Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Markion kritikáját, a fundemán...

Markion kritikáját, a fundemántális Istenről, időszerű kiterjeszteni a fundenántális keresztényekre is?

Figyelt kérdés
2011. nov. 17. 17:26
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Kérdező:

Mi a véleményetek a buddhistákról és a buddhizmusról?

válasz:

"A meditációik és az aszkétizmus tetszik, és azt gondolom hogy a legtöbb buddhista jó fej lehet. A meditáció segítségével azt hiszem hogy a belső imához hasonló dolgokat el tudnak érni és így lehet hogy közel kerülhetnek Istenhez.

De azért a buddhizmust egy veszélyes tévtanításnak tartom, mert nincs reinkarnáció, és ha valaki ebben hisz az sok rosszhoz vezet. Az előző életekről szóló képek és sugallatok a bukott angyaloktól származnak."

2011. nov. 18. 11:16
 12/23 A kérdező kommentje:

Kérdés

Mit vall erről a kereszténység? Vagy más vallásokról is írhattok. (halállal kapcsolatban)

vagyok, aki vagyok válasza:

"Kedves kérdező:

Ha Jézust, vagy Istent megkérdeznéd az ő vallása az Igazság.

Nekem is ez, nem tartozom egyetlen hazugság valláshoz vagy egyházhoz sem, mint Jézus sem tartozott.

Minden vallás többé kevésbé félrevezető, aki ezekben hisz, az szinte biztosan tévúton jár, mert egy emberek által szerkesztett vallásban, egyházban hisz és nem Istenben, az Igazságban.

Budhizmus szintén hamis vallás, mint a többi is. Nem véletlenül ők is álszent módon a külsőségeket, mély hitet hangsúlyozzák, óriás arany budha, repülő 1000 éves démon és más butaságok bálványozása."

2011. nov. 18. 11:23
 13/23 A kérdező kommentje:

kérdés

Örültök annak, ha nagy /nem keresztény/ világvallásoknak is épülnek templomai hazánkban?

2011. Július 03.-án volt a Nemes TARA a Szabadító Buddha Anya templomának szentelése Taron. Nagyon szép lett és igen sokan voltak az ünnepen és beavatáson. Reméljük áldás sugárzik mindenkire!

válasz:

Én inkább szomorú leszek, a keresztény hit szerint ez a Tara nem lehet más csak egy bálvány. Azért hozzátenném hogy azt kívánom hogy Isten áldjon meg minden buddhistát!

2011. nov. 18. 11:26
 14/23 A kérdező kommentje:

Kérdés

Akik vallások tekintetében elképesztően intoleránsak, azok mivel magyarázzák ezt?

Válasz

"Keresztény szempontból Jézus parancsolata az volt, hogy Ő az Út, az Igazság, és az Élet, senki nem jut az Atyaistenhez, csak általa, az ő akarata által. Aki más vallást követ, talál vagy kitalál, az nehezíti az emberek lelki üdvét."

2011. nov. 18. 11:28
 15/23 A kérdező kommentje:

És vég nélkül sorolhatnám.

Összefoglalva: Kizárólagosság, elkárhozással fenyegetés, szellemi erőszak.

Magam soha egyetlen keresztényt sem fenyegettem pl. rossz születéssel, soha nem állítottam, hogy csak a buddhista útnak van érvénye.

Ezek a fundamentumok, bizony különböznek. Lehet ezt félvállról venni de attól még tény: egyesek kizárólagosságra törekednek és mások hitét tévtannak, démoni eredetűnek, stb titulálják, majd Istenükre hivatkoznak. Ebből logikusan következik, HA Istenük ilyen(feltevés), akkor az egy ganéj. Avagy ezek allegóriák és szó sincs kizárólagosságról, ez esetben Istenük rokon értelmű mások Istenélményével.Ez egy egyszerű levezetés. Álljon meg a menet. Eddig és ne tovább, fundamentalisták ti fröcsögtök, bántalmaztok lelkileg másokat és most mégis magatokat állítjátok be áldozatnak (ez olyan passzív-agresszív?). Nos. Szerintem erről nem baj ha töprengünk. Az én célom csupán annyi, hogy ez a kizárólagosság, könyörtelenség és fenyegetőzés szem előtt maradjon. Azok akik nem ilyenek pl. Freya, igen tiszteletreméltóak és egy olyan Istennel van kapcsolatuk aki, magát közvetlenül emberi interakciókban, közvetetten pedig a bibliai allegóriákban fejezi ki (melyet egyenesen szentséggyalázás profán-szószerint értelmezni.)

2011. nov. 18. 11:48
 16/23 A kérdező kommentje:

ebbe a válaszba pedig épp most botlottam

"Egyik vallás sem tökéletes de van rossz vallás is amelyik nem Jézust hirdeti pl budhizmus iszlám stb.

A hit még kevés az üdvözülésre mer a Sátán is hisz Istenben.

Aki hisz és megtartja Isten parancsait az üdvözül."

na nehogy már én legyek a rossz fiú!

2011. nov. 18. 11:54
 17/23 anonim ***** válasza:
57%

Keresd meg, mab, mert szerintem elgurult.

Akarsz róla beszélni? Vagy voltál már szakembernél? :))

2011. nov. 18. 14:37
 18/23 anonim ***** válasza:
32%
bocsáss meg ha a lelkedbe gázoltunk, szeretünk téged csak a bűnt utáljuk
2011. nov. 18. 20:07
 19/23 A kérdező kommentje:
nos, én nem mondtam senkire, hogy bolond, sem azt, hogy bűnös. ezt az egyszerű tényt azért a figyelmetekbe ajánlom.
2011. nov. 18. 21:54
 20/23 A kérdező kommentje:

szellemi és verbális erőszak valamely autoritásra hivatkozva:

"bocsáss meg ha a lelkedbe gázoltunk, szeretünk téged csak a bűnt utáljuk"

fizikai erőszak valamely autoritásra hivatkozva.

"bocsáss meg ha a máglyán elégetünk, szeretünk téged csak a bűnt utáljuk"

Ez a Fundi kereszténység természete. Nem a valódié.

Innentől kezdve minden fundi-típusu válasz után ez a szöveg jelenik meg.

Más típusú válaszokat örömmel veszek!

2011. nov. 18. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!