Miért nem hűlt ki a föld a többmilliárd év alatt? Miért kerülik a "tudósok" ezt a témát?
Kedved kérdező. A tudósok azt is megmondjáķ neked színképelemzés alapján, hogy a tőlünk 5 millió fényévnyire lévő csillag milyen elemekből épült fel, és a sugárzás kibocsátásának idejében milyen nukleáris folyamatok játszódtak a belsejében.
Úgy most őszintén! Te sem gondolhatod komolyan, hogy annak meghatározásában, hogy a saját bolygójuk belsejében milyen folyamatok játszódnak le, majd handabandázni fognak!
Ahogy előttem is leírták, te nem neteznél most a számítógéped előtt, ha a tudósok olyan seggarcok volnának, mint amilyennek te képzeled őket. Mindezt írom úgy, hogy én is vallásos vagyok, de ez még nem ok arra, hogy szembeállítsam egymással a tudományt és a vallást. A kettó éppenhogy kiegészíti egymást, csak kell hozzá a megfelelő hozzáállás, hogy látni lehessen a párhuzamokat.
Hogy a fenébe ne foglalkoznának vele?
1. A már említett radioaktív bomlás során keletkező hő.
A nehéz radioaktív elemek többsége a még olvadt Földön a magig süllyedt, és ott dolgozik azóta is.
2. Ár-apály jelenség.
A Jupiter Io nevű holdja is emiatt rendelkezik olvadt maggal, és emiatt aktív geológiailag. Az Európa és a Ganümédesz emiatt rendelkezika felszine alatt folyékony vízzel. Az ár-apály jelenség okozta súrlódás képes ekkora hőt fejleszteni.
3. Sűrű légkör.
A Vénusz felszíne sűrű légköre okán kb. 500K°-nel melegebb, mint légkör híján lenne. A Földnél ez kb. 35K°, a Marsnál kb. 10K°.
4. A Mars térfogata a földének pusztán 15,1%-a, naptól való távolsága másfélszerese, átlagos sűrűsége 71,3%-a a földének. Ennek következtében sokkal kevesebb energia érkezik rá, amit sokkal hamarabb el is veszít.
Egyéb kérdés?
Végigolvastam, és 20 emberből 1, az előző tudta csak a helyes választ.(Hold-árapály-gravitáció kiváltotta súrlódás.)
20ból egy, illetve most már kettő.
Emberek, nagyon húzós, hogy azt se tudjuk ami fontos.
Így legalább örülhetsz milyen okos kisfiú vagy te.
Az ne zavarjon hogy volt már erre utalás, ha nem is pontos, tudom, mert én írtam. Meg hogy nem csak attól van, hanem a rádióaktív bomlástól is.
23:24-es, az a leghúzósabb, hogy te az egészet kizárólag az ár-apály jelenségnek tudnád be, holott az összes többi szempont is nagymértékben befolyásolja ezt a kérdést. Igazad van, az előtted hozzászóló tényleg tájékozott, te viszont már csak okoskodsz. Az előtted lévő intelligens módon állt a kérdéshez, te meg mögé bújtál suttyomban, és onnan hülyézel mindenkit.
Az ár-apály jelenség nekem eszembe sem jutott, hú de hülye vagyok én is, pedig hányszor a számba rágták irodalom órán! :)
Akkor lennél igazán okos, ha legalább nagyságrendileg tisztában lennél vele, hogy mennyi mindent is nem tudsz.
Ja, és hogy mostmár ezt az ár-apály jelenség égitestekre hatását is ismerjük, ugye tudod, hogy picit hátrébb kerültél ám. Csomó minden van amit te nem tudsz, más meg igen, amit meg te tudsz, azt meg mások is tudják. Ez az übergáz barátom! :))
Mi van?
Jól minősited magad troll, a többi rizsa csak a" beszólok a felnőtteknek" titkos vágyat tükrözi.
Remélem megvolt az élvezés,hogy beröfögtél egy tudományos vitába.
Annyit segítek, hogy a bolygó geoid és hold mediálta torzulása a magmán úszó lemezeket, és az alttuk lévő több ezer km-nyi, fémekben lefelé egyre gazdagabb olvadékot súrlódásra késztető jellege a legfontosabb hőgeneráló tényezó.A föld forgása nélkül nem lenne ilyen hatás.
Te kis okostojás.
Ezért emeltem ezt az egyet ki, lásd még az Europa nevű hold repedéseit.Nem feladatom a korrepetálás,teszek rá hogy mit tudsz és mit nem ,ezért rád bízom, utánanézel-e.
Csak te nyertél, örülhetsz......:D
(nem sok barátod lehet, azt gyanítom.....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!