Miért gyűlölik a mágiát a keresztények?
bocsi elírtam xd szóval előröl:
14:00 vagyok. Senki nem születhet mágikus képességekkel. Legfeljebb néhány kiválasztottnak lehetnek prófétikus képességei, álmai. Aki bebeszéli magának, hogy ó hát én tüzet gyújtok a saját kezemmel.. annak komoly orvosi segítségre van szüksége. Aki pedig belekeveredik olyanokba mint pl.: szellem idézés, jóslás. Az majd meglátja a következményeket. Biztosra vehetik, hogyha elkezdenek szellemet idézni és megjelenik nekik az állítólagos "szellem", az nem szellem, hanem egy démon. Ilyenektől jobb tartózkodni.
Vidiripi
Apostolok cselekedetei16:16 Történt pedig, hogy amikor arra a helyre mentünk, ahol imádkozni szoktak, szembejött velünk egy szolgálólány, akiben szellem, jövendőmondó démon volt. Ő mindig nagy nyereséghez juttatta urait azzal, hogy a jövendölés mesterségét űzte. 17 Ez a lány kitartóan követte Pált és minket, és ezekkel a szavakkal kiáltozott: „Ezek az emberek a legfelségesebb Isten rabszolgái, akik a megmentés útját hirdetik nektek!” 18 Ezt sok napon át folytatta. Pál végül belefáradt, megfordult, és így szólt a szellemhez: „Jézus Krisztus nevében megparancsolom neked, hogy menj ki belőle!” Ki is ment még abban az órában.
19 Mikor pedig az urai látták, hogy nyereségük reménysége odalett, megragadták Pált és Silást, és a piactérre vonszolták őket az elöljárókhoz, 20 és a polgári főtisztviselők elé vezetve őket, így szóltak: „Ezek az emberek nagy zavart keltenek városunkban, mert zsidók, 21 és olyan szokásokat hirdetnek, amelyeket nekünk nem szabad átvennünk, sem gyakorolnunk, mivel rómaiak vagyunk.” 22 És a sokaság együttesen felkelt ellenük, a polgári főtisztviselők pedig, miután letépték róluk felsőruháikat, parancsot adtak, hogy vesszőzzék meg őket. 23 Miután sok ütést mértek rájuk, börtönbe vetették őket, és megparancsolták a börtönőrnek, hogy tartsa őket biztos őrizet alatt. 24 Az, mivel ilyen parancsot kapott, a belső börtönbe vetette őket, és a lábukat kalodába szorította.
Isteni kegyelem. Azt erősen kétlem.
@Vidiripi:
Várj már egy picit, a 24-es nem határozta meg, hogy szerinte kik a naivak (rövid i-vel). Szerintem nem a keresztényekre gondolt, hanem azokra, akik beveszik az okkult hitetéseket. Ez esetben egyetértek vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!