Mikor tűnek el a vallások végre?
Rengeteg ember vallásos. De én nem értem ezt.
Sok vallás van. Ha mindnek istenei lennének az égen nem lehetne már látni a napot. A papok hirdetik az igét kezükben a halál.. Vagyis aki meghal javarészt az egyházak kezében lévő temetéssel és(rendezvénnyel) stb.. vel egy csomó pénzt szednek.
Emellett az állam és a lakosok is pénzelik az egyházat.
EZ CSAK EGY ÜZLET!
És nem látja senki??
Én rég láttam már szegény papot ,mindnek új autója van és szép háza. Arról prédikálnak hogy ne gyűjts anyagi javakat ők meg dugig vannak pénzel arannyal. Ez most hogy van?
Arról nem beszélve ,hogy az egyház megölte és keresztre feszítette Jézust az Isten fiát. Hmm.. Most józan paraszti ésszel ,ha én megölöm aki téged megváltani jött Te hinni fogsz bennem?? Mert ugyanez a téma áll fent vallás és papok terén.
Arról nem beszélve hogy állandóan problémák vannak abból hogy mindenkinek mást mond az istene. @kurv@életbemár.. Üljön már össze az a sok isten és vitassák meg. Minek öljük egymást vallási háborúba??
Én személy szerint csak abba az erőbe. (Istenben) hiszek akitől mozog az univerzum és az élettelen anyag valamiért úgy gondolta élővé változik. Ezt senki sem tudja hogy és mér történt mi célból. De később kifejlődött és most engem is átjár hiszen élek írom pont ezeket a sorokat.
De ehhez a hithez nem kell pap nem kell vallás.
"Ez a szabadság adta értenem,
hogy lesz még erő, lábraállni, bennem.
Ugy segitett, hogy nem segithetett."
József Attila
A vallás semmivel sem okoz több gondot, mint az ateizmus. Nézd csak meg a kommunizmust, ami egy ateista diktatúra volt. Hurrá! Sikerült teljesen visszafejleszteni az uralmuk alatt tartott országokat.
Ugyanis az üzlet meg a simliskedés nem a valláshoz kötődik, hanem az emberi természethez. Tehát ha vallásos társadalomban élünk, a rongy emberek a vallással élnek vissza, a mögé bújva gonoszkodnak, ha viszont ateista társadalomban, akkor az ateizmus leple alatt követik el a bűneiket.
Az emberi természetet kéne már megváltoztatni, nem a vallást vagy az ateizmust kultiválni. Megjegyzem, a vallásnak legalább van programja arra, hogy jobbá tegye az emberiséget. Azért sikertelen, mert az emberiség nem akar megjavulni, tehát kevesen élnek eme remek önfejlesztő módszerekkel. Az ateizmusnak azonban semmi eszköze nincs erre, mert valaminek a tagadása nem tesz sem jobbá sem okosabbá.
Isten pedig nem kívánság automata, hanem maga a Szeretet és maga az Igazság. Aki igazán szeret és az Igazságot keresi, annál ott van Isten. Ezért van az, hogy Isten soha nem hagy cserben, mert az Igazság mindig fényleni fog a sötétségben. Így volt ez a háborúk idején is, így van ez ma is. De aki nem szereti a világosságot, az nem fogja felkeresni.
Freya
@Freya: „Ugyanis az üzlet meg a simliskedés nem a valláshoz kötődik”
Annyira nem hogy némelyik kifejezetten tiltja.
Szia !
A vallások akkor fognak eltűnni amikor a Názáreti Jézus elkezdi 1000 éves uralkodását itt a földön Jeruzsálemben.
Mert ekkor fog kiderülni a többi sallangok nem utána már nem lesz szükség hitvédelemre meg vallások összehasonlítására a kereszténységgel
Az általad felvázolt teológiai problémákra a választ a BIBLIÁBAN találod meg, a pénzről,gazdagságról ehhez való hozzá állásról a (Példabeszédekben-Prédikátor Könyvében-Jakab Apostol levelében-Evangéliumokban) találhatsz számodra új dolgokat érdemes mélyre-ásni benne.
valamint Jézus megváltó munkája feltárul az előtt aki elkezdi tanulmányozni a Szent Írást először az Evangéliumokat-Apostolok Cselekedetét és az Apostoli Leveleket.
