A keresztények miért fenyegetnek mindenki mást a pokollal?
"Unalmas hogy minden második mondatuknak a ,,...pokolra jutsz!" a vége."
Erre mondta egy kissé depressziós haverom hogy "a föld egy másik világ pokla."
Szóval már lehet hogy ott vagyunk..
Válaszoló, ha a fűre lépés táblára vonatkozóan nem történik semmi (ahogy írod), akkor valami nagy baj van. Vagy rossz helyre tették a táblát, vagy gondok vannak az értékrendeddel, vagy történik valami (következmény).
Ez a pokollal fenyegetőzés ellenkezője. Gondolkodó ember nem fenyeget pokollal, hanem türelmesen elmagyarázza, miben tévedsz (ha tévedsz) és kész. Viszont a nem gondolkodónál nem az a baj, hogy nem nyalsz be tövig, hanem ők egyszerűen nem tudnak más kategóriákban gondolkodni. Ha az ő értékrendjük szerint jót cselekszel, a mennybe jutsz, ha rosszat, a pokolra. Számukra nem létezik más eset. De semmiképpen ne gondold azt, hogy minden vallásos ember ilyen.
Nem tudom, én jó ideje itt vagyok például a gyakorikérdések honlapon, de ezt a mondatot még csak keresztény-ellenes kérdéseknél és válaszoknál olvastam emlékeim szerint. Én úgy látom, hogy ateisták és más vallások képviselőjének "szájából" sűrűbben hangzik el ez a vád, mint a keresztények "szájából" ez a mondat.
:))
Üdv: L
"Nem tudom, én jó ideje itt vagyok például a gyakorikérdések honlapon, de ezt a mondatot még csak keresztény-ellenes kérdéseknél és válaszoknál olvastam emlékeim szerint. Én úgy látom, hogy ateisták és más vallások képviselőjének "szájából" sűrűbben hangzik el ez a vád, mint a keresztények "szájából" ez a mondat. "
Nem láttál még elég fundit.
"Nem láttál még elég fundit."
Ahányszor csak a tükörbe nézek....:)
Üdv: L
Az én mélyen hívő nagynéném is a Pokoltól óv engem és az apámat, mert mi nem hiszünk Istenben. És más hívő szájából is hallottam már ezt.
Engem nem tud érdekelni a dolog. Te se idegesítsd fel magad ezen, Kérdező. A Poklot egyébként sokszor itt a Földön tapasztalja meg az ember / súlyos betegség, háború, stb. /, szóval meg se kell hozzá halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!