Markion kritikáját, a fundemántális Istenről, időszerű kiterjeszteni a fundenántális keresztényekre is?
mab, szerinted egyedülálló a problémád? Szerinted a JT-ket nem éri folyamatos fikázás, az adventistákat nem éri folyamatos támadás a szombatünneplésükkel kapcsolatban? Nem égették el máglyán, kik a katolikus egyház tanításaival szembe fordult?
Felsoroljam mindazokat a válaszokat, melyek az elmúlt egy évben értek engem? Mit számít?
Szerinted az a békességre igyekvésnek, a lelki nyugalomnak, a kiegyensúlyozottságnak (amik azért a buddhista irányzat képviselőjének nem idegen fogalmaknak kellene szerintem lennie) az a példája, hogy sértve érezve magadat, nyílvánosságra hozzad a sértésed tárgyát, hogy ki mi módon bántotta a hitedet, illetve téged?
Engem így megbántottak, úgy megbántottak, jaj, de gonoszak vagytok, jaj, de csúnyák vagytok, anyucíííí!!!
Ne, már mab... Annyira okosan próbálod feltenni a kérdéseidet, olyan bölcseleti köntösbe igyekszel burkoli a válaszaidat, amúgy meg egy sértődős nyavajgós gyerek vagy??? Lapozz...
Kedves mab!
Én mint fundi, elfogadom más hitét. Az más kérdés, hogy mit gondolok róla, hiszen a véleményem megleht róla, vagy nem?
Nem szoktam fenyegetőzni olyanokkal mint a pokol tüze, vagy a tisztítótűz stb. Én az életemmel, szeretettel, és a Krisztus tanítása szerinti alázattal, és másokat segítve, mások iránti odaadással próbálok élni, és példát mutatni, de nem szoktam erőszakosan térítgetni, vagy egyáltalán beszélni a vallásomról, csak ha esetleg kérdeznek, hogy ez, vagy az miért van. A Krisztus követése, nem a magamutogatásról, az erőszakosságról, és főleg nem a szellemi erőszakról szól.
Én sem vagyok tökéletes. Mégegyszer mondom, tiszteletben tartom más vallását. Más kérdés, hogy esetleg sok mindennel nem értek eggyet, de elfogadom az ő saját döntését, még ha értelmetlennek is tartok dolgokat, Pl.: a reinkarnációt (semmi értelmét nem látom), de ez az egyén saját döntése! Ha az illető, mint mondjuk te így látod jónak, tedd azt, ez a te döntésed!
Te mennyire vagy mások iránt elfogadó, és megértő?
Sajnos eddig nyagyon nagy keresztényüldözést tapasztaltam részedről, bár eddigi tapsztalataim a budhistákról a nyugalom, az elfogadás, a kiegyensújozttság.
Természetesen mindenkinek lehet rossznapja, vagy néha mélyebben érinti az embert ez vagy az, de a legjobb amit tehetünk, ha szeretettel fordulunk a másikhoz.
Üdv.:A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!