Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor tűnek el a vallások végre?

Mikor tűnek el a vallások végre?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember vallásos. De én nem értem ezt.

Sok vallás van. Ha mindnek istenei lennének az égen nem lehetne már látni a napot. A papok hirdetik az igét kezükben a halál.. Vagyis aki meghal javarészt az egyházak kezében lévő temetéssel és(rendezvénnyel) stb.. vel egy csomó pénzt szednek.

Emellett az állam és a lakosok is pénzelik az egyházat.

EZ CSAK EGY ÜZLET!

És nem látja senki??

Én rég láttam már szegény papot ,mindnek új autója van és szép háza. Arról prédikálnak hogy ne gyűjts anyagi javakat ők meg dugig vannak pénzel arannyal. Ez most hogy van?

Arról nem beszélve ,hogy az egyház megölte és keresztre feszítette Jézust az Isten fiát. Hmm.. Most józan paraszti ésszel ,ha én megölöm aki téged megváltani jött Te hinni fogsz bennem?? Mert ugyanez a téma áll fent vallás és papok terén.

Arról nem beszélve hogy állandóan problémák vannak abból hogy mindenkinek mást mond az istene. @kurv@életbemár.. Üljön már össze az a sok isten és vitassák meg. Minek öljük egymást vallási háborúba??

Én személy szerint csak abba az erőbe. (Istenben) hiszek akitől mozog az univerzum és az élettelen anyag valamiért úgy gondolta élővé változik. Ezt senki sem tudja hogy és mér történt mi célból. De később kifejlődött és most engem is átjár hiszen élek írom pont ezeket a sorokat.

De ehhez a hithez nem kell pap nem kell vallás.

2011. okt. 26. 23:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

„És ez a sok tévit meg egoizmus gyűlöletként nyilvánul meg ami hacokhoz vezet.”

Te nem tartod magad vallásosnak, de én mégis sugárzik némi egoizmus és tévhit a hozzászólásaidból. Nem sértésnek szánom, de te sem vagy különb más embereknél.

2011. okt. 27. 02:41
 12/35 anonim ***** válasza:

"az egyház megölte és keresztre feszítette Jézust az Isten fiát."

Melyik egyház? Az az "egyház" amelyik ezt tette nem ismerte el Krisztust Isten fiának, Megváltónak.

Szóval volt egy enyhe kis logikai bukfenc az írásodban.

"Én személy szerint csak abba az erőbe. (Istenben) hiszek akitől mozog az univerzum és az élettelen anyag valamiért úgy gondolta élővé változik."

Csak azt magyarázd el nekem, hogy egy élettelen anyagtól hogy képes mozogni az univerzum?

2011. okt. 27. 05:32
 13/35 anonim ***** válasza:
77%
Tudod kérdező, az a baj, hogy te úgy mondasz kritikát a vallásokról, hogy láthatóan egyiket sem ismered úgy igazán. Néha egy kalap alá veszed az összeset, de egy-egy vallásra jellemző tényeket (vagy legalább is szerinted tényeket) írsz összességében a számlájukra, máskor kimondottan egy adott vallást, vagy annak követőit kritizálod, de olyan módon, hogy valójában semmit nem tudsz róluk, csak félinformációkból vett frázisokkal dobálózol. Ennek így nincs sok értelme. Ha valami ellen állást foglalsz, nézz utána, hogy mit is ellenzel, különben teljesen komolytalanná válik az érvelésed.
2011. okt. 27. 09:16
 14/35 anonim ***** válasza:
81%

Sziasztok!

Teljesen egyetértek az előttem szólóval (9.16). Első lépésként javaslom Lukács evangéliumának és az Apsotoloaaak cselekedeteinek az elsolvasását. Gyakorlatilag két levélről van szó, melyeket egy nagyon intelligens orvos írt, aki az első esetben vette a fáradságot, és alaposan utánajárt a dolgoknak, a második levélnél pedig már mint szemtanú írta le az eseményeket.

Üdv. Péter

2011. okt. 27. 11:29
 15/35 anonim ***** válasza:

"Én személy szerint csak abba az erőbe. (Istenben) hiszek"

akkor miről beszélsz? te ebben hiszel, vagyis ezt vallod. ez a hitvallásod. és ne keverd össze a vallást az egyházzal.

2011. okt. 27. 12:47
 16/35 anonim ***** válasza:
6%

Jó lenne,de sajnos ez lehetetlen.Majd ha kifut a lábuk alól a talaj,és rájönnek,hogy az "Istenük" nem segít nekik.

Egyébként abba gondolj bele kedves kérdező,ha nem is lenne Egyház.Egy felmérés szerint gyakorlatilag 1000 évre visszavetették az emberiség tudományos fejlődését.Tehát ha nem lenne,most tartanánk ott,mint majd egyszer 1000 év múlva fogunk.A "Family Guy"-nak volt is egy ilyen része,de arra most nem emlékszem,hogy hányadik.És nem minden irónia nélkül mondták.

2011. okt. 27. 20:54
 17/35 anonim ***** válasza:

"Jó lenne,de sajnos ez lehetetlen.Majd ha kifut a lábuk alól a talaj,és rájönnek,hogy az "Istenük" nem segít nekik."

Ezzel az a baj, hogy nekem már néhányszor kifutott a lábam alól a talaj és mindannyiszor segített Isten rajtam.

"Tehát ha nem lenne,most tartanánk ott,mint majd egyszer 1000 év múlva fogunk.A "Family Guy"-nak volt is egy ilyen része,de arra most nem emlékszem,hogy hányadik.És nem minden irónia nélkül mondták."

A 8.évad első része volt.

Ha nem lenne Egyház, akkor az emberiség olyan lenne mint egy folyó, nem lenne ami gátat szab neki.

Egy nem keresztény ismerősöm mondta ezt: "Egyházat azért támadják, mert manapság minden olyat támadnak ami szükséges keretet szab az életünknek"

Én ezt Jézusra értelmezem. Az ő tanítását követem és már mint írtam, rengetegszer segített.

Sajnálom, hogy te ezt még nem tapasztalhattad meg.

2011. okt. 27. 21:33
 18/35 anonim ***** válasza:

„Majd ha kifut a lábuk alól a talaj,és rájönnek,hogy az "Istenük" nem segít nekik.”

Segíts magadon, Isten is megsegít. Így tartja a mondás.

A talaj pedig akár a te lábad alól is kifuthat, nem kell ahhoz vallásosnak lenni.

2011. okt. 27. 21:33
 19/35 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Nekem is kifutott a lábam alól a talaj egy párszor,és tudtam,hogy felsőbb hatalomtól aztán hiába várok segítséget.Megoldottam magam.

2011. okt. 27. 21:47
 20/35 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Vagy csak akkor az volt a helyes, hogy magad old meg!

Mindennek oka van.

Nekem már rengetegszer segített. Azzal is segített, mikor nem jött aktuálisan segítség (utólag igazolta, hogy miért kellett)

"Ha Isten meg akarna büntetni minket, teljesíteni az összes kívánságunk" /Emberi mondás/

2011. okt. 27. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!