Mózes hogy tudta a világ összes állatát egy olyan hatalmas bárkába zárni, ami még a világ legnagyobb óceánjárójától is nagyobbnak kellett volna hogy legyen?
A világ összes állatát ha józan parasztésszel gondolkozunk, a mai technológiával is képtelenség lenne!
Még a világ legnagyobb óceánjárója is kevés lenne ahhoz, hogy minden élőlényből egy párt beletegyünk.( [link]
Hogyan tudta megmenekíteni a tengeri élőlényeket a vízözöntől? Mert a tengeri élőlények sós vízi lények és a vízözön édes víz volt, tehát minden tengeri lénynek el kellett volna pusztulnia. Ez hogy akadályozta meg?
Végül hogyan tudta az összes fajt összeszedni az egész föld területéről? Azt ne mondjátok hogy gyalog, mert megmarom magam.
"atya gatya kikkel vagyok én körülvéve"
Ja, Mózes és a bárka, ahogy a varjút kiengedi.... Amúgy hollót...és galambot.
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy kérdező?
Üdv: L
Szia!
Látom unatkozol... ;-)
Szia!
Idézet egy hozzáértőtől:
"A Genezis (Mózes első könyve) leírását gyakran éri az a vád, hogy egy ilyen méretű bárka aligha tölthette be az életmentő szerepét. De ha egy könyök 58 cm-nek felel meg (bár lehet, hogy csak 48 cm volt), akkor a bárka 183 m hosszú, 30 m széles és kb. 18,3 m magas lehetett. Ha egy ilyen nagyságú, doboz alakú építményt képzelünk el (és miért ne tehetnénk, amikor különleges rendeltetésről volt szó), annak befogadóképessége elérte a 97 200 köbmétert, ami megfelel kb. 2000 marhaszállító kamionnak (melyek egyenként 18-20 marhát vagy 60-80 sertést vagy 80-100 juhot szállítanak). Ma csak 290 szárazföldi fő fajról tudunk, amelyek nagyobbak a juhnál, 757 fajról, amelyek nagyobbak a patkánynál, de kisebbek a juhnál, valamint 1358 fajról, amelyek kisebbek a patkánynál. Ezekből a fajokból két-két példány kényelmesen elférne a bárkában, sőt még a takarmánynak is bőségesen maradna hely." (ARCHER: Az ószövetségi bevezetés vizsgálata, 2001, 246.)
Ha valóban érdekel a téma, ajánlom figyelmedbe John Woodmorappe megvalósíthatósági tanulmányát Noé Bárkájáról:
[link] vagy [link] vagy [link]
Üdv. Péter
Kedves Kérdező!
:-)) Új vagy még ebben a kategóriában?
Kicsit jobban készülj fel, mert ilyen alapvető dolgokban tévedésekkel teletarkított kérdést rég láttam. Mielőtt belekötsz a Bibliába, legalább olvasd el az adott részt.
Nézz körül nyugodtan korábbi kérdések között is. Párszor feltették már a Káin-Ábel kérdést is. (Volt több gyerek is.)
Az állatoknak pedig a Teremtő parancsolta meg, hogy bemenjenek a bárkába.
Azért ne mard meg magad!
Kedves L.!
Ha egy-két korábbi kérdésnél nem hazudott a kérdező, akkor egy 19 éves lány az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!