Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik a legdurvább szekta?

Melyik a legdurvább szekta?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 22:07
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
92%
szcientológia, egyértelmű.
2009. ápr. 28. 09:43
 12/44 anonim ***** válasza:
86%
Mormon.
2009. ápr. 28. 10:18
 13/44 anonim ***** válasza:
85%

A scientológia vallásnak köszönhető többek között az is - ezt csak érdekességként jegyzem meg - hogy Tom Cruise elvált anno Nicole Kidmantől, mert a szekta nem engedi a pszichológust, vagy hogy tanácsadóhoz, házassággondozóhoz, akármilyen külső emberhez forduljanak a problémáikkal, ami talán megoldható lenne, és rákényszerítik, hogy akkor váljon el.

A Jehovisták, habár erőszakosak, meg tolakodók néha, de azért foglalkoznak a szegényekkel, meg az árvákkal, meg próbálnak jótékonykodni. A scientológiáról ilyet nem hallasz. Az csak üzlet, semmi más. Köze sincs sem az egyházhoz, sem a Bibliához.

2009. ápr. 28. 10:20
 14/44 anonim ***** válasza:
92%
Szcientológia az nem keresztény szekta, így az lenne a fura, ha köze lenne a bibliához, de tényleg az az egyik légütősebb. Charles Manson is szcientológiát tanult a börtönben minek utána elkezdte a Manson Család nevű szektáját.
2009. ápr. 28. 10:55
 15/44 anonim ***** válasza:
85%

Na azért a Ku Klux Klán is elég durva lehet. Ha létezik még egyáltalán.

Egyébként nézd meg a Wikipédián, írd be, h szekta.

2009. ápr. 28. 13:52
 16/44 A kérdező kommentje:

Ismerem a KKK tevékenységi körét,azt nem tudtam, hogy az is szekta.

Engem emberek véleménye érdekel, melyiket látják legdurvábbnak,bár sokféleképp lehet csoportosítani ezt.

2009. ápr. 28. 14:02
 17/44 anonim ***** válasza:
92%
Ha a szektát vallási értelemben használjuk, a KKK szerintem nem nagyon illik bele. Az egyszerűen egy szélsőséges politikai szervezet.
2009. ápr. 28. 15:26
 18/44 A kérdező kommentje:
Jaja én is így tudtam a KKK-t.
2009. ápr. 28. 15:29
 19/44 anonim ***** válasza:
61%

Úgy nem lehet-e szelektálni a kérdéssel kapcsolatban, hogy a történelem során (de lehet hogy elég, ha a 20-ik sz.-ot nézzük csak), mely csoportok követték el a legtöbb borzalmat az emberiség, vagyis egymás ellen?

Mert ha így nézzük a kérdést, ami szerintem reálisabb és pontosabb képet ad, akkor nem feltétlenül csak a szélsőséges és kis 'szekták' voltak a legtöbb jaj okozói, bármíly dúrva, és kegyetlen dolgokat is műveltek!

Vagyis rendkívül igazságtalan és egyoldalú lenne a 'legveszélyesebb'-nek kikiáltani egyes kis és gyakran lokális csoportokat, amikor ismerjük a történelmet is.

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, nem mondhatjuk, hogy ezen kis szekták (bármilyen brutálisak is alkalmanként) a legnagyobb gondjaink okozói!

2009. ápr. 28. 20:12
 20/44 anonim ***** válasza:
64%
Nem is beszélve ugye arról a cseppet sem elhanyagolható szempontról (ami kérdésként is ki lett már írva az ősszel), hogy tudjuk melyik a legnagyobb szekta a világon.
2009. ápr. 28. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!