Van-e bizonyíték arra, hogy a zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták?
Ha mondjuk ateista vagy, és a gyereked nagyon beteg lesz, és még az orvosok is azt mondják, hogy nincs már sok neki hátra, akkor nem adsz egy esélyt Istennek, hogy na jó, ha mégis létezik, akkor segítsen? Hiszen mindent meg akarsz tenni a gyerekedért. Na erre mondják.
Ezért szánalmas az ateizmus. Akik bátran szólnak Isten ellen, de ha baj van máris inukba száll ez a nagy bátorság amivel Isten ellen szóltak. Hála Istennek, hogy Jézus Krisztus által nekik is van reményük. Ahogy volt ez velem is.
Az nem az ateizmus része, hogy vész esetén a ti istenetek lábához dörgölőzik az ember. Én voltam már többször is elég nagy sz*rban és nem isten mentett meg, hanem a szeretteim, illetve a túlélési ösztöneim - amiért én inkább hálát adnék Darwinnak, ha ő találta volna föl az evolúciót, de az a rossz hírem van, hogy ő csak felfedezte! Ez egy hatalmas mérföldkő volt a természettudományok történetében, de hát sz*rjuk le, hülyeség, ahogy van, isten találta ki, hogy a különböző élőlények látszólag közös őstől származzanak, nem igaz?! Régészeti leletek, bizonyítékok... kit érdekel? Azokat is biztos isten teremtette. Ha valamit nem értünk, egyből rá lehet fogni, hogy valami természetfeletti dolog áll a háttérben. Érdekes módon ahogy az emberek természettudományos ismeretei szélesedtek, úgy kezdett terjedni az ateizmus, mivel az emberek értelmes válaszokat kaptak a miértekre a mesekönyvük fantáziadús sztorijai helyett.
Sok vallásos azt mondja, hogy ő megtapasztalta isten jelenlétét. Ezek az emberek egyszerűen nem tudják megkülönböztetni az érzékelt és képzelt dolgokat. Az embernek nincs olyan érzékszerve, amivel bármi ilyet érezne. Ha érzel valami furcsa dolgot, és nem tudod pontosan, hogy mi az, az nem jelenti automatikusan, hogy ez attól a lénytől származik, amiről a szüleid mesélték gyerekkorodban, hogy legyártotta az egész világot, ezt csak te képzeled hozzá. Nem állítom, hogy nem származhat istentől, ilyet sosem zárnék ki, mert éppúgy nem állok a világ fölött, ahogy ti sem, innentől erre nem lehet rálátásom, de nektek sem, mégis elég nagy szavakkal dobálóztok néha.
Szerintem nem a materializmus a bugyuta, hanem a kreacionizmus, miszerint valaki a semmiből csinált valamit. De ha az anyag létezésére az egyetlen elfogadható magyarázatnak a teremtést tartjuk, akkor felvetődik a kérdés, hogy a teremtőt ki/mi hozta létre, mert ugyebár saját magát nem teremtheti meg, ez egy paradoxon. Erre épp olyan nehéz választ adni, mint arra, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, szóval nem volnánk beljebb. Na, ezért tartom bugyutának az egészet, mert a célja az, hogy egyszerű választ adjon egy összetett kérdésre, de legalább annyi újabb kérdést hagy maga után, ahányat megválaszol.
Azt vallásosak és ateisták is elismerik, hogy a világunk sokkal összetettebb, mint amilyennek mi egyáltalán el tudnánk képzelni. Nos, pont ennek a végtelenül bonyolult dolognak a létrejötte lett volna a legegyszerűbb dolog a világtörténelemben, hogy hopp, legyen ez, eltelik egy nap, jaj akkor hopp, legyen még az is, jaj meg még amaz, és isten vasárnap délután 2-kor már elégedetten szunyókált a kanapén, kipihenve a "legyen ez, legyen az"-t? Mindig megmosolyogtat, ha belegondolok, hogy valaki ezt elhiszi.:)
Kamu, én is ateista vagyok és sol nehéz helyzetben volt már részem, de még sosem volt arra példa hogy istenhez forduljak segítségért.
Ha nekem zuhanna a repülőm akkor a legútolsó dolgok között SEM lenne az hogy imátkozzak, inkább az oxigénmaszk ès a mentőmellény felvétele, na meg persze ha van rá esélyem akkor szerezni egy ejtőernyőt és kiugrani a gépből (bár erre kevès lenne az esély hogy sikerül, de még ígyis több mint arra hogy isten megment)
Ez amúgy egy vallásosok által kitalált hülyeség (mikor a lövészárkosról kiderült hogy kamu akkor jött ez, ès ha erről is végre kiderül hogy az akkor jön egy új mint pl UFO támadás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!