Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Markion kritikáját, a fundemán...

Markion kritikáját, a fundemántális Istenről, időszerű kiterjeszteni a fundenántális keresztényekre is?

Figyelt kérdés
2011. nov. 17. 17:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
48%

mab, szerinted egyedülálló a problémád? Szerinted a JT-ket nem éri folyamatos fikázás, az adventistákat nem éri folyamatos támadás a szombatünneplésükkel kapcsolatban? Nem égették el máglyán, kik a katolikus egyház tanításaival szembe fordult?

Felsoroljam mindazokat a válaszokat, melyek az elmúlt egy évben értek engem? Mit számít?

Szerinted az a békességre igyekvésnek, a lelki nyugalomnak, a kiegyensúlyozottságnak (amik azért a buddhista irányzat képviselőjének nem idegen fogalmaknak kellene szerintem lennie) az a példája, hogy sértve érezve magadat, nyílvánosságra hozzad a sértésed tárgyát, hogy ki mi módon bántotta a hitedet, illetve téged?

Engem így megbántottak, úgy megbántottak, jaj, de gonoszak vagytok, jaj, de csúnyák vagytok, anyucíííí!!!

Ne, már mab... Annyira okosan próbálod feltenni a kérdéseidet, olyan bölcseleti köntösbe igyekszel burkoli a válaszaidat, amúgy meg egy sértődős nyavajgós gyerek vagy??? Lapozz...

2011. nov. 19. 09:18
 22/23 anonim ***** válasza:
57%

Kedves mab!

Én mint fundi, elfogadom más hitét. Az más kérdés, hogy mit gondolok róla, hiszen a véleményem megleht róla, vagy nem?

Nem szoktam fenyegetőzni olyanokkal mint a pokol tüze, vagy a tisztítótűz stb. Én az életemmel, szeretettel, és a Krisztus tanítása szerinti alázattal, és másokat segítve, mások iránti odaadással próbálok élni, és példát mutatni, de nem szoktam erőszakosan térítgetni, vagy egyáltalán beszélni a vallásomról, csak ha esetleg kérdeznek, hogy ez, vagy az miért van. A Krisztus követése, nem a magamutogatásról, az erőszakosságról, és főleg nem a szellemi erőszakról szól.

Én sem vagyok tökéletes. Mégegyszer mondom, tiszteletben tartom más vallását. Más kérdés, hogy esetleg sok mindennel nem értek eggyet, de elfogadom az ő saját döntését, még ha értelmetlennek is tartok dolgokat, Pl.: a reinkarnációt (semmi értelmét nem látom), de ez az egyén saját döntése! Ha az illető, mint mondjuk te így látod jónak, tedd azt, ez a te döntésed!

Te mennyire vagy mások iránt elfogadó, és megértő?

Sajnos eddig nyagyon nagy keresztényüldözést tapasztaltam részedről, bár eddigi tapsztalataim a budhistákról a nyugalom, az elfogadás, a kiegyensújozttság.

Természetesen mindenkinek lehet rossznapja, vagy néha mélyebben érinti az embert ez vagy az, de a legjobb amit tehetünk, ha szeretettel fordulunk a másikhoz.

Üdv.:A

2011. nov. 19. 17:15
 23/23 A kérdező kommentje:
Nem üldöztem senkit. A "funda-mentalitást" utasítom el. Éljenek azok a a kersztények, moszlimuk, hinduk buddhisták, taoisták, ateisták: akik nem gondolják embertársaikról, hogy hamis vallást gyakorolnak, démonok befolyása alatt állnak, akik nem tekintik saját hitüket mindenkire kizáró érvényünek. Azok, akik másokra és mások hitére viszont így gondolnak szembesüljenek csak azzal milyen ez a hozzáállás kívülről. EZ DÖNTŐ KÜLÖNBSÉG. Az intoleranciát (másokat hamis hitűnek tartást, és eképpen történő szóbeli megbélyegzését) minden jóérzésű embernek, KÖTELESSÉGE elutasítania. Az intolerancia nem tolerálható. Tisztelet: VI. Pálnak, II. János Pálnak, M. L. Kingnek, Merton atyának, Tutu érseknek, és a többi nagyszerű kereszténynek, kik képesek a másvallásuakat nem csupán személyükben de vallásukban is tisztelni. Ez a választópont. Az intolerancia nem tolerálható.
2011. nov. 21. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!