Melyik a legdurvább szekta?
A scientológia vallásnak köszönhető többek között az is - ezt csak érdekességként jegyzem meg - hogy Tom Cruise elvált anno Nicole Kidmantől, mert a szekta nem engedi a pszichológust, vagy hogy tanácsadóhoz, házassággondozóhoz, akármilyen külső emberhez forduljanak a problémáikkal, ami talán megoldható lenne, és rákényszerítik, hogy akkor váljon el.
A Jehovisták, habár erőszakosak, meg tolakodók néha, de azért foglalkoznak a szegényekkel, meg az árvákkal, meg próbálnak jótékonykodni. A scientológiáról ilyet nem hallasz. Az csak üzlet, semmi más. Köze sincs sem az egyházhoz, sem a Bibliához.
Na azért a Ku Klux Klán is elég durva lehet. Ha létezik még egyáltalán.
Egyébként nézd meg a Wikipédián, írd be, h szekta.
Ismerem a KKK tevékenységi körét,azt nem tudtam, hogy az is szekta.
Engem emberek véleménye érdekel, melyiket látják legdurvábbnak,bár sokféleképp lehet csoportosítani ezt.
Úgy nem lehet-e szelektálni a kérdéssel kapcsolatban, hogy a történelem során (de lehet hogy elég, ha a 20-ik sz.-ot nézzük csak), mely csoportok követték el a legtöbb borzalmat az emberiség, vagyis egymás ellen?
Mert ha így nézzük a kérdést, ami szerintem reálisabb és pontosabb képet ad, akkor nem feltétlenül csak a szélsőséges és kis 'szekták' voltak a legtöbb jaj okozói, bármíly dúrva, és kegyetlen dolgokat is műveltek!
Vagyis rendkívül igazságtalan és egyoldalú lenne a 'legveszélyesebb'-nek kikiáltani egyes kis és gyakran lokális csoportokat, amikor ismerjük a történelmet is.
Ha őszinték vagyunk magunkhoz, nem mondhatjuk, hogy ezen kis szekták (bármilyen brutálisak is alkalmanként) a legnagyobb gondjaink okozói!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!