Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A templomba járó emberek egy...

A templomba járó emberek egy elég jelentős hányadánál vettem észre a gonoszság olyan fokát, hogy az már elborzaszt! Mi a véleményetek ezekről az emberekről, illetve ismertek-e ilyeneket?

Figyelt kérdés

Vallásos nevelésben részesültem, elsősorban a nagyszüleimnek köszönhetően. Úgy neveltek, hogy higgyek Istenben, legyek jó az emberekkel, és járjak templomba.

Viszont egyre jobban kezdek kiábrándulni a vallásból és a hitből, már templomba sem járok egy ideje. Ennek egyik oka, amit a kérdésben már megfogalmaztam. Tényleg a legvallásosabbnak tűnő emberek, akik minden vasárnap ott feszítenek a misén, ők azok, akik a lehető legszemetebb módon (elnézést máshogy nem tudtam kifejezni magam) viselkednek az embertársaikkal. És ez a viselkedési mód a legtöbb esetben, már nemhogy a határát súrolja a gonoszságnak, hanem hanem teljesen ki is meríti.

Ezzel szemben számos olyan embert ismerek, akik ugyan nem vallásosak, de a cselekedeteik, tetteik alapján a legjobb emberek közé tartoznak. Akkor ez utóbbiak nem kerülnek be a mennyországba, csak mert nincsenek megkeresztelve nem hisznek Istenben,stb. A vallásos mocskok meg a halálos ágyukon megbánják a bűneiket és simán a jókhoz kerülnek? Ez szerintetek igazság?

2011. szept. 27. 23:27
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Az,hogy valaki templomba jár,és hogy "vallásos",sajnos,még nem jelenti azt,hogy keresztény is lenne. Én is ismerek pár olyan embert,akik álszenteskednek;mutatják,hogy ők milyen jók,hogy templomba járnak,meg lelkesen imádkoznak,ott vannak minden szertartáson...de hát ez ugye nem elég. Mert ha csak azért járnak templomba,hogy mutassák másoknak,hogy ők mennyire jófejek meg kedvesek azzal,hogy templomba járnak,akkor szánalmasak. A szívükben kell érezniük meghívást arra,hogy ők elmenjenek a templomba és rendszeres gyakorolják a vallásukat. Nem mások kedvéért kell a hitünket gyakorolni,hanem Isten és saját magunk lelki fejlődése miatt.

"Ezzel szemben számos olyan embert ismerek, akik ugyan nem vallásosak, de a cselekedeteik, tetteik alapján a legjobb emberek közé tartoznak. Akkor ez utóbbiak nem kerülnek be a mennyországba, csak mert nincsenek megkeresztelve nem hisznek Istenben,stb. A vallásos mocskok meg a halálos ágyukon megbánják a bűneiket és simán a jókhoz kerülnek? Ez szerintetek igazság?"

Ez nem egészen így van. Attól,mert valaki nincs megkeresztelve,mert mondjuk nincs lehetősége rá(pl. egy afrikai törzs tagjának esetében),de helyes életet él,igyekszik kedves,elnéző,tisztelet-és szeretetteljes másokkal,kerülhet a Mennyországba. A Mennybe való kerülés nem attól függ,hogy meg vagy-e keresztelve,vagy sem. Hanem attól,hogy milyen életet élsz. Így ha van egy "vallásos" személy,aki életében nem a helyes úton járt,de a 'halálos ágyán mindent meggyón',attól még nem fog a Mennyországba kerülni. Ez csak akkor lenne lehetséges,hogy ha halála előtt keresztelnék meg,mert a keresztség szentsége törli el minden addigi bűnünket(ezért csinálta pl. azt Géza fejedelem,hogy bár életében nem a legszentebb ember volt,de a halálához közeli pillanatban kérte,hogy legyen megkeresztelve,így valószínűleg a Mennyországba került,mert minden addigi bűne eltöröltetett.).

Tehát az,hogy hova kerülsz halálod után,nem attól függ,meg lettél-e keresztelve,hanem attól,hogy milyen életet éltél.

Én azt ajánlom neked,hogy ne hagyd abba azért a templomba járást,hit gyakorlást,mert vannak olyan emberek,akik álszenteskednek. Téged azok ne érdekeljenek. illetve,ha úgy gondolod,tudsz rajtuk valahogyan segíteni,fel tudod nyitni a szemüket,akkor mindenképp segíts rajtuk,de ne befolyásoljon téged az,hogy ők álszenteskednek. Te tedd a saját dolgodat, és segíts másokon :)

2012. nov. 12. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!