Mikor tűnek el a vallások végre?
Rengeteg ember vallásos. De én nem értem ezt.
Sok vallás van. Ha mindnek istenei lennének az égen nem lehetne már látni a napot. A papok hirdetik az igét kezükben a halál.. Vagyis aki meghal javarészt az egyházak kezében lévő temetéssel és(rendezvénnyel) stb.. vel egy csomó pénzt szednek.
Emellett az állam és a lakosok is pénzelik az egyházat.
EZ CSAK EGY ÜZLET!
És nem látja senki??
Én rég láttam már szegény papot ,mindnek új autója van és szép háza. Arról prédikálnak hogy ne gyűjts anyagi javakat ők meg dugig vannak pénzel arannyal. Ez most hogy van?
Arról nem beszélve ,hogy az egyház megölte és keresztre feszítette Jézust az Isten fiát. Hmm.. Most józan paraszti ésszel ,ha én megölöm aki téged megváltani jött Te hinni fogsz bennem?? Mert ugyanez a téma áll fent vallás és papok terén.
Arról nem beszélve hogy állandóan problémák vannak abból hogy mindenkinek mást mond az istene. @kurv@életbemár.. Üljön már össze az a sok isten és vitassák meg. Minek öljük egymást vallási háborúba??
Én személy szerint csak abba az erőbe. (Istenben) hiszek akitől mozog az univerzum és az élettelen anyag valamiért úgy gondolta élővé változik. Ezt senki sem tudja hogy és mér történt mi célból. De később kifejlődött és most engem is átjár hiszen élek írom pont ezeket a sorokat.
De ehhez a hithez nem kell pap nem kell vallás.
A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
Benned egy csepp tisztelet sincs a másik iránt. Nagyon örülök, hogy te megtaláltad a helyes utad, de tudod ez rajtad kívül senkit nem érdekel egyrészt, másrészt amíg
nem tartod tiszteletben mások meggyőződését addig ne várd, hogy mi is tiszteletben tartsuk a te hiteted. És látod pont ez a baja sok embernek a te fajtáddal, erőszakosan rá tukmálod a másikra a meggyőződésed és azt hiszed, hogy a te hited az egyedüli a világon. Próbálj konszolidálódni egy kicsit , mert ezzel az önző és együgyű dumával csak magadat minősíted, gratulálok :)
Szia Kedves Válaszadó !
Ebben ismét tévedsz mert a tisztelet megvan bennem mert nem írtam sértően csak tényszerűen amit Isten szól a Szent Íráson keresztül azt fogom írni a jövőben is és nem a saját nézeteimet szeretném megosztani a hit területén mert ezt már sokan megpróbálták a történelem során és mindig félresiklás lett belőle, és így alakultak ki a hamis vallások amiket Isten nem tolerál és nem vállal vele közösséget.
Azonkívül a felebaráti szeretetet is gyakorlom azért is ilyen radikális a válaszom, hátha megmenthetőek az emberek.
Én az embernek adom meg a tiszteletet, mivel minden ember Isten hasonlatosságára teremtetett de ha a vallása félresiklik nem fogom azt tolerálni mivel Jézus Krisztus az Igazság más igazság nincs azt, hogy és ezt ismerem és ebben a hitben vagyok ne úgy vedd, hogy ez engem kiemel a többi ember között aki más vallású nem magamat hanem válaszomban az Úr Jézust helyeztem központban.
A jövőben is Jézussal dicsekszem és amit tett az életemben attól függetlenül, hogy vannak kritikus, megkeseredett emberek akik azt gondolják a saját útjukat járhatják mert Isten elfogadja azt, nem nem fogja, amit írtam igaz.
Nem önzésből és együgyűségből írtam hanem igazság alapján nem a saját igazságom hanem Isten igazsága alapján írtam.
Shalom
Igazad van abban, h manapság sok embernek anyagi érdekei fűződnek a valláshoz, de ha megnézed a történelmet, sokan őszintén, s önzetlenűl hittek az Istenükben!
Azt azért te is elismerheted,h sok csoda történt már, s nem valószínű, h egy ősrobbanás volt az okozója :/!
Ateista vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!