Keresztények, erről mi a véleményetek? Csak egy kép.
oké oké, igazatok van. de isten akkor sem létezik.
egyébként ilyen szempontból könnyű dolguk van a hívőknek, ugyanis valaminek a nemlétét sokkal nehezebb bebizonyítani, mint a létezését. mert lehetetlen. azért ezen gondolkodjon el minden mélykeresztény ;D
Ez megint egy kicsit zavarosra sikeredett, nyuszifül.
Most akkor sokkal nehezebb a bizonyítás, vagy lehetetlen, hm?
Segítek: Tudományos módszerekkel nem lehet bizonyítani sem Isten létét, sem a nemlétét. Ezt akár normálisan gondolkodó ateistáktól is megkérdezheted, vannak errefelé néhányan. Vagy akár olvasgathatnál is, az mindig hasznos.
Pl. max. 2 percedbe került volna ide eljutni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=124&kere..
Már csak válogatni kell a kérdések közül, majd elolvasni a válaszokat, elgondolkodni rajtuk...
És bármilyen más témában is használhatod bátran a keresőt, csak 1 - 2 kulcsszót kell begépelned, nem nagy fáradság.
Jó olvasást. Üdv. :)
"egyébként ilyen szempontból könnyű dolguk van a hívőknek, ugyanis valaminek a nemlétét sokkal nehezebb bebizonyítani, mint a létezését. mert lehetetlen. azért ezen gondolkodjon el minden mélykeresztény ;D"
- Nem, nem ezért van könnyű dolgok a hívőknek, hanem azért, mert nem foglalkoznak olyan baromságokkal, minthogy Isten létét vagy nem létét bizonyítsák.
A szabad akarat kérdése eléggé homályos ezeken az oldalakon.
Mivel nem vagy hívő, te úgy értelmezed, hogy azt csinálsz, amit akarsz - én hozzá tenném: amit tudsz.
A hívőknek mindegy, mert ahogy az egyik előző válaszban olvastam Isten létét - nemlétét nem lehet bizonyítani. Pedig Isten tudná, csak vissza kellene térnie a Földre, mint Mózes idejében (ha már olyan sokon fohászkodnak hozzá, nem értem miért nem jön?).
A Bibliában tiltás jelenik meg és nem szabad akarat. A hívők ezt sohasem veszik figyelembe. A tiltás megszegése pedig a büntetés, amit Ádámék meg is kaptak. (Olvasd el Mózes II.32.19-től az is érdekes.) A mindenható, szerető, óvó Isten képe innentől kezdve megdől. Ha az Isten kiad tiltást és nem látja előre, hogy az nem lesz betartva, akkor nem mindenható. Szerintem szándékosan csinálta, hogy megbüntethesse az embert. (Nesze neked szeretet.)
Egy évvel korábban ebben a témakörben olvastam néhány érdekes választ:
1. A halál után már senki nem észlelt sem pozitív, sem negatív benyomásokat magáról. Tehát a mennyország és a pokol kitalált fogalmak, amelyekkel "sakkban tartották" a hívőket és így szófogadókká váltak életükben.
2. Az emberi lélek folyamatosan megújul, termelődik és két lehetséges útja van halálom után: mennyország - pokol. No erre a magyarázat emberi egyszerűsített "aggyal" - ha lelkem nem szennyeződik be, akkor tovább tudja hasznosítani az Isten és ez a mennyország (mint egy gépezetben pl. a csavar), ha a lelkem beszennyeződik először meg kell tisztítani, ez a pokol (selejtes csavar) és csak utána lehet felhasználni.
Ha mást és jobbat is tudsz, várom.
Anyád mondja meg, mi lesz a vacsora. Ha nem tanulsz, egyeset kapsz. Ha figyelmetlenül mész át a zebrán, elgázolnak. Ha dolgozol, ha tanulsz, szabályokat kell betartanod. Ráadásul még csak nem is vehetesz el mindent, ami tetszik, mert fizetned kell érted, különben még rosszabbul jársz. Tele az élet megfelelésekkel, szabályokkal.
A kérdező logikája alapján még csak Istent sem kell feltételeznünk, hogy megcáfoljuk a szabad akaratot.
A szabad akarat nem azt jelenti hogy akármit csinálhatsz, nem lesz következménye. A szabad akarat a jó és rossz közötti választásra vonatkozik.
Nem arról van szó, hogy "szabad akaratod van, de ha nem hiszel Istenben megbüntet és mehetsz a pokolba" ez hülyeség.
Isten nem büntet meg. Szabad akaratod van, mert VÁLASZTHATOD Istent vagy VÁLASZTHATOD az Isten nélküli létet. Igen, ezt hívják pokolnak. A szenvedést pedig egyedül az Isten hiánya okozza ott, nem kitalált ördögök akik üstben főzik a delikvenseket.
Ha nem hiszed,hogy az Isten nélküli lét szenvedés,akkor válaszd nyugodtan azt. Nem büntet senki, a pokol nem egy hely (Isten nem "teremtette" a poklot)hanem az a lelkiállapot amelyben meghalsz. Önmagadat és a választásodat viszed magaddal és az lesz az áldásod vagy a büntetésed.
Nincs szabad akarat, mert én nem válszthatok. Nem az akaratomtól függ, hogy elhiszem, vagy nem ezeket a dolgokat.
Nekem nagyon kevesek az érveitek.
pl.: Hogyan teremthette isten a világot?
Mert Ő mindenható
Honnan tudjuk, hogy mindenható?
Mert Ő teremtette a világot
Hát nekem ez kevés.
Számomra a Biblia csak egy könyv és kénytelen vagyok minden szavát kétségbe vonni, mert nem hiszem el és ez nem az akaratomtól függ.
Jó lenne hinni, de nekem hihetetlenek az érvek, a magyarázatok sántítanak.
Maradok annál, hogy sem isten, sem ördög, sem pokol, sem menyország, sem túlvilág nincs, csak a jelenlegi világunk.
Ha Te másképp gondolod, legyen, engem nem zavarsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!