is Interneted ne állami szutykokat olvass hanem független dolgokat amik nincsenek alapjáraton az evolucióra kalibrálva...
Ok. Szóval szerinted a mai tudomány, és az egész evolúciós elmélet a sátán műve?
Isten valamikor megteremtette a világot (a te olvasatodban a Földet, az enyémben az univerzumot). Teremtett állatokat, növényeket, embert. Aztán jött a Sátán és Darwin, és közösen megalkották az evolúciós elméletet? És azóta Isten vagy a Sátán pakolja le a dinócsontokat? Isten vagy a Sátán helyezi a mai modern tudomány orra elé a bizonyitékokat 1-1 tudományos tételhez? Komolyan kérdem, mert nem értem.
Ha 5-6000 éves a föld (ahogy te irod), honnan vannak a dinócsontok? Honnan tudjuk, hogy több millió évesek a sziklák? Hogyan tudjuk egyáltalán bizonyitani a kormeghatározó módszerek helyességét? Ki intézte el, hogy ezeknek a módszereknek ugyanolyan csontok/sziklák/stb esetén ugyanolyan eredményeket kapjunk? Ha a tudomány a Sátán műve, akkor miért használsz számitógépet, autót? Azok nem a tudomány alkotásai (ha a tudomány a Sátán műve, akkor tulajdonképpen a Sátán alkotásai nem)?
Nem azt állitom, hogy a tudomány tévedhetetlen. A tudományos fejlődés szerintem tévedések sorozatán alapul. De hogyan készült az első ij? Valaki csinált valami hasonlót. Nem működött. Finomitotta, átépitette, és jobb lett. Megint változtatott rajta, de nem lett jobb. Ezért visszatért az alap-ijhoz, és megint változtatott rajta.. stb... és eljutottuk a mai modern ijakhoz.
Ugyanezen elven működik sztem az összes mai tudomány. Igen, lehet, hogy a kormeghatározó módszereink nem jók. De nézzük az én olvasatomat:
Isten megteremtette az univerzumot. Minden törvényével, élőlényével egyetemben (igen, hiszek a földönkivüli értelmes életben is). És a hetedik napon szabadonengedte. Hagyta, hogy fejlődjön. Az ember is a tudás fájáról evett. Ha az örök élet fájáról ettünk volna, akkor most nem férnénk el a földön. De a tudás fájáról ettünk. Emiatt lassan megérthetjük Isten teremtő munkáját, megérthetjük azokat a törvényeket, amiket megalkotott (nem, nem leszünk Istenné, mielőtt ezt olvasod ki a szavaimból). Tudom azt is, hogy a Biblia nem ir a törvények létrehozásáról (legalábbis nem mondja azt, hogy Isten létrehozta a létezés törvényeit). De ha a tudomány fokozatos fejlődését nézzük (amit neked is el kellene ismerned), amikor a Biblia készült, még semmit nem tudtunk a természeti törvényekről. Tehát az első 6 nap leirása az akkori emberek tudományos ismereteivel pontosan leirják a létezés törvényeit.
Igazad van. Szeretem körbejárni a dolgokat. Szeretem több nézőpont és vélemény ismeretét. De nem hiszek el mindent. Sem az egyháznak, sem a Natgeo-nak. Talán nem ártana neked is kicsit több oldalról körbejárnod a dolgokat. A hit szerintem nem arról szól, hogy egy bálványt imádunk (aranyborjú, tudomány, biblia, kereszt).A hit az Istenbe vetett hit. Elhiszed, hogy létezik. A tudomány, a Biblia, más vallások ezt nem befolyásolhatják. Én hiszek Istenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!