Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg mindenkinek való a...

Tényleg mindenkinek való a keresztény vallás?

Figyelt kérdés

Itt egy cikk a kereszténység afrikai terjedéséről:

[link]

És akkor néhány vérlázító történet (nem állítom, hogy konkrétan a fenti eredménye, de lehet):

[link]

egy régebbi cikk:

[link]

Nekem nincs bajom a keresztény tanításokkal, de úgy veszem észre, hogy vannak, akik gátlástalanul kihasználják hiszékeny emberek ellen, ami azt igazolja, hogy ez ennek inkább titkos tanításnak kellene lennie, amit csak azt bölcsen és alázatosan továbbadó beavatottaknak szabad megismernie.

2011. okt. 17. 01:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

Csak egy próba volt.Az alap gondolatom az volt,hogy a Föld lakosságának 90%-a hisz valamiben.Ennyi ember nem tévedhet.A végén már túlon-túl átjárta a mindennapi gondolkodásmódomat.Paranoid lettem a saját gondolataimtól.Xar ám félni saját gondolataidtól.

Aztán megráztam magam,rájöttem nem vagyok normális,hogy ilyen irreális őrülettel foglalkozok.

Azóta boldog vagyok ismét.

Többet nem fogok ilyen kísérletbe.Pszichésen biztos nem vagyok alkalmas ilyesmire.

Röviden ennyi.

2011. okt. 24. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy leírtad.

Azért kicsit hosszabbnak gondoltam azt a rövidet. :)

Nem akarom rád erőszakolni, de ha gondolod, írj privátot; érdekelne a történeted részletesebben, ill. megbeszélhetnénk a dolgokat.

Minden jót neked. :)

2011. okt. 24. 19:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Jézus Krisztus ilyeneket tanít, ami minden emberhez szól:

„Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből" (5 Mózes 6,5) és „embertársadat pedig mint saját magadat" (3 Mózes 19,18).

Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. (János 13,34)

„Csak aki szeretetben marad, az marad bennem, és én őbenne"

„Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, Istenben marad és Isten őbenne marad” (Jn 4,16)

Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek ti is tegyétek velük.

(Máté 7,12; Lukács 6,31; János 13,15)

Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. (Máté 7,2; Márk 4,24; Lukács 6,38;)

Én vagyok a világ világossága. Aki követ, nem jár többé sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (János 8,12)

Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. (János 14,6)

2017. júl. 28. 16:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom,senkinek sem való semmiféle vallás,beleértve az istentelenség vallását is!

A vallás az,amikor idegenek meghatározzák neked,hogy mit,és hogyan kell hinned.Ebbe nincs joga beleszólni egyetlen embernek sem.

Bár vallás nem való embernek,Krisztus hite minden ember boldogságának az alapja.Krisztus hite,a SZERETET ISTENE dicsőítése elsősorban megélt szeretettel,és a szeretet dicsőítésével szavakban,és muzsikával.

Isten ismerete,nem egy lexikális tudás,hanem tapasztalat.

Jó tudnunk,hogy mások életében milyen módon jelentkezett az isteni szeretet,de tapasztalás nélkül,az nem sokat ér.

2017. júl. 29. 08:30
 15/16 anonim ***** válasza:
A Kereszténységet bárki felveheti ha aláveti magát Isten akaratának és megtartja Jézus hitét.A keresztes háborúk egy politikai húzás volt tudod a keresztények is csak emberek igy ők is hibáznak:D És a többiek teszem azt a Zsidók mennyivel külömbek minden évben megölnek rengeteg sok palesztint de erről ugye nem szóll a média és őket jogosan gyűlöli a világ mert ők mindenkit gyűlölnek...
2017. aug. 22. 23:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Többször jeleztem már,hogy olyan nem létezik,hogy"a keresztény vallás"!

Van néhány ezer vallás,melyek keresztényeknek állítják magukat,de az,hogy mennyire követik Krisztust,az esetenként változó.

Krisztus nem alapított vallást(eklézsiát alapított),s ezért keresztény vallás nincs.

2017. aug. 23. 03:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!