Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, erről mi a...

Keresztények, erről mi a véleményetek? Csak egy kép.

Figyelt kérdés

[link]

hol van itt a logika?

problem?

2011. okt. 9. 18:45
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
52%

A paradicsomban nem volt semmi rossz. De az ember - a Sátán csábításának engedve - ellenszegült Istennek. Ezért kiűzetett a Paradicsomból, és azóta kell szembenénie betegséggel, fájdalommal, szomorúsággal.

De már hallom a következő kérdésed. Miért nem teremtett Isten olyan világot, amiben nincs tiltott fa, nincs Sátán, minden "tökéletes"? A választ nem tudom. Talán nem bábokat akart teremteni, hanem önálló lényeket. Az önállósággal viszont együtt jár az ellenszegülés lehetősége.

2011. okt. 9. 20:12
 22/37 anonim ***** válasza:

Hahó, én miért nem látok semmilyen képet a link megnyitása után? Ezt írja: "These Are Not The Lolz UR Looking 404" és "Sorry, looks like no one's home at that link."

???

2011. okt. 9. 23:32
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

A képet nem tudom betölteni, de a szabad akarathoz szeretnék hozzáfűzni egy pár szót. A szabad akarat a vallásban sohasem azt jelenti, hogy azt teszek, amit akarok.

Az első embernek volt meg arra a lehetősége, hogy a bűnt, vagy az engedelmességet válassza. Tudjuk, hogy a bűnt választotta. Innen a bűn foglya maradt az összes leszármazottjával együtt. Eltávolodott Istentől. Mint a bűn foglya, csak bűnt tud cselekedni. (Itt a bűn jelentése: Istentől távoli állapotban való cselekvés. Mintha a családodban gondolkodnál, és valamelyik családtagod elmegy otthonról, és nem a te családod boldogulását segíti, hanem mást)Istentől távol nem tudsz olyat cselekedni, mint amikor Istennel vagy együtt.

A szabad akarat tehát e megvilágításban teljesen más kérdést vet fel: Nem az számít, hogy mit teszel, hanem az, hogy Istentől távol, vagy közel teszed. A kérdés, hogy szabad akaratodból vissza tudsz-e menni Istenhez? Isten pedig arkangyalokat állított a Paradicsom kapujába, hogy ember ne mehessen vissza.

Amikor Jézus azt mondja, hogy ő az út, az ajtó - akkor az azt jelenti, hogy egyedül Jézuson keresztül mehet vissza az ember ide. Más út nincs.

A vonat egy jó kép még a szabad akaratra: Amíg a síneken halad a szerelvény (értsd: amíg Isten akaratát teszi az ember) addig szabadon halad, ám amikor a világi értelemben vett szabad akaratból lemegy a sínről, akkor nem halad tovább. Az embernek van egy kijelölt útja, ami a helyes irány - Jézus Krisztusban visszatérni az eredeti helyére - ez a hasznos irány. Minden más irány a halálba visz. Így már teljesen más töltetet kap a szabad akarat fogalom.

Különböző állapotokat lehet megkülönböztetni:

1. amikor az ember tudott bűnt tenni vagy nem tenni (Ádám)

2. amikor az ember nem tud nem bűnt tenni (Ádám utáni ember)

3. amikor az ember már tud nem bűnt is tenni (a megváltott, megtért ember)

4. amikor az ember nem tud bűnt tenni (az üdvözült, a mennybe jutott ember)

2011. okt. 10. 09:56
 24/37 anonim ***** válasza:
11%

"ha már itt tartunk, miért is teremtett "veszélyes utat"? kinek kellett a pokol?"

- Ha semmi rossz nem érhet, akkor az mire jó a szabad akarat?

2011. okt. 10. 10:19
 25/37 A kérdező kommentje:
Szerintem azért érhet rossz az életben. a poklon kívül is. most az hogy isten megbünteti-e a nem hívőket a halál után vagy sem, szerintem annyira irreleváns, hogy gyakorlatilag semmi értelme. isten ne a saját magában való hit alapján ítéljen már embereket, ha annyira igazságos.
2011. okt. 10. 19:25
 26/37 anonim ***** válasza:
Szerintem Te félreérted nagyon a keresztény istent. Gondolod, hogy annyi az egész, hogy meghalsz, aztán jobbra vagy balra?
2011. okt. 10. 19:35
 27/37 anonim ***** válasza:
Kérdező utolsó kommentjéhez: Rendben. Ha neked ez a véleményed, akkor legyen a hited szerint. Bár nem igazán értem, ha így viszonyulsz Istenhez, akkor mit foglalkozol vele? Úgy vagy vele, hogy addig fogod hangoztatni a saját nézeteidet, amíg Isten rá nem bólint? Ha szerinted Isten logikátlan zsarnok, önkényesen össze-vissza beszél, és csak a véleményedet akarod megerősíttetni, - vegyük úgy, hogy megtetted, ne tetézd tovább.
2011. okt. 11. 06:27
 28/37 anonim ***** válasza:
Mint minden példa, ez is sántít egy kicsit: Egy barátom faragott nekem egy botot. Mi lenne, ha a bot belevartyogna, hogy mire fel ilyennek faragtál? Én jobban tudom, milyennek kellene nekem lennem...
2011. okt. 11. 06:30
 29/37 A kérdező kommentje:

emberek, van egy rossz hírem...:

isten nem létezik! :D

2011. okt. 11. 18:37
 30/37 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, van egy rossz hírem: Annyi jó választ kaptál, amik ellen nem tudtál normális érveket felhozni, vagy megcáfolni azokat; ill. annyira elképesztő, hogy most pedig érvek helyett csak egy gyenge, óvodás szintű beszólásra futotta tőled, hogy ebből nagy pofára esés lesz...
2011. okt. 11. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!