Papra (közbenjáróra,áldozóra) mindenkinek szüksége van még neked is, egy Főpap van aki hiteles Ő pedig Jézus Krisztus.
Zsidókhoz írt levél 8,1-3:
1. Fődolog pedig azokra nézve, a miket mondunk, az, hogy olyan főpapunk van, a ki a mennyei Felség királyi székének jobbjára üle,
2. Mint a szent helynek és amaz igazi sátornak szolgája, a melyet az Úr és nem ember épített.
3. Mert minden főpap ajándékok meg áldozatok vitelére rendeltetik, a miért szükséges, hogy legyen valamije ennek is, a mit áldozatul vigyen.
Zsidókhoz írt levél 4,12-16 :
12. Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.
13. És nincsen oly teremtmény, a mely nyilvánvaló nem volna előtte, sőt mindenek meztelenek és leplezetlenek annak szemei előtt, a kiről mi beszélünk.
14. Lévén annakokáért nagy főpapunk, a ki áthatolt az egeken, Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk vallásunkhoz.
15. Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.
16. Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.
Mindannyiunknak szüksége van az Isten meg nem érdemelt jóindulatára,hogy éljünk és sikeresen tudjuk tenni a dolgainkat, ehhez pedig megfelelő hozzáállás alázat és Istenfélelem kell.
Én Istenben bízom mert tudom Ő az én megtartóm mindenben és nem valami kozmikus erő, Ő egy személy.
Apostolok cselekedete 17,25:
25. Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek ÉLETET, LEHELETET és MINDENT;
Shalom
"EZ CSAK EGY ÜZLET!
És nem látja senki?? "
Nem. B@zdmeg, csak te vagy ilyen kib@szot okos...
A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
Légyszíves ne beszélj úgy, mintha a te hited lenne a valódi a többi meg csak valami kitalált dolog, mert közöd nincs hozzá, semmi bizonyíték nincs rá, hogy a te vallásod az egyetlen és létező. Piros pacsi
Soha, mert a vallás nem tűnik el, csak átalakul. Régen az volt a rendszer, hogy uradat, istenedet imádd, és csak neki szolgálj, most az lesz, hogy uradat, a pénzt/pártot/népszerűséget imádd és csak neki szolgálj. És nem "ne paráználkodj", hanem "ne csinálj magadból hülyét azzal, hogy 16 évesen még szűz vagy". Meg nem "ne lopj", hanem "ne legyél már balek, szerezd meg, amit lehet". Szóval a dogmák nem tűnnek el, csak kicserélődnek.
"Arról nem beszélve hogy állandóan problémák vannak abból hogy mindenkinek mást mond az istene."
A többi istennel is így van, gondolj bele, micsoda viták vannak a monetaristák és a keynesiánusok meg az osztrák iskola, az institucionalisták és a marxisták között a pénz körforgásáról.
Szia Piros Pacsi !
Biztosan nem tévedek mivel már tapasztaltam az én életemben és láttam mások életében Isten munkáját, csodáit tetteit.
Szóval, hogy közöd-nincs hozzá az valami elírás lehet részedről mivel Isten tett bizonyságot arról melyik a helyes út tudod Isten odafigyel erre és ami neki tetszik azt megáldja.
És lényegtelen, hogy te mit gondolsz erről ez tőled független valóság a keresztények az Úr Jézussal kapcsolatban vannak !
Az, hogy hogyan lehet vele találkozni, megtérni, szövetségre lépni, hogyan kell kell őt követni, hogyan kell a helyes Istentiszteletet gyakorolni, mi az Istenfélelem? és hogyan leszünk gyermekei és megmaradni ebben, hogyan lehet túlélni ezt a korszakváltást és hogyan lehet tele a lámpásunk a 10 szűz példázatával élve vagyis kik ? azok akikért visszajön Jézus ez mind a BIBLIÁBAN található, amiből ezt megtanította velem Isten.
Azért bátorkodtam gondolni van egy kevés ismeretem erről.
Shalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!