Az egyháznak mi a baja a rock-metál zenével, és a stílussal?
A kereszténységnek mi a baja ezzel?
Mert nagyon ellenzik,. vagy nem tudom, hogy most manapság mennyire, de régen a 80-90 es években nagyon ellenezték az ilyet, hogy sátánista zene, sátánista zenekarok, meg hogy a pokolra jutnak azok akik ilyen zenét hallgatnak.
De, mi a baj ezzel a műfajjal, stílussal?
Inkább a szövegvilág, szimbólumok és a rock n roll életmód (ivászat, cigizés, drogozás) az ami nem tetszik. Persze nem kötelező inni ha rocker vagy, de mivel a fiatalok többsége ezt teszi, nyilván egy keresztény fiatal rossz társaságba kerülhet. Sátánista szimbólumok használata megint csak elvetendő.
Azt kell megérteni, hogy a zenének különös szerepe van az ember életében. Már a kisbabákra is jobban hat a zene, a ritmus, a vers, mint bármilyen mese vagy más szöveg, amit nem értenek. A tv meséknek, reklámoknak is a zenéjét jegyzik meg, és az nagy mértékben hat rájuk. A zenével érzelmeket lehet kifejezni és továbbítani. A depressziós zenétől depressziós hangulatba kerülhetsz, a kellemes zene elandalít. Zenével dicsérjük Istent és zenével szolgálhatjuk az ördögöt is.
Egyébként nem hiszem, hogy bárki szavahihető keresztény is azt állítaná, hogy a pokolba kerülsz ha ilyen zenét hallgatsz (van egyébként keresztény rock is!) hanem hogy ezen zenék megnyithatják az érzékeidet a gonosz felé. De önmagában az ilyen zene hallgatása nem bűn.
Szia!
Épp hasonló témában próbálunk okosodni egy másik kérdésben; olvasd el, ma másoltam be egy jegyzetet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Üdv. :)
de ne keverd össze az egyházat a hittel. Én is hívő vagyok, és én is elítélem ilyen szemszögből az "egyházat". Pl szerintem a katolikus egyház, a pápasággal az élen, valóban egy korrupt dolog. De egy hívő embernek nem arra van szüksége. Ha megismered Jézust, és hagyod hogy az ő szava irányítson, nem a beszűkült látókörű "öreg"ekre kell hallgatnod, hanem Rá.
És hogy a kérdésre is válaszoljak, már amúgy, - főleg az Usában, mert ott annyira nem konzervatív mindenki - , vannak keresztény metálzenekarok. Hallgass bele pl ebbe:
http://www.youtube.com/watch?v=-68oA61_yuw
itt a tagok is keresztények, és a központi üzenet is. Én személy szerint nem keresztényként szereplő zenekarokat is hallgatok, ha nem ütközik a véleménye az enyémmel, akkor semmi gond. Még a slipknot is kijelentette, hogy ők nem a sátánt szeretnék hirdetni. Onnantól kezdve engem a zene érdekel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!