Istennek van humora?
Miért ne lenne?
Olvastam egy regényt, elég életszerű a példa, ami abban volt:
Az anyuka elment kikapcsolódni, körülnézni egy más városba, hogy kicsit kiszabaduljon a hétköznapokból, és épp azon tűnődött az utazása során, hogy lemarad erről is, arról is, és milyen jó, hogy pihenhet egy kicsit. "Épp most tartják a gyűlést, egy gonddal kevesebb", "Most látogatnám meg M-et" és ezekhez hasonlók.
Hazaérve pedig a csemetéi azzal fogadták, hogy de jó, hogy jön, mert - és elkezdték sorolni, hogy a gyűlést eltolták, hogy ott lehessen rajta ő is, M üzent, hogy ráér jövőhéten is, és gyakorlatilag nem maradt le semmiről, pedig azért utazott el, hogy lemaradjon... :D
A könyv ezt Isten humorának nevezi, ekképpen:
>Ez a mai imádság nem volt panaszos. Egyenes és őszinte hálaimádság volt.
"Édes, jó Istenem, mindig éreztem, hogy érted a tréfát és ma megbizonyosodtam erről. Megértettelek. És ígérem, Uram, hogy jó leszek és soha többé nem fogok zúgolódni - Amen."<
Vagy egy másik példa, az már velem történt meg:
Át akartam vágni a temetőn, mert közelebb volt a közérttől az otthon, és mivel nem akartam, hogy ha éppen temetés van valahol, meglássanak, amint a nagy szatyrokkal cipekedek, a sírok között botorkáltam... Haza is értem, de valami nem stimmelt. Egész úton, de még a ház előtt is valami furcsa szagot éreztem, kerestem, honnan jön, de nem találtam meg... Csak mikor levettem a cipőm... Egy jó nagy adag kutyagumi, de még a lábam szárán is volt... - hát íme, így jár az, aki nem meri felvállalni a szatyrait, és le akarja rövidíteni az utat... :D Én ezt is Isten humorának tudtam be.
Sőt, sokszor előfordul, hogy történik velünk valami nagyon vicces, aminek egyáltalában nem úgy kellett volna történnie, ahogy... :D (23/L)
Egész biztosan, hiszen definíció szerint Ő maga minden tökéletesség, így a humor legfelső foka is egyben. Ez esetben nagyon jó fej lehet... :) ...és ez sok mindent megmagyaráz a világmindenséggel kapcsolatban, így jobban belegondolva. :)
Eszembe is jut erről egyik kedves íróm egyik regényének egyik mondata: "Tiszta szívből nevetett, olyasvalaki modorában, mint aki igazán komolyan elgondolkodott az Életről, és végül megértette a poént."
:)))
1.) ISTEN NINCS - Legalább is olyan, akihez a papok és a hívő emberek imáikban szólnak. Ha van is, oda-vissza nem tudtok kommunikálni. Ide, azért nem, mert hiába Ő az Isten, nem tud/na/ beszélni az merek nyelvén. Vissza meg azért nem, mert Te aztán Tényleg nem ismered az Ő nyelvét.
2.) Istennek nincs humora. Abból is látszik, hogy mennyire tökéletlen Világot teremtett. Ha lenne humora, nem születnének pl. vak gyermekek.
3.) Istennek nincs humora, mert nem érékeli az enyémet sem, amit magammal vagy más emberekkel szemben gyakorlok.
hibajabítás: emberek nyelvén
p.s. Ha volna Isten, küldene egy jó billentyűzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!