Istennek van humora?
Istennek nincs humora, legfeljebb az Angyaloknak:
Az Isten számítógépen dolgozik. Megszólal az egyik Angyal: "Isten, ments!" (forrás: Nagy Bandó András - Magyar Királyi TV, Önök kérték)
Bill Clinton amerikai elnök találkozik II János Pál pápával. A találkozó végén kijön Clinton a tárgyalóteremből, arca ragyog, látszik, hogy meg van elégedve az eredményekkel. Kérdezik a riporterek, hogy mi az öröm oka.
-Tudják, a Szentatya meg én a felvetett kérdések 90%-ában egyetértettünk. Egy ilyen esemény nagyon ritka a nemzetközi diplomácia színpadán.
Pár perccel később II János Pál is kijön, szipog, homlokán ráncok, látszik, hogy erősen megviselte a tárgyalás. Őt is megkérdezik a riporterek, hogy mi a szomorúsága oka, ha Clinton elnök ennyire meg volt elégedve a tárgyalással? Miről beszélgettek?
A Szentatya arcát kezébe temetve csendesen zokogni kezdett, és csak annyit mondott:
-A Tízparancsról...
Olvasd el a Beszélgetések Istennel trilógiát,
abból megtudhatod, hogy a humort is Isten teremtette.
:-)
A kánai menyegző
1Harmadnap menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. 2Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt. 3Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: "Nincs több boruk." 4Jézus azt felelte: "Asszony, a te gondod az én gondom. De még nem jött el az én órám." 5Erre anyja szólt a szolgáknak: "Tegyetek meg mindent, amit csak mond!" 6Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. 7Jézus szólt nekik: "Töltsétek meg a korsókat vízzel!" Meg is töltötték azokat színültig. 8Ekkor azt mondta nekik: "Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak." Odavitték. 9Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta honnan való - a szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták -, hívatta a násznagy a vőlegényt, 10s szemére vetette: "Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort."
Jn 2, 1-10
Szerintem van. A fenti történet is ezt bizonyítja. Gondolom nagy lett a jó kedv, s nem csak a bortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!