Melyik a legdurvább szekta?
(1Tesszalonika 2:15) kik még az Úr Jézust és a prófétákat is megölték, és üldöztek minket. Azonkívül nincsenek kedvére Istennek, hanem ellene vannak minden ember érdekeinek,
(Cselekedetek 4:18) Azzal hívatták őket, és megparancsolták nekik, hogy ne beszéljenek, és ne is tanítsanak sehol Jézus nevében.
(Lukács 4:24) Majd ezt mondta: „Bizony mondom nektek, hogy e g y prófétát sem fogadnak el a hazájában.
(János 4:44) Jézus azonban maga tanúskodott arról, hogy nincs tisztessége a prófétának a saját hazájában.
(Máté 15:12) Akkor odamentek a tanítványok, és ezt mondták neki: „Tudod-e, hogy a farizeusok megbotránkoztak annak hallatán, amit mondtál?”
(1Péter 2:8) és „botlásnak kövévé, és botránkozásnak sziklájává”. Ezek elbotlanak, mert nem engedelmeskednek a szónak. Erre is jelölték ki őket.
(1Péter 5:8) Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek. Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon igyekszik, hogy felfaljon valakit.
(Jelenések 12:9) Levetették hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti; levetették őt a földre, és az angyalait is levetették vele együtt.
(1Mózes 3:15) És ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te magod és az ő magva között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát zúzod szét.”
(Máté 12:34) Viperafajzatok, hogyan szólhatnátok jó dolgokat, amikor gonoszak vagytok? Mert a szív bőségéből szól a száj.
(János 8:44) Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja.
(1János 3:8) Aki kitart a bűnben, az Ördögtől származik, mert az Ördög kezdettől fogva vétkezik. Az Isten Fia azért vált nyilvánvalóvá, hogy lerontsa az Ördög munkáit.
(János 16:33) Ezeket azért mondtam nektek, hogy békétek legyen általam. A világban nyomorúságotok van, de bátorság! Én legyőztem a világot.”
(Cselekedetek 14:22) Erősítették a tanítványok lelkét, bátorítva őket, hogy maradjanak meg a hitben, és ezt mondva: „Sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten királyságába.”
(1Tesszalonika 3:4) Valójában, amikor nálatok voltunk, többször is megmondtuk nektek előre, hogy nyomorúságot kell szenvednünk, mint ahogy történt is, és amint tudjátok is.
(1János 4:4) Ti az Istentől származtok, kicsiny gyermekek, és legyőztétek azokat a személyeket, mert nagyobb az, aki veletek van egységben, mint az, aki a világgal van egységben.
(1János 5:4) mert minden, ami az Istentől született, legyőzi a világot. És ez az a győzelem, amely legyőzte a világot: a hitünk.
(Jelenések 3:21) Aki győz, annak meg fogom engedni, hogy leüljön velem a trónomra, ahogy én is győztem, és leültem az én Atyámmal a trónjára.
(Cselekedetek 24:14) Azt azonban megvallom neked, hogy a szerint az út szerint, amelyet ők »szektának« neveznek, így végzek én szent szolgálatot ősatyáim Istenének, mivel hiszem mindazt, ami ismertetve van a Törvényben, és meg van írva a Prófétákban;
1 TIMÓTEUSZ 2:3-7.
3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus, 6 aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért — erről fognak tanúskodni a meghatározott időben. 7 Ezért a tanúskodásért neveztek ki engem prédikálónak és apostolnak — az igazságot mondom, nem hazudok —, és hogy a nemzeteket tanítsam a hitre és az igazságra.MÁTÉ 24.14; 28:19,20.
Jézus Krisztus ezt mondta: „megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket” (János 8:32). Jézus nemcsak arra mutatott rá, hogy megtalálható az igazság, hanem azt is megmutatta, hogy a megtalálása követelmény ahhoz, hogy imádhassuk Istent. Ezt mondta egy szamaritánus asszonynak: „az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát” (János 4:23).
Az igazság ismerete szabadokká tesz minket a hazugságoktól, tévedésektől és babonáktól. Amikor az igazság szerint élünk, az megerősít minket, hogy kitartsunk a nehézségek közepette, és olyan reménnyel tölt el, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kiálljuk a próbákat.
Az előttem levők nagy része össze-vissza beszélt.
Az említett szekták semmik ezekhez képest.
Ezek messzemenőleg a legdurvábbak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!