Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik a legdurvább szekta?

Melyik a legdurvább szekta?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 22:07
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
96%
Ismerek egy jó oldalt ezzel kapcsolatban: antiszekta.gportal.hu
2009. ápr. 28. 21:48
 22/44 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom, melyik a legdurvább szekta, nem vagyok túl járatos ezekben a dolgokban. De az a véleményem, hogy egy szekta akkor válik igazán veszélyessé ha tagjai elveszítik az önálló gondolkodás képességét, a kezdés lehetőségét. Azaz fanatikussá válnak. Nemcsak a világ kérdéseire adott válaszaik alapulnak valami mozdíthatatlan dogmán hanem már maguk a kérdések is, amik felmerülnek bennük, pusztán csak előre betanult, sematikus, sablonos kérdések. Ha az ember elveszíti a kételkedés képességét akkor elveszett. Minden szekta, ami feltétlen engedelmességet hirdet és az egyéni gondolkodás fénye helyett valami homályos felsőbb hatalmat imád, ilyen irányba mutat. (Felsőbb hatalmak ettől még létezhetnek persze..)

Az igazán aggasztó szerintem az, hogy manapság nemcsak a szektákban terjednek hihetetlen erővel szabadságellenes impulzusok hanem az emberek tömegeire ható médiában, a fiatalokat célzó reklámhadjáratokban, az oktatásban, és a különféle politikai mozgalmakban is.

2009. ápr. 29. 00:07
 23/44 anonim ***** válasza:
67%

Minden vallásos,helyesbítek,egyházhoz tartozó ember agymosott.Akik hisznek vkiben aki felsőbbrendű az ok,én is elhiszem,hogy van Isten,jó lehet más névvel,de van.

A legdurvább szekta?HmmmA katólikus egyházXD,mindegyik az ha jobban megfigyeled,mert behyülyítik az embert aztán rákényszerítenek olyanokat amiket épp ésszel nem kellene tennie:)

2009. ápr. 29. 12:49
 24/44 anonim ***** válasza:
60%
A legdurvább egyértelműen a kereszténység. Az erre alakult "szekták" (gyk egyház) okozták eddig a legtöbb gondot.
2009. ápr. 29. 16:12
 25/44 Hintalow ***** válasza:
91%

Ez túl tág kérdés. A történelem folyamán sokkal durvább szekták is voltak, bár akkor még nem létezett ez a fogalom. Például régen a Bacchus (Dionüszosz görög isten római megfelelője) követői, miközben istenüket éltették, (aki a bor és a vidámság istene volt)

őrületig fajuló eksztázisukban embereket téptek szét puszta kézzel, ha a közelükbe kerültek.

Jelenleg ha brutalitás alapján nézzük, akkor a modern időkben az öngyilkos szektákat mondanám, volt egykét csúnya ügy századunkban.

2009. ápr. 29. 18:27
 26/44 anonim ***** válasza:
86%
A szekta egy nagyobb vallási, kulturális, politikai, vagy szociális szempontból jól megkülönböztethető csoporttól elkülönülő, azzal szemben álló kisebb csoport.
2009. ápr. 29. 19:22
 27/44 anonim ***** válasza:
91%
Hogy melyik a legdurvább erre nem tudok válaszolni.Volt olyan házaspár,akik belekerültek egy szektába.Ugy kicsavarták öket anyagilag /pénzileg/ és lelkileg,hogy öngyilkosok lettek.A gyerekeküket is képesek voltak árván hagyni.
2009. ápr. 30. 18:40
 28/44 anonim válasza:
45%
Az, amelyik emberek testi és szellemi épségét veszélyezteti. A szekta szó egyébként olyan csoportot jelent, amelyik elszakadt egy fő vonulattól, és megváltoztatva valamit ténykedik. A Szcientológia nem szakadt el semmitől, ezért nem szekta. Ez egy önálló vallásos filozófia. Nem jelent veszélyt senkire. Erről meggyőződhetsz saját magad. Egyetlen emberről sem hallottam, aki ebbe halt volna meg, ellenben LÁTTAM olyanokat, akiknek segített és hasznos volt. Jól figyelj! ÉN LÁTTAM ezeket, nem pld. annak a blognak az írója, akinek az írását olvasom, nem egy kommentelő, vagy bárki más aki HELYETTEM LÁTOTT valamit. Nézz szét és gondolkodj a saját fejeddel. A legdurvább szekta az, amelyik tevékenyéségben nincs racionalitás, épeszűség. Egyébként ez inkább egy sajtó által gyártott fogalomként indult szerintem.
2009. ápr. 30. 19:09
 29/44 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem is a legdurvább szekta a katolikus egyház, a kereszténység. Agymosás az egész.
2009. máj. 2. 15:04
 30/44 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem is a Katolikus Egyház. Működésük óta csak a viszályt szítják, kettészakadt(római,görög egyházra), Biblia tanítását kiforgató egy vallás.

És ha valaki azt meri mondani hogy hamisak, akkor gerjed a harag papjaikba. Ez nem a krisztusi szeretet szerint van szerintem.

2009. máj. 3. 08:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!