Miért gyűlölik a mágiát a keresztények?
az egyházi hatalomnak az az érdeke,hogy ne legyenek olyan típusú emberek mint Jézus-kivéve,ha fel tudják használni a saját céljaikra.Erről szól a dolog.
Nem maguk a keresztény hívek találják ki,hogy a mágia,meg az ezotéria minden formája az ördögtől való,hanem a vezetőik.ők csak elhiszik.
Vidiripi
Nem Mózes választotta ketté a vizet.
Jézus démonokat űzött ki az emberekből ,betegeket gyógyított
vakot ,bénát ,leprásat.
Halottat támasztott fel.
Az veled született képességgel melyiket mikor csináltad meg? S Jézus mindezeket azért tette hogy az ő mennyei Atyát dicsőítse vele.
"....se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titokfejtő, se halottidéző;" (9. - 11. versek)
Nem ezeket művelte. Az embereknek segített s nem ártott nekik. Azért elég nagy a különbség.
S még egy dolog kíváncsi lennék ha egyszer úgy teljes szívből imádkoznál a Teremtőhöz ,ez a "veled született képesség" akkor is megmaradna. Már csak azért mert az apostolok sem a halott idézést meg a jóslást művelték.
Gyógyítottak ,démont űztek ,nyelveken szóltak ,s halottat is támasztottak fel. El tudod ezt képzelni egy ember aki meghalt feltámasztották. De az ehhez szükséges erőt a Teremtő adta nekik.
"Az okkult "tudás" és cselekmények hátterében negatív erők, szellemiségek állnak, nem pedig Isten. Így nem is Isten teremt "efféle embereket, akik bizonyos képességekkel születnek" - mint írod. Ezek az erők pontosan Isten ellenében dolgoznak, céljuk az emberek tönkretétele és elfordítása Istentől."
Isten nem teremt? Ismét azt a kérdést tudom felhozni: Ezt a választ Istentől kaptad, vagy egy hatalmi rendszer irányítójától, az Egyháztól?
Öhm, nekem nem áll szándékomban az embereket tönkretenni, sem pedig az embereket elfordítani az Istenüktől/ Isteneiktől - vallása válogatja, és egy mágusnak sem, aki nem csaló és ismerek. Honnan a feltételezés? Nem lehetnek a boszorkányok/ mágusok jók és rosszak, mint az emberek? Vagy a keresztények inkább meg sem kísérlik kivárni, hogy jó vagy rossz, inkább megölik/megölték, így biztosan nem fogja negatív dolgokra használni a képességét. Ennyiből minden embert meg lehetne ölni a Földön, hiszen akármelyikükből lehet rossz ember.
Vidiripi
Ha hiszed, ha nem, én hiszek Istenben. Na, nem abban, amit az Egyház talált ki. Nem tudok olyan könyvben, Bibliában hinni, amit emberek állítottak össze, amiben látszik az emberek, akkor még mennyire tudatlanok voltak.
Hiszek egy felsőbb hatalomban, ami irányítja az Univerzumot. Van egy ilyen mondás, azt hiszem: Isten, a saját képére teremtette az embert. Nos, én abban hiszek, ha a saját képére teremtette volna, az Univerzumban akkora káosz lenne, hogy az nem igaz. Nem vagyok egy valláson belülre korlátolva. Ugye minden vallás azt mondja, vagy hiszel, vagy elmész a pokolba. Iszlám, Egyház egyre megy mindkettőnek ez a stratégiája. Csak az Egyház, a körülményekre való tekintettel, kissé visszafogta magát.
Vidiripi
Amit az egyház talált ki abban én sem hiszek. Mert az egyház teljesen más képet "fest" a Teremtőről mint a biblia.
Igen az emberek valóban sokkal tudatlanabbak voltak mint napjainkban. S ezért kapták az írásokat hogy tanuljanak.
Te pl. tudod e hogy az újszülöttnél miért csak a 8. napon lehetett elvégezni a körülmetélkedést?
A mondás amiről írsz az nem mondás hanem kijelentés. A teremtés könyvében szerepel Mózes első könyve. (biblia)
A Teremtő jelentette ki.
Személy szerint engem nem érdekel mit mond az egyház akármelyik. Jómagam maradok a bibliánál.
Már az ószövetségben is benne volt hogy - Ne gyilkolj!
S az újszövetség is ezt támasztja alá. De ez csak egy a sok ezer dolog közül. Mert van még.
Vidiripi
A Teremtő jelentette ki. Az számodra is azt jelenti, hogy akkori emberek írták? Azt tudtad, hogy Jézus „istenfiúsága” a niceai zsinaton merült föl, és ott is fogadták el egy viszonylag szoros szavazás eredményeként.
Vidiripi
Nem azt nem tudom hogy mit fogadtak el a nicei zsinaton.
Az "istenfiúság" alatt mit is értesz pontosan?
Igen a bibliát emberek írták.
Kérdező, a kérdésedre, hogy miért gyűlölik, vagy inkább hogy miért tartják rossznak az okkult dolgokat, így a mágiát is a keresztények, már megkaptad a választ. Felesleges tovább okoskodnod, vitatkoznod.
Ha te nem fogadod el a Bibliát Isten által ihletettként, Isten szavaként, az a te dolgod, mondhatnám, a te bajod. Olvasd el azt a történetet, amit belinkeltem; olvasd el a könyveket, amiket ajánlottam, vagy más hasonlókat; keress hasonló témájú kérdéseket itt, a gyk-n... A lehetőséged megvan rá, így arra is, hogy meglásd, milyen veszélyeket rejt magában az okkultizmus, függetlenül attól, hogy te most mosdatni akarod magad, mondván, jó dolgokra használnád. Csak halkan jegyzem meg, hogy ez az ún. fehér mágia, melynek hátterében ugyanazok a negatív erők állnak, mint a fekete mágiánál, úgyhogy ilyen szempontból teljesen mindegy. Ha te bajba akarsz kerülni, az is a te dolgod. Én eddig még pozitív tapasztalattal nem találkoztam olyanoktól, akik elég sok ideig benne voltak az okkultizmusban.
Ha az Egyház alatt pedig a katolikus egyházat érted, akkor tájékoztatlak, hogy nem vagyok katolikus, semmi közöm a kat. egyházhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